Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (714)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andrew Davies, Helen Fielding, Richard Curtis .. Deník Bridget Jonesové mám rád z mnoha důvodů. Ty hlavní jsou dva. Dokonalá herecká kreace Renée Zellweger je nepřehlédnutelná a neskutečně přirozená. Oceňuji odvahu pro takovou roli nabrat nadbytečná kila a pak se skvěle vyřádit. Tím druhým je samotný příběh. Ženě po třicítce začnou téměř slyšitelně tikat biologické hodiny a každá nezadaná ví, že je nejvyšší čas, něco s tím už konečně udělat. Zkrátka, humor funguje jednoznačně přesně a osobně se útrapami hlavní hrdinky vždy skvěle pobavím. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

vtipná a roztomilá komédia, síce preromantizovaná a k záveru presladená až až, ale s dobrými fórikmi a rozkošnou Renée Z. a výborným Hughom G. aj keď téma sa ma zatiaľ nijako netýka, pretože nie som opustená tridsiatnička (a ani nikdy nebudem) na tomto filme som sa pobavil, pretože síce hovorí o tom istom, o čom väčšina súčasných anglických filmov a seriálov, ale hovorí to vtipne a originálne. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Mam moc rad Britanii, to sychravo a styl oblekani a hlavne humor! Ten je opravdu velice kvalitni a v tomhle filmu je to dostatek. Vsichni tri hlavni hrdinove predvedli skvele vykony, nejpresvedcivejsi byl asi Grant, ktery byl jako vzdy sarkasticky vtipny. Opravdu prijemna zabava, kterych se v dnesni dobe prilis nevidi. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Deník Bridget Jonesové je jedna ohromná zábava! Já tu oplácanou holku v tomhle díle budu vždycky milovat, litovat, budu jí přát štěstí a vždycky si jí ráda znovu pustím. Rvačka dvou intelektuálních břídilů o Bridget byla k popukání a myslím, že patří k tomu nejlepšímu, co britská romantická komediální scéna kdy divákovi nabídla. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasická post-feministická variace na Pýchu a předsudek. Třebaže chytrá, emancipovaná a ekonomicky soběstačná, Bridget řeší stejné dilema jako Elizabeth Bennetová. Kde vzít jistotu, že člověk, kterému se chce oddat, je skutečně tím pravým? Výborně rytmizované, akorát dlouhé vyprávění umně balancuje mezi komickým a romantickým, aniž by někdy příliš zvážnělo, jak se stává mnohým americkým romcoms. V hlavní roli bych sice snáze akceptoval anglickou herečku, ale pravdou je, že Renée Zellweger již zřejmě žádná role nesedla tak dobře. Bez ohledu na pohlaví diváka jde o skvělý filmový lék na splín, držící se více při zemi než nadpozemská Láska nebeská od podobného týmu (produkce, scenárista, někteří herci), čímž je také upřímnější. Právě proto mu s přibývajícími roky začínám dávat přednost, dostanu-li chuť na něco britsky uměřeného, romanticko komediálního, dobré rozpoložení povzbuzujícího. 80% Zajímavé komentáře: kiddo, Jeanne, meave, gudaulin ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Ve scéně, kdy je Bridget (Renée Zellweger) na předávání cen Kafkova motocyklu a uvidí Marka (Colin Firth), jde za ním. Ve chvíli, kdy je na ni záběr zezadu, má přibližně čtvrt sklenice šampusu. Když je však záběr zepředu, je sklenice plná. (Mr.Hudson)
  • Z filmu bylo vystřiženo celkem šest scén, které byly později k vidění na YouTube. (Dlee)
  • Když je Bridget (Renée Zellweger) na zahradní oslavě v převleku za Playboy zajíčka, má na sobě tělové silonky. V jednom záběru jsou však punčochy černé síťované. (Mr.Hudson)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama