Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

lamps 

všechny recenze uživatele

Chytrá komedie s neromantickými hlavními hrdiny a bizarním milostným trojúhelníkem, které nelze upřít originalitu a snahu vybočit ze zažitého žánrového módu. Takový deník by si stálo za to přečíst, stejně jako stálo za to sledovat trojici skvěle se doplňujících herců, kteří se (s výjimkou Firtha) snaží hrát něco jiného, než na co jsme u nich zvyklí. Velkým plusem je zdařilý situační humor, který zvládá Curtis tradičně na výbornou, slabinu naopak vidím v tom, že do života nám toho Bridget nic moc neřekne a veškerá romantika je zastíněna několika gagy a památným soubojem Grant vs Firth, z kinematografického hlediska nejzajímavějším momentem filmu :)) 80% ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Renée Zellweger je jako obtloustlá a bezradně zranitelná Bridget Jones naprosto k sežrání. Podobně Colin Firth představující dokonalého pana Darcyho a Hugh Grant, který je výtečně obsazený proti svému věčnému typu sympat'áků. Výborná britská komedie, kde jedna vtipná scéna střída druhou a do toho hrají skvělé, trefně vybrané písničky. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Až budu bezdětná pětatřicetiletá ženská bez chlapa, tak to možná docením víc (oh, wait...). Takto vidím jen průměrnou romantickou vatu s rovnoměrným poměrem vtipu, trapnosti a nudy. Plus, Renée Zellweger je nesmírně ošklivá a účinkování ve filmech by jí měli zakázat, vedle ní to zachraňuje jen sympatické fuckování, a sympatický Hugh Grant. Šeď... ještě štěstí že nemá celých 50 odstínů. 5/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kultovní manifest svobodných žen po třicítce, jehož hodnocení dle mého názoru kolísá na základě toho, jak kdo danou situaci důvěrně zná, či se v ní dokonce zrovna nachází. Deník BJ není sám o sobě nikterak výjimečnou komedií , ale na rozdíl od těch amerických má výhodu ve specifickém britském feelingu plném ironie, který mi byl vždycky tak nějak bližší a Hugh Grant v něm tradičně představuje buď cukrouše a nebo cukrouše, co je tak trochu šibal.. Musím podotknout, že R.Zellweger mně nějak přehnaně tlustá nepřipadala a moc bych si přál, aby současný diktát módních časopisů a televize ohledně definice ženské štíhlosti byl co nejdříve pasé jako motiv pohonu Santa Clausových saní na svetru C.Firtha.. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že tenhle film nemá světlé momenty, ale na můj vkus je až příliš... dětinský? neuvěřitelný? Baví mě de facto jen Markovy komické modely a jeho opakované konfrontace s Danielem. Nejlepší scénou jsou pracovní pohovory, tu můžu vidět 100x a kouzlo neztrácí, ale jinak... bohužel. :-/ (A kila Renée moc sluší.) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Z filmu bylo vystřiženo celkem šest scén, které byly později k vidění na YouTube. (Dlee)
  • Kvůli velkým váhovým výkyvům byla Renée Zellweger (Bridget Jones) bulvárem označena za mentální anorektičku či osobu, která se chronicky přejídá. Vše však bylo spojeno jen s přípravou na roli ve filmu. (LoLaa)
  • Když je Bridget (Renée Zellweger) na zahradní oslavě v převleku za Playboy zajíčka, má na sobě tělové silonky. V jednom záběru jsou však punčochy černé síťované. (Mr.Hudson)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama