Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (481)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se nato těšil, ale zároveň se docela obával (mě prostě spojení VB a USA nesedí, mám radši když točí filym samostatně). Ale tohle se mi kupodivu líbilo. Ač jsem to nečekal, každou chvíli jsem se tam něčemu tlemil; Hugh Grant ve své roli obstál na 1* (myšleno na 1 s hvězdičkou). A sedl mi i ten kluk, který nebyl protivný a působil vcelku přirozeně a nestrojeně. Pak se začal blížit konec filmu a ve mě hrklo, protože přišlo na řadu školní vystoupení-čekal jsem, jak tam ten kluk začne zpívat, všechny dojme, vzbudí bouřlivé ovace a pak přijde neuvěřitelná vlna amerického sentimentu, jak už jsem to viděl mnohokrát (a to bych nprostě nevydejchal)...ale ono ne! Dokonce i samotný konec byl slušně podaný. Plný počet to sice není; nevím, jestli mi tam něco chybělo, nebo si to budu muset pustit ještě alespoň 1x (už kvůli těm hláškám), ale solidní 4* naprosto zasloužené. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Netreba to brať vážne. Fiona brala vážne pesničku ´Zabi sa nežne´ a pozrite sa, ako dopadla.“ Smršť dialógov, vychcaní hajzlici, ostrov Ibiza (prípadne súostrovia), predčasne dospelé deti, samovražedné hipisáčky, Klub osamelých žien, Killing Me Softly, tamburína. Hugh „Po piatich minútach som mal chuť odrezať si penis“ Grant v takmer (?) životnej úlohe a k tomu producent Robert De Niro a režisérski prcinátori Weitzovci vo vynikajúcej adaptácii výbornej Hornbyho pôvabnej knižky. Bridget Jones pre chlapov. Bravo. Nákazlivé, vtipné, rozkošné - a s ponaučením, ktoré funguje aj v skutočnom živote! Kino Považan NMnV 2002 ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Britské romantické komedie přelomu tisíciletí byly zajímavý úkaz - tak akorát správná dávka cynismu a antihrdinství aby se u nich bavili i lidé kteří obvykle z červené knihovny agresivně zvrací, ale přitom v jádru to srdíčko a romanci mají. A ve většině z nich se nějakým způsobem motal Hugh Grant. Proč má mezi nimi Jak na věc v některých kruzích téměř kultovní status příliš nechápu, Láska Nebeská je ještě o mnoho kvalitativních délek jinde, ale příjemně baví a rychle utíká, takže ani tady se Britové nemají za co stydět. 8/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle me fakt dostalo. Hodne netradicni romanticka komedie, ale jako drama bych to v zadnym pripade nevidel, protoze jsem se skoro furt smal. Hugh Grant tu predvadi jeden ze svych nejlepsich vykonu a jakkoliv ho moc nemusim, tak tohle zahral fakt dokonale a je to nejspis nejlepsi film ve kterem hraje v hlavni roli. Ty jeho kecy nemeli chybu a trosku mi pripomnel Lepsi uz to nebude. Skoda, ze pribeh, ktery je ze zacatku fakt svizny a proste bajecny, zacne postupne ubirat na vtipech a vic se venovat napraveni Granta. Nastesti to neni nijak moc a na konci to s pisnickou Killing me Softly fakt hodne rozjede. Pro me byl tenhle film velke prekvapeni a skvela zabava, za kterou si zaslouzi 5*. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Hneď v úvode filmu ma rozladila prítomnosť Hugha Granta (nič osobné, púha alergia). To som ešte netušil, že na scénu vstúpi Marcus a neuveriteľné stvorenie, ktoré nazýva matkou. Zúfalo veriac, že je to iba krátke nedorozumenie, že im jednoducho nevyšiel úvod, som film hrdinsky dopozeral do konca. A bolo iba horšie. Bol som náchylný obviňovať kórejský rekordér, že nahral niečo iné, než mal zadané. Vrútil som sa do ČSFD, aby som zistil, kde sa stala chyba. Ale po prečítaní zopár komentárov som sa musel zmieriť s tým, že niektoré filmy jednoducho nie sú pre mňa. Veď na komentári Pradlíka, že k totálnemu happy-endu mu chýbalo iba to, aby mŕtva kačka ožila a zožrala hodený bochník chleba som sa zabával viac, ako na celom filme, ktorý je zaradený aj ako komédia. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Zo zárobku z tohto filmu si Nicholas Hoult kúpil bicykel. (Smok)
  • Hoci v tomto filme dostal prvú významnejšiu rolu, Nicholas Hoult má skúsenosti s filmom, divadlom a televíziou už od svojich ôsmich rokov. (Smok)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama