Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (481)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ano, Jak na věc, není žádný světoborný příběh s přesahem. Je to pohodovka, ve které všechno funguje jak má. A to se nevidí zase tak často. Kombinace vytuňěného playboye Granta (a jak mu to sluší, když se nezakoktává!), loserského šikanovaného chlapečka s příšernou hippie matkou, britského suchého humoru a trochu té romantiky a životních mouder jede na sto procent. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Výjimečně děj filmu zcela trefně popisuje oficiální text distributora, takže přistoupím k jádru pudla. Dílo tlačí na city diváka a to docela plánovitě. Jistá do očí bijící klišé naštěstí vyvažují vskutku nečekané okamžiky, které prosvěcují jinak nudnou a předvídatelnou zápletku. Nemohl jsem se rozhodnout mezi třemi a čtyřmi hvězdami, jelikož film není ani průměr ani světoborná záležitost. Nakonec jsem přeci jen přidal, ačkoliv po trýznivém happyendu se mi zkřivila ústa do bolestné grimasy. Jak na věc spadá do kategorie "odpočinkový", tak by se k němu mělo i přistupovat. 70% ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, který si na nic nehraje. Nick Hornby napsal úžasnou knihu a bratři Weitzovi ji přetavili v nádherné komplexní dílo, které prostě funguje. Hugh Grant tady není za přitroublého zamilovaného prosťáčka, ale je tady za znuděného muže, který má svůj den rozdělený na jednotky. Do toho se mu připlete do života Marcus a on má život převrácený vzhůru nohama. Oproti knižní předloze mi zde chybělo rozvinutí postavy Marcusovy lásky Ellie, se kterou jede v knize vlakem na návštěvu jejího otce, ale ona zničehonic vystoupí a rozbije skleněnou výlohu prodejny hudebních nosičů jen proto, že ve výloze je stojan s Kurtem Cobainem... Tohle mi ve filmu chybělo, ale na druhou stranu, film je i tak velmi povedený a nemám proti němu sebemenší výtku. Dávám proto plný počet pěti hvězdiček, protože tady to snad ani jinak nejde. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Je to neuveriteľné, ale Will má pravdu a mama nie, aj keď by to malo byť naopak..." Film má slušné hodnotenie a veľmi dlho, presne roky som sa na neho chystal. Vždy mi v tom zabránila iba mierna alergia na H. Granta. Iba nedávne zistenie, že v tom hrá i moja obľúbená T. Collette i náhodné odvysielanie na stanici AMC ma donútilo sadnúť a neoľutovať! Musím uznať, že som sa skvele bavil a Grant mi až tak nevadil. T. Collette bola tradične skvelá a potešila i R. Weisz , ktorú som takto obyčajne-neobyčajne civilnú a sympatickú ešte nevidel. Najlepšia scéna - ukradnuté tenisky, mamin komentár a následná hádka v reštaurácii. 80%. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Za prvé - Hugh Grant, kterého jsem po všech těch přitroublých a připitoměle se usmívajících modrookých chudáčcích nemohla vystát a nechápala jeho oblibu - u žen, se tady narovnal, vypadal jak chlap a taky tak hrál, za druhé - klučík, který tu oproti knize nevyznával Nirvanu (škoda), ale i tak byl pro film velkou výhrou a za třetí - scénář, ač předlohu zkrátil, ponechal to nejpodstatnější a nejvtipnější. Tohle je film, který vyvrací stesky, že kvalita, vkus a skromný rozpočet nemůže naplnit kasy. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Po skončení natáčania dostal Nicholas Hoult od bratov Weitzovcov do daru bundu, v ktorej hral, škrečka a PlayStation. (Smok)
  • Z literárnej predlohy Nicka Hornbyho sa iba vo Veľkej Británii predal viac než milión výtlačkov. Kniha je známa aj u nás pod názvom "Ako na vec". (ash99)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama