Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (760)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Mé 2* jsou hodně nadsazené a důvod je prostý. České kinematografie plodí poslední dobou jeden "skvost" za druhým a pokud bych tomuhle dal 1* (kterou by si podle mých měřítek snímek zasloužil), jak bych potom hodnotil veledíla jako je GYMPL nebo BESTIÁŘ? Když bych se zmínil o hercích, označil bych Kanóczovou s Něrgešovou za zoufale trapné a Vašuta za... klasicky vašutovského - do taková "kategeorie" už se nikdo jiný nevleze. Přísnější měřítka tady snese snad jedině Stašová, ale je jako trosečník na usychajícím palmovém ostrůvku. Osvědčený český filmový postup o těžení dávno vytěženého snad ani netřeba zmiňovat. Kdy konečně český film znovu povstane z bahnitých sraček je tak stále ve hvězdách. 30% ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Román pro ženy asi opravdu není pro muže :-) přesto se nedá říct, že by to byl nějaký špatný film, akorát doufám, že se z něj nestane takový, co běží 3krát do roka v televizi.. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Laďka Něrgešová hraje příšerně, Zuzana Kanóczová hraje ještě příšerněji, Simona Stašová a Jaromír Nosek hrajou nejvíc nejpříšerněji (opakovaně jsou tyto obludné výkony k vidění ve filmech Filipa Renče), druhý velký problém je scénář se strašně nepravděpodobnými dialogy (a ta cool jména postav!) a nejvíc ze všeho mi vadily pronášené banality tvářící se jako životní moudra. Škaredý film. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Cival to přesně popsal. Vzhledem k tomu, že jsem to viděl nechtíc po druhé a vyloženě mě to neurazilo, spíše lehounce pobavilo, tak nakonec dávám 54%. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Mezi tím co ve Vejdělkovi jsou Ženy v pokušení a Muži jsou zase v naději, tak Muži i Ženy měli i své romány... Je hned vidět, že Vejdělek je na tom o hodně lépe. Filip Renč (jeden z nej... u mě) je tajuplný tím, že člověk o něm moc neslyší, ale román se mu celkom povedl, ale nestačí to na Vejdělka - to je jasné... ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Na to, že podobně zaměřené filmy většinou nemusím vidět, ani z rychlíku, tak Román pro ženy nebyl zas tak hrozný, jak jsem původně čekala. Do mých oblíbených filmů sice patřit nebude a vidět ho taky dlouhou dobu nemusím, ale chápu, že je to film, který je zaměřen na určitou cílovou skupinu, která ho ocení. Pro mě byl o něco zajímavější, film s podobným zaměřením Bestiář. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Několik vtipných scén, ale na víc, jak 60% to nevidím. Jeden z mála českých filmů, který jsem po roce 1999 viděla v kině. Díky paní Stašové vstupného nelituji! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Názov neklame, skutočne je to román pre ženy. Se vším všudy, teda návštevou kaderníčky, ženským plkaním, charizmatickými mužmi, jednoducho gýč na pohľadanie. Ale aj ja som si niečo našiel, teda hlavne Zuzanu Kanócz, ktorej to mimoriadne pristane, možno najviac zo všetkých filmov. –––– Měl bys vědět, že nedbalá elegance a úplná zanedbanost jsou dvě odlišný věci. ()

Nepi 

všechny recenze uživatele

Nenáročná zábavná komedie podle knižní předlohy známého románu je sice komerční podívanou,ale o vtip a komické situace tu není nouze.Nejvíce se mi líbil výkon Marka Vašuta jako Olivera Pažouta a nový objev Filipa Renče Zuzana Kanócz mě také mile překvapila. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Román pro ženy, který se zalíbí i mužům. Především je tu překrásná Zuzana Kanoczováa a jako vždy dobrý Marek Vašut. Co se týče zbytku, jen rutinní česká práce. ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: Jana: - "Chlapi jsou strašný prasata! Hlavně Češi!“ & Laura: - "Máma tátu kvůli jeho rakovině nenáviděla a bohužel ho taky milovala. Příšerná kombinace, říkávala vždycky.“ & Jana: - "Pažoute, ty mi šoustáš dceru!?“ & Laura: - "Tak povídej, co Amerika? Co Steven?“ Jana: - "Steven je idiot! A já druhej, protože jsem si toho nevšimla dřív.“ Laura: - "Co?“ Jana: - "Miluje zbraně. Je pro trest smrti. A je proti potratům a tak dále.“ Laura: - "Takže svatba...“ Jana: - "Nebude! Si přece nevezmu někoho, kdo volil Bushe!“ & Ingrid: - "Dvacet let? To je pěkně dlouho zaschlý sperma.“ & Laura: (Čte SMS od Rickyho.) - "Je tady spousta kurev. Ale ty jsi ta největší.“ & Laura: - "A tohle je redakce časopisu Vyrovnaná žena, tady pracuju. Oliver by řekl, že Vyrovnaná žena je Bravo pro čtyřicetiletý.“ & Laura: - "On... On se líbal s bejvalkou. Viděla jsem to na vlastní oči!“ Ingrid: - "To je všechno?“ & Laura: - "Máma Dušičky nenávidí a proto tenhle svátek zcela ignoruje. Prý proto, aby si připomněla, že její manžel, otec, matka, babička i dědeček jsou všichni do jednoho mrtví, nepotřebuje datum v kalendáři. Ona to prý slaví celoročně.“ & babička: - "Lauro, jestli pak už máš nějakého chlapce?“ Laura: - "No, není to už zrovna chlapec, babi. Olivera přece, Olivera.“ (Laura ukazuje Ingrid Olivera, když spí opilý ve vaně.) Laura: - "Někdy ty lesby docela chápu.“ & Oliver: - "Takže jsi mu to číslo přeci jenom dala, že jo? On, jak se zdá nevolá a nepíše, což znamená jediné, že už jsi s ním spala.“ & Laura: - "No a? Chlapi zahejbat můžou a ženský ne?“ (Oliver přikyvuje.) "Co?! Ty podvádět můžeš a já ne?“ Oliver: - "Přesně tak. Je to úspěšně fungující model prověřený stovkami generací, tak se ho doprdele nesnaž měnit!“ ()

spikey1 odpad!

všechny recenze uživatele

český Sex ve městě? to ani omylem! Vašut a dokonce i obvykle skvělá paní Stašová jsou zde deformováni do situací a dialogů, které přímo podkopávají žánr erotické komedie na úroveň nízkého braku. ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Ťukejte si na čelo, ale jde o mou srdcovku. Líbilo se mi to moc, vtipům jsem se smála, herecké výkony byly uspokojující a některé hlášky opravdu nemají chybu. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Komédia plná lacných vtípkov a pseudomúdrych monológov hlavnej hrdinky. Okrem kŕčovitých vtípkov mi tu strašne vadili jednotlivé postavy. Či už je to kamoška našej hlavnej hrdinky, rádobyhláškujúci seladon Oliver (Vašut) či vylízaná matka hlavnej hrdinky (Stašová), ktorá randí zásadne so zahraničnými chlapcami pretože Čechov neznáša, ale stále si po stroskotaných vzťahoch neuvedomuje že tí chlapci zo zahraničia sú tiež riadne jelita. Ku tomu všetkému namiesto Vianoc oslavuje americký sviatok deň vďakyvzdania a vystrkuje z balkóna americkú vlajku. Keď som tú scénku videl tak som sa chytal za hlavu nad tou stupiditou. Záver filmu pre mňa pôsobil ako kopanec, pretože je tak nechutne patetický a z pohľadu diváka nedáva vôbec žiadny zmysel. Aspoň že tá Zuzanka Kanócz je pekná. Film ale za moc nestojí, na druhú stranu bol to najúspešnejí český film roku 2005. ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

Spätné referovanie námetu v pár vetách je výsostne primitívne: Mladá redaktorka Laura si z kaderníckeho salónu robí terapiu / denník / červenú knižnicu / vzbudzuje závisť a popri tom si sama oživuje mnohé milostné príbehy vzťahujúce sa na jej prítomnosť. Čo ma ale na tomto filme zaujalo je réžia Filipa Renča . Ten s motívom francúzskej piesne niekoľko krát sa opakujúcej v deji totiž všetkým pochybujúcim predostrel, že sa zjavne reálne snažil nakrútiť niečo charakterovo podobné francúzskym milostným filmom so špecifickým vtipom a harmóniou. To na jednej strane spravilo z filmu sviežu komédiu, na strane druhej mi snáď absentoval väčší podiel národného temperamentu. ()

ilonaho odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem dát jednu z úcty k Simoně Stašové... Ale nedá se, klišé na klišé... Smutně trapný Marek Vašut... Pozlátko reklamní agentury a redakce ženského časopisu, svůdné mrkání řasami přes dno skleničky... Ach, to bolí... :-( ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama