Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je navždy vymazána z vesmírné mapy kvůli stupidní pilnosti těch nejodpornějších tvorů v celém vesmíru. Vteřinu před tím je zachráněn jeden z pozemšťanů, Artur Dent. Jeho mimozemský přítel v lidské podobě, Ford Prefect, ho vezme s sebou na vesmírný stop a oba se tak ocitají na lodi ničitelů Země. Tím začíná nešťastné vesmírné dobrodružství s hledáním základní otázky života, vesmíru a vůbec. Denta na něm doprovází dvouhlavý galaktický prezident Zafod Bíblbrox, jeho pozemská přítelkyně Trillian a neskutečně paranoidní android Marvin. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (898)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Síce to vyzeralo ako z 90.rokov a čudoval som sa že je to z roku 2005, ale mne sa začiatok veľmi páčil. Veľmi dobrý nápad. Žijete si svoj nudný život a zrazu vám niekto povie, že do zničenia planéty Zem zostáva pár minút. A on vás odvedie do vesmírnej lode pričom vaša planéta už neexistuje. Ostatné je ale absolútne neatraktívne a príbeh nudí. Z réžie Gartha Jenningsa cítiť detskú radosť a nadšenie pre Sprievodcu, ale čo z toho, keď sa nápady navzájom zadupávajú, strácajú v chaose. Celková štylizačná kombinácia hraného televízneho skeču, podivného filmu, animovaných sekvencií - pôsobí rovnako šialene, ako akcia na plátne a rovnako aj škrípe. Mne osobne nepomohla ani snaha prijať film ako totálny úlet. Stopárov sprievodca galaxiou je kravina. A to bez ohľadu, či sa na ňom bavíte, alebo zmierate nudou. Je to zlepenec, ktorý kadenciou guľometu so striedavým úspechom dávkuje humor prekladaný nudou. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k parádní knižní předloze bylo mé očekávání ohledně tohoto filmu obrovské. A úměrně tomu bylo velké i zklamání. Co v knize působilo ujetě vtipným dojmem a nutilo čtenáře k salvám smíchu, to ve filmu naprosto nefungovalo. Roztříštěný, nekonzistentní děj, trapně působící humor, vizuální stránka vcelku nezajímavá... ne, k tomuto filmu se vracet nebudu, to si radši potřetí přečtu ošmátraný antikvární výtisk ze slovíčkaření Douglase Addamse. 45% ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Popravdě, zklamalo.. Ve srovnání s knihou je to mnohem méně zábavné, méně logické (ano, opravdu) a zřetelně pro širší obecenstvo určené. Hloupé love story, hloupý happyend a hloupí vogoni.. Ale úvod je stejně jako ten knižní výborný, citace z Průvodce srážejí do kolen a při poezii teče krev z nosu. Takže na dobré 3 v pohodě. Ale heslo ručník chybělo znatelně. PS: Marvin nejsympatičtější postava filmu, přidaný Malkovich naprostá zbytečnost.. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Ačkoli mě zpočátku několikrát napadlo, že na takovou "kravinu" se dívat nebudu, výsledek byl nakonec překvapivý. Asi je to tím, že mám rád anglický humor, herce ... a vůbec :) Ono to sice bylo fakt DOST ujetý, ale taky DOST dobrý. Škoda, že jsem neznal knížku, asi bych si tenhle film užil víc, ale pobavil jsem se slušně (napodruhé to asi bude ještě lepší). Humor, který má myšlenku mě ostatně pobaví vždycky víc, než ten doslovný (povětšinou americký) ... 70% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak předně, nemůžu srovnávat, protože knihu jsem nečetl (ikdyž věřím, že by mohla být hodně zábavná). Každopádně moje očekávání zůstalo spíše nenaplněno. U filmu jsem se sice nenudil, ale ani moc nepobavil. Ne že bych snad nepochopil většinu fórů, ale ty prostě nějak vyšuměly do ztracena (možná kdyby byly lépe podané, pobavily by podstatně více). Nejvíc se mi na filmu líbil komentář vypravěče a hlavně hláškující maniodepresivní robot Marvin. Film na mě celkově zapůsobil jako průměrná oddechová zábava, ale myslím si, že obrovský potenciál snímku, který zůstal podle mě nenaplněn, by se pod taktovkou zkušenějšího režiséra dal zfilmovat podstatně lépe. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • Každý rok se na počest autora knižní předlohy Douglase Adamse koná tzv. ručníkový den, během kterého má s sebou každý správný fanoušek nosit ručník. Datum je stanoveno na 25. května. (imro)
  • V jednom záběru můžete vidět na boku obrovského počítače „Hlubina myšlení“ logo Apple. Autor knižní předlohy Douglas Adams totiž vlastnil první dva počítače této firmy dovezené do Anglie. (imro)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Reklama

Reklama