Reklama

Reklama

Najlepšie platenú úlohu vo svojej kariére dostala držiteľka Oscara za drámu MONŠTRUM Charlize Theron. Za úlohu elitnej lovkyne ľudí s nadľudskými schopnosťami dostala 10 miliónov dolárov. V akčnom príbehu, situovanému do 400 rokov vzdialenej budúcnosti, keď smrtiaci vírus takmer vyhladil ľudstvo, má jej hrdinka spáchať atentát na vplyvného politika. Charlize Theronovou uvidíme vo filmovom spracovaní komiksu Jinx. Scenáristom filmu bude autor pôvodného komiksu Michael Bendis. Theronová stvárni hlavnú hrdinku Jinx - lovkyňu ľudí, ktorá sa spoločne s ďalším zločincom rozhodne začať nový život. Hotovosť, ktorú k tomu potrebujú, si hodlajú získať z úkrytu mafiánskych peňazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (372)

klerik 

všechny recenze uživatele

ELEKTRA+BARB WIRE Tak zabudnutia hodný film sa len tak nevidí. Charlize to síce bohovsky sekne a zo začiatku to zaváňa Dickovským SF, ale vykľuje sa z toho Barb Wire 2. Akčné scény sú zle natočené (a sú primálo akčné), scenár je neuveriteľne pozliepaný a patetické finále je len ohavné zavŕšenie... Namakané prostredie je cool a miestami dosahuje ľadovosť EQUILIBRIA, ale príbehu, ktorý sa v ňom odohráva, skrátka nemôžete uveriť. Ostáva dúfať, že Ultraviolet napraví povesť "ženským" akčniakom... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V logice příliš děravá a dějově prostince připitomělá komiksová adaptace, která se snaží marně skrýt za cool vizuální kabátek dlouhého videoklipu, jenž však vinou nepřehledného střihu a rutinérského kamerového pojetí ztratí na působivosti už po pár minutách. Velký rozpočet ještě nedělá dobrý film, takže naleštěné město roku 2415 působí až příliš chladně a kostýmy jako by vypadly z extravagatnějšího butiku současné módy než aby reflektovaly dobu. Škoda toho, že Charlize Theron úspěšně sahá po titulu nejvíce sexy komiksové hrdinky stříbrného plátna a z Martona Csokase bude jednou při větším zájmu režisérů víc než jenom „ten, který se porval s Mattem Damonem v Bournově mýtu“, ani oni dva totiž nepozvednou laťku kvality z bahna o nic výše. I když je pravda, že závěr parafrázující jednu z prvních kapitol Bible je docela úsměvný. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct, na co sakra Charlize myslela, když brala tuhle roli, ale já ji chápu. Na papíru to muselo vypadat skvěle… Film začne, je tam první akce a já si pomyslím, že fajn, to nevypadá tak špatně. Jenže pak, po dalších 20 akčních scénách, které byly, upřímně řečeno na nic, jsem postupně přestal mít zájem sledovat tento pokus o film. Dokoukal jsem to jen kvůli Charlize a proto, že nehodnotím filmy, které jsem celé neviděl. Takže 1 hvězda je za… ano, za Charlize. A než bych se na tohle podíval podruhé, to radši drátem do oka… ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Æon nechodila celý film v pyžame ako v tej kombinéze, možno by som dal aj dve hviezdy. Akčné scény sú bohužiaľ trápne a smiešne zároveň a k tomu ešte prehľadné ako výpis z účtu. Príbeh nudný a na to, že sa odohráva o 400 rokov ďalej aj nejako držiaci sa pri zemi(klonovanie, guličky reagujúce na piskot, strieľajúce stromy atď.- pche, to bude už o 100 rokov a možno aj skôr:)), bez fantázie. Slabota a aby som parafrázoval jedinú dobrú hlášku z filmu - Keep away from Æon Flux. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Zvláštní sci-fi, které ocení spíše víkendoví diváci tohoto žánru, než-li zatvrzelí fanoušci. Tak či onak, jedno Aeon Flux upřít nelze – má spád, nápad a dobře vypadající hlavní hrdinku – minimálně pro mužskou část publika nepochybně pádné argumenty. Akční pasáže jsou napínavé a není jich málo a totéž platí pro zvraty příběhu (které jsou možná poněkud předvídatelné, ale rozhodně neurazí). Různé nápadité detaily také potěší (za všechny například explozivní kuličky, které se kutálejí za pískotem) a co samotná Aeon Flux? To je taková Lara Croft budoucnosti. Pokud se vám tyto faktory zamlouvají, pak nemůžete s tímto filmem prohloupit. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (11)

  • Během natáčení si Charlize Theron vážně poranila krční páteř a natáčení muselo být na čas odloženo. (Reiniš)
  • Na základe filmu bola vytvorená aj hra na PlayStation 2 a Xbox. (Greenpeacak)

Související novinky

Charlize točí bez přestávky

Charlize točí bez přestávky

16.01.2006

Charlize Theron si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek pracovní vytíženosti. V North Country utekla z nepodařeného manželství k hornické práci a předpokládaný akční hit Aeon Flux selhal nejen u… (více)

Reklama

Reklama