Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Olík 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že se věková kategorie, pro níž je tato dinosauří pouť určená, nerovná té mojí ještě ne čtyřleté dcery, které jsem dělal společnost při jejím seznámením se "strašnými ještěry", ale jsou věci, které zkrátka do filmů určených pro děti nepatří. Hned v první minutě "masosaurus" při své pravidelné rozcvičce za večeří rozšlápne vajíčka se sourozenci hlavního hrdiny, což by nebylo ještě to nejhorší, ale záběr pokračuje lovem pomalého "trávosaura", který je zakončen happy endem......bohužel pro toho s ostřejšími drápy. Kmotra zubatá bude řádit i dál a dětskému publiku bude nabídnuto i několik soubojů zub na zub, krvelačných "zlosaurů" nebo nebeských armagedonů. Jinak by šlo o celkem atraktivní dobrodružství....dinosauři, opice, hlavní hrdina a jeho milá (takový kovář Mikeš a princezna), hodnoty jako odvaha, solidarita, přátelství, humor (no, humoru poskrovnu)......jako všechno fajn, ale těch hrozících nočních můr se měli tvůrci vyvarovat. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Mým přáním vždy bylo, setkat se s dinosaury. Bohužel to je jen sen, který se mi asi nikdy nesplní. A tak si to musím vynahrádět tím, že se na ty monstra dívám prostřednictvím filmů. Vůbec jsem neměl tušení, že existuje tento snímek, který je téměř dokonalý. Příběh je sice v podstatě o ničem, ale to nemění nic na tom, že je Dinosaurus suprovej animák. Film vyniká hlavně akčními scénami a dokonalou animací. Po dlouhé době hodnotím film pěti hvězdami. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem tento film tehdy viděl, když vycházel a byl jsem podstatně menší, trochu jsem tušil, do čeho jdu. Jak má prsty ve tvrobě Walt Disney, tak z posledních zkušeností raději dávám ruce pryč. Tady by mě to ale asi mrzelo. Pamatoval jsem si příběh, ale nepamatoval jsem si dokonalou animaci tohoto filmu. Příroda a okolí snad muselo být reálné a dinosauři jen doanimováni. Ale ti byli natolik dokonalí, že jsem fakt čučel.... Příběh moc hezky udělaný, trochu mimo Disneyovu tradiční osu, protože se mi fakt líbilo, že neubral téměř nic ze zákonů živočišné říše, což má celkem běžně ve zvyku. Zajímalo by mě, jestli je reálná varianta, že lemuři a dinosauři žili ve stejné době, ale to je asi fuk. Líbilo se mi to a řekl bych, že určitě víc, než předtím. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to někdy v deseti v jedenácti v kině a byla jsem naprosto unešená. Proto dávám 4 hvězdy, jelikož na publikum tohoto věku se zde také cílí. Kdo by probůh v deseti nechtěl vidět dobrodružný film s dinosaury? Dinosaury má každý rád. A jako dítěti mi ani nevadili ty lemuři. Velmi podařená animace - nejen na tu dobu, dá se na to koukat i teď. A až překvapivě dobrý soundtrack od mistra Howarda. Nemám výtky. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil už od mého dětství. Pamatuji si, jak mě na jednom z prvních DVD, které jsme pořídili, uchvátil trailer právě na Dinosaura. Po Jurských parcích jsem se ale k jeho zhlédnutí nedostal, až teď, po dlouhých 13 letech... Musím uznat, že film neztratil nic ze svého kouzla. Animace je na svou dobu velmi povedená a Howardův hudební doprovod je vážně skvělý. Navíc vše působí takový příjemný pohádkový dojem. Za mě lepší 4* ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Ve filmu bylo zpracováno více než 1 300 snímků se speciálními efekty. (HappySmile)
  • Aladar sa mal pôvodne volať Noah. (Spilvo)
  • Pocit reality si vyžadoval, aby dva filmové štáby cestovali 18 mesiacov po svete a nakrúcali zábery, ktoré sa stali súčasťou tohoto filmu, ktorý kombinuje historickú skutočnosť a tradičnú disneyovskú fikciu. Do ich vybavenia patrila i digitálna kamera, ktorej hovorili ”Dino-cam”. Používala sa pri záberoch z pohľadu dinosaura. (pravo)

Reklama

Reklama