Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hustě osídlené galaxii vládne Aliance, která vznikla spojením sil pozemských velmocí USA a Číny. Válečný veterán Malcolm Reynolds je kapitánem plavidla s idealistickým názvem Serenity. Vydělává si na živobytí jako podřadný zlodějíček a nájemný převozník. Posádku jeho lodi tvoří jeho věrná kamarádka Zoë, její muž a zároveň pilot Wash, opravářka Kaylee a svalovec Jayne. V momentě, kdy na palubu přibere dva nové pasažéry, se dostane do mnohem větších potíží, než na které je připraven. Mladý doktor a jeho sestra River, která oplývá telepatickými schopnostmi, totiž prchají před tajnou vládní organizací, která se snaží z dívky vytvořit dokonalého zabijáka. Vesmírná loď na sebe upoutala nejen pozornost vládních sil, ale i galaktických pirátů a dalších nepřátel. Další nebezpečí se ale skrývá v samém srdci Serenity... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (722)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Myslím, že řada lidí zmatena sledovala film, protože je nikdo nevaroval.... že vznikl jen proto, aby násilně ukončený seriál dokopal k alespoň trochu uspokojivému uzavření. Firefly byl unikátní kousek nepodobný ničemu (scifi western) a opravdu je k vzteku, že nevzniklo víc dílů. Serenity vysvětluje, dokončuje, rozplétá a splétá, což nutně oslabí pro neznalé dopad filmu (protože nemá klasickou stavbu expozice atd.). A jak se to povedlo? No, seriál byl košatý, hutný, a jeho hlavní zbraň byla právě to, že nechal velké množství věcí nevysvětlených, otevřených, záhadných. Tady byl úkol opačný, a ne vše z toho mi chutnalo. Pro některé osoby "lame end", který jsem jim nepřál. Některé komplikované vztahy hrozně zploštěny, aby je bylo lze během pár minut doodbýt. Záhady, nejasnosti, slepeny k sobě a vyřešeny jedním vrzem. Ale jinak solidní výkony, dobře zvolený záporák, dokonce místy i švih a vtip jako ze staré Firefly. Ale jo... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Joss Whedon je mi svědkem, že uznávám jeho cit a smysl pro pořádné (klasické) sci-fi. Rozhodně však nejsem fanouškem seriálového Star Treku, Star Gate, Farscape či Battlestar Galactica; sci-fi můžu, ale když už, tak ty na způsob Ender´s Game. Do doby, než jsem viděl Serenity, jsem však opomíjel i legendární Firefly, takže sice nejsem úplný znalec a fanoušek Whedonovy space opery, jsem však na druhou stranu fanda jeho komiksové tvorby a samozřejmě také oceňuji všechny jeho nemalé zásluhy v komiksovém odvětví a navíc prostě spolupráce s Nathanem Fillionem přispěla k tomu, že i já jako okrajový fanoušek sci-fi dokážu docenit kvalitně a řemeslně zpracovanou science ficton. Jak jsem řekl, nejsem přes klasiku, ale Serenity je pecka! ... 70% ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Samotnému seriálu jsem dal "jen" 4*, hlavně kvůli nevyváženosti některých dílů. Toto finále je ale naprosto strhující, což je i jeho největší nedostatek. Zatímco v seriálu Whedon vsadil na neotřelost a pomalejší vyprávění s důrazem na vztahy mezi charaktery, film je bombastickou hollywoodskou podívanou plnou hlášek a akce. Skvělý a živý svět byl naštěstí zachován, takže i přes některá klišé se jedná o výborné pokoukání. Jo a ještě jedna poznámka - sledovat film bez znalosti seriálu je podle mě ztráta času. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem neviděl, nicméně film jako takový působí dost špatným dojmem. Triky evokují klasické rádoby výpravné nízkorozpočťáky, snažící se vytěžit z minima maximum, děj je banálně jednouduchý, posádka vzdušného korábu kromě vůdce poměrně nesympatická a záporák trapný. Za pozornost tak stojí jen lehce pomatená holčina, jejíž chvaty rozhodně stojí za to pustit si Serenity na pořádně velkém plátně za podpory slušné zvukové aparatury, ale jinak je tahle břečka všechno jen ne zajímavý film. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když tohle vznikalo, tak podle mého museli být tvůrci hodně na trní, že buď se jim diváci totálně vysmějí, nebo se jejich dílko chytne a osloví nemalou skupinu dalších milovníků organické sci-fi. Tenhle vesmírný western má nakonec zřejmě víc příznivců, než odpůrců, mě do svých galaktických chapadel ale bohužel nelapil. Občas dochází dech trikařům, jindy hercům, ve kterých jsem měl docela zmatek. Hlavně jsem jedním z těch, kteří se do filmu pustili bez jakékoliv dřívější znalosti seriálu, a to je asi hlavní kámen úrazu. Jedno je jisté, ať tak či onak, seriál bych si stejně nikdy nepustil.. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Když operační prohlíží Malcolmův soubor, ukazuje jeho narození 9/20/2468. 9/20/2002 je datum, kdy měl seriál Firefly (od r. 2002) premiéru. Datum 9/20/1968 je pak narození scenáristy a producenta seriálu Bena Edlunda. (Galadriel)
  • Události ve filmu Serenity se odehrávají šest měsíců po poslední epizodě seriálu Firefly (2002). Toto období přemostily tři knihy komixů vydané v létě 2005 (publikované nakladatelstvím Dark Horse comics a napsané Jossem Whedonem a Brettem Matthewsem). (Galadriel)
  • V závěrečných titulkách se objeví hudební téma seriálu Firefly (2002) v kytarové verzi. (Galadriel)

Související novinky

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

01.02.2017

Když se řekne Serenity, řada si lidí si vybaví filmové zakončení seriálu Firefly. Od téhle klasiky ale uběhla řada let, takže si může "vyrovnanost" půjčit do názvu zbrusu nový projekt. O co přesně… (více)

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

06.04.2014

Joss Whedon (Avengers) už před deseti lety věděl, že má Chiwetel Ejiofor velkou hereckou budoucnost. Záporák z jeho sci-fi akčňáku Serenity se nedávno blýsknul v otrokářském dramatu 12 let v řetězech… (více)

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

26.09.2005

Režisér Joss Whedon až doposud pracoval na seriálech, z nichž asi největší popularitu si získala Buffy, přemožitelka upírů. To se však změní už tento čtvrtek 30. září, kdy se na plátnech amerických… (více)

Reklama

Reklama