Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

Santino7 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru fantasy je to možno celkom fajn, neviem posúdiť, keďže v danom žánri nemám príliš rozhľad. Za seba môžem povedať, že ma to príliš nechytilo, či už po vizuálnej alebo obsahovej stránke. Hneď na prvý pohľad bolo vidno, že film dopláca na nízky rozpočet, niekedy to vyzeralo chaoticky a amatérsky - aspoň na môj vkus. Samozrejme, hollywoodske triky nie sú pre mňa povinnosťou, moc si na ne nepotrpím, lenže aspoň taký zlatý stred... Uznávam však, že niektoré kulisy vyšli naopak parádne, bez hocijakých chýb. Ďalšie mínusové body vidím v hereckých výkonoch. Tie sa mi zdali absolútne odfláknuté, až príliš chladné. Iný herecký výber by prospel, hlavný protagonista mi svojim (ne)hereckým prejavom liezol na nervy v podstate celý čas a Kristanna Loken je síce pekná ale viac tu toho tiež nepredviedla. Z tých ostatných mi utkvel v pamäti možno ešte Pattinson, ktorý zahral taký priemer - viac mu však potenciál jeho postavy ani nedovoľoval (rozhodne lepšie, ako v upírskej ságe...). No a obsah? Tam si to netrúfam hodnotiť, keďže, ako som už spomínal, dobrodružné fantasy ide tak trošku mimo mňa. Bolo to však celkom pozerateľné, i keď niekedy trošku naivné - a na niektorých scénach by sa patrilo buď viac zapracovať alebo ich vypustiť úplne. Pôsobili totiž zbytočne, iba do počtu, nasilu vsunuté kvôli knihe... Taký priemerný koprodukčný televízny film. Vzhľadom na potenciál, ktorý mala predloha (nečítal som, iba som usúdil podľa popisu :-)) však mierne odfláknutá práca. 2/5 ()

k212 

všechny recenze uživatele

Televizní syrový nadprůměr (ostatně neúnosně drsné až úchylně svůdné bývají všechny ty braky z německé provinience v nočních hodinách na komerčních televizích). Chvíli mi ovšem dalo, než jsem detekovala a správně zařadila Benno Furmanna, že ten kukuč znám od Tykwera z Princezny a bojovníka. No prostě charismaťák od pohledu, ač herecky nic moc. Ono totiž to plonkovaté postávání a pohledy nikam jsou kapánek nudné, nicméně proč se nepodívat :-)) Jinak jsem byla celkem spokojena s dějem, ani jsem nedoufala, že zůstane závěrečná vraždící katarze, takže jsem byla vlastně spokojena. Protože tak Prsten Nibelungů znám (ze středoškolské čítanky:-o) a tak jsem ho chtěla vidět! ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No co si budeme povídat. Na terminátorku Kristanna Loken se mi koukalo mnohem více než dobře. Pohled na ostatní už tak působivý nebyl, alespoň co se vzhledu a vizáže týče. Předlohou tomuto filmu byl veleslavný epos. A to je předloha vskutku výborná. Samotný příběh byl velmi pěkně zpracován, důraz byl dosti kladen na samotné akční naturalistické scénky, které my mladší diváci zcela jistě oceníme, ačkoliv technicky naprosto nadosahovaly soudobých standartů, což je ovšem břímě, které s sebou TV Film nese. Nebylo to ovšem nic tak strašného. Nevzpomínám si, že bych někdy viděl TV film lepších efektů. Možná to však bude tím, že jsem jich příliš neviděl. K správnému porozumnění filmu to skutečně chce alespoň minimální znalosti historie míti, protože ty příběhy o Nibelunzích pro nezasvěceného diváka nejsou příliš snadné. Milovníci tohoto a podobných eposů si však rozhodně přijdou na své stejně jako já, protože podobností s Pánem prstenů zejména ze začátku filmu je zde skutečně přehršel. O nějakém zklamání skutečně nelze mluvit. Právě naopak jsem mile překvapen. Druhá část filmu je mírně roztahaná, takže to vidím na takové lepší 3*. ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu, proč film nemá vyšší hodnocení. Ano, nižší rozpočet udělal svoje, ale i tak jde o úžasnou fantasy, která se jen tak nevidí. Prsten Nibelungů zpracovává jednu z nejstarších dochovaných legend a zpracovává ji sice po svém, ale víc než dobře. Jsem ráda, že je ve filmu minimum známých tváří, protože i to dělá hodně. Stejně tak hudba Eshkeriho, který prostě umí. Škoda, že jde "jen" o TV film, který zná minimum lidí, protože snímek si rozhodně zaslouží víc. Já mám Prsten Nibelungů moc ráda a ráda se k němu vracím. Milovníkům fantasy rozhodně doporučuju. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Z dětství jsem si pamatoval, že to bylo dobré. Po letech jsem chtěl zjistit, jestli si to pamatuju dobře. A vlastně docela jo. Minimálně tuhle verzi bych k Pánovi prstenů opravdu nepřirovnal. ale vzhledem k tomu, že je to televizní, laciné a převážně německé je to fakt dobré, i co se obsazení týče (Terminátorka. Max von Sydow, Batinson). První část je pak v rámci možností vyloženě výborná, dějově fakt zajímavá a i ta akce byla příjemná. Druhá část už byla rozvláčnější, převážně vztahová a celkově tedy o něco slabší. Ale jako celek je to fakt nadprůměr. ani na vteřinu jsem neuvažoval nad tím, že bych udělil menší hodnocení. Takže tak. Kdo se chce seznámit s legendou o Nibelunzích je tohle docela fajn (ačkoliv alternativy tu jsou) a docela to obstojí i v rámci žánru, ale nic výjimečného, k čemu se chcete vracet, to nejspíš není. Ale dobré je to dost. 70%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama