Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Voľný cyklus komédií z valašskej dediny. Muž so synom na ženenie žijú sami v horskej chalupe a k spokojnosti im chýba iba jediné: žena. V kuchyni majú obe ruky ľavé a tak sa nikto nemôže čudovať tomu, že úraz pri varení je iba otázkou času. Tí dvaja potrebujú ženu ako soľ a úraz im príde celkom vhod. Do ich horskej chalúpky prichádza na istý čas Hanča, ktorá už vie, čo a ako. Možno sa týchto dvoch smoliarov presa len konečne usmialo šťastie… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Půvab této prvoplánové přinudnělé komedii dodává 56letý Jozef Kroner. 1) Zaujala mě dnes již nevídaná autorita, kterou měli starší lidé před dětmi. 2) Co dál říci? Snad jen: Spal chrobáka! ()

zette 

všechny recenze uživatele

Interiery vypadaji jako z nejake lacine televizni pohadky. Dej serialu je strasne roztahany, vse podstatne by se veslo do 90-ti minutoveho filmu. Pokud k danemu kraji nemate nejaky vztah, na serial se vyplati podivat jen kvuli vyborne herecke dvojici Kroner-Ranosova. Cekal jsem vice. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé, nudné, nezáživné, rozvláčné a nikam se neubírající. První díl obsahující alespoň špetku humoru jsem ještě zvládl dokoukat při plné pozornosti, ale zbývající tři už jsem měl spíš jenom jako zvukovou kulisu při brouzdání internetem a jenom občas jsem přepnul na obraz. Snažil jsem se udržet u toho pozornost, ale marně. Jak už někdo přede mnou poznamenal, jedná se o hodně slabý odvar Slovácko sa nesúdí, přestože ani ten jsem si nijak zvlášť neoblíbil, ale v tomto případě to ani Króner nezachrání. 20% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

To mel byt jeden 90 minutovy film a bylo by to asi o dost lepsi. Prilis roztahane, uspavaci...a nebo nemam ty spravne valasske geny a nerozumim tomu. To je samozrejme taky mozny. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Naprosto neoddiskutovatelných 5 kulí to co předváďěl J.Kroner je přirozený talent.Takový herec se už nenarodí.Tohle herecké mistrovství by se mělo promítat budoucím hercům od rána do noci.Bravo pane Kroner ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Opět další počin s Jozefem Kronerem v hlavní roli, který ale vyzněl stejně jako ty předešlé. Mdle, bez vůně a zápachu. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Role p. Krónera (starý Kubáň) připomíná roli p. Brodského (starý Dubiňák) v seriálu Stříbrná pila i se všemi jeho charakteristikami (staromilství, nesoulad s moderní dobou, život dle starých pořádků a hodnot, neustálé kverulanství). P. Krónerovi však sedla o poznání lépe a lze mu jí tak zcela uvěřit, včetně valašského dialektu. Jeho neustále hláškující postava je tím hlavním důvodem, proč si tuto "televizní hru" pustit ("mám v hubě, jak cigán po chlebě" apod.). Hned v prvním díle se podařilo nastínit jasný kontrast "jeho" světa s tím současným, industriálním - výprava kočárem do Ostravy, les vs. továrna, moderní technika a provoz jako novodobé nestvůry, kulturní šok "návštěvníka z jiné doby". Seriál je i na svou dobu vlažně angažovaný a přesto, že se v posledních dílech celá dědina chystá na příjezd partyzánské delegace, neuvidíme z ní ani jednoho účastníka a nedojde ani na žádný státo(strano)tvorný projev. Za to nás v posledním díle čeká pravá hospodská mela jak od Lady, při které se nikdo na věk neohlíží a rány tu rozdává i řimbaba Srstka. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Tak třetí část už jsem nedokoukal. Je to jen nuda a ztráta času. Chtěl jsem kvůli Jozefu Krónerovi, doufaje, že to bude jeho "valašská" exhibice jako byla "slovácká" ve Slovácko sa nesúdí. Ale nelze srovnávat Galuškův styl s tímto soudružským scénářem... ()

xxlch 

všechny recenze uživatele

Výkon J.Kronera si zaslouží za dvě * a o zbytek se dělí Š.Ranošová a B.Prokoš.Dále se nedá hodnotit nic moc.Ostravští tvůrci se moc nevytáhli. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně skvělý Jozef Knoner, na druhé straně příliš velká dobová agitace a budování socialismu. 50% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jako by to bylo takové Slovácko sa nesúdí po moravsku. Ovšem bohužel ve čtyřech dílech bylo až moc politiky. Filmová kamera se střídala s televizní jako na běžícím pásu a jednotlivé epizody nebyly ani tak moc zajímavé a bohužel ani příliš humorné. Jako obyvatele Ostravy mě zaujala jen Ostrava počátkem let osmdesátých a střípky mého současného pracoviště, které byly okrajově natočeny. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Přijemná čtyřdílná podívaná s Kronerem. Je to běco mezi Slováckem, Kur.. hoši a Přátelé zeleného údolí. To Slovácko je jasné. To Kur... je příběhy z města a restaurace a Zelené udolí tou samotou, lesem, místem, ostravskými herci, ale hlavně hudbou. Nejen, že ji složil Vadim Petrov a je to ze stejného roku jako údolí, ale je tam podobná hudební kompozice, podobné jisté motivy a aranž. v jednom z dílů vidíte mladého černovlasého číšníka Vladimíra Čecha. ()

Reklama

Reklama