Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se zrodil tisíc a jeden ostrov Zeměmoří, ovládali planetu svými zlovolnými silami nejděsivější bytosti ze všech - Bezejmenní. Řádu kněžek se ale podařilo ukovat z víry vzácnou runu míru, která nastolila v Zeměmoří klid a zahnala Bezejmenné do hlubin chrámu na ostrově Atuan. Jenže pak byla runa rozlomena a světem se začalo šířit jako mor zlo v podobě nájezdníků. Podle pradávné pověsti se má ale jednoho dne objevit mladý čaroděj, který runu opět spojí a přinese do světa ostrovních národů trvalý mír. Oním vyvoleným je kovářův syn Ged. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Brasi odpad!

všechny recenze uživatele

Vrazi! Mordýři! Ničemové! Všichni, kdož se podíleli na tomhle masakru mýho nejoblíbenějšího fantasy světa. Absolutní zruinování veškerýho potenciálu, který příběh Zeměmoří pro zfilmování má. Mnou udělenej "odpad" nikdy nebyl tak případnej jako tady. Odpornost a naprostý pohrdání původním dílem. Na druhou stranu musím uznat, že takhle silný emoce ve mně film nevzbudil už hezky dlouho... ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Fantasy nevyhledávám, film byl vybrán jako pohádka pro děti, ale popravdě, ani ty to moc nezaujalo. Řekla bych, že už je do značné míry přečarodějováno. Je těžké přijít s nějakým novým nápadem a zpracováním, aby nikdo nesrovnával s Pánem prstenů nebo s Harýkem. Raději bych viděla něco originálního s větším nádhledem a hlavně jemným humorem. ()

Reklama

Luksa 

všechny recenze uživatele

Být o patnáct let mladší a neznat literární předlohu, tak by se mi tento TV film snad i líbil. Gorova anime adaptace s knihama taky nemá moc co společného, ale oproti americké verzi se může alespoň pochlubit pěknou vizuální stránkou, točit toliko výpravné látky s televizním rozpočtem opravdu nemá cenu. Zápletka, herci, kostýmy, samý zmatek. Pěkný příklad jak se z inteligentní fantasy může stát fantasy brakové. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Podle mě zbytečně moc natahovaný film, který v konečným důsledku mohl toho fantasy světa ukázat ještě daleko víc, než jsme mohli koneckonců vidět. Nejdůležitějším prvkem takového filmového tématu je určitě příběh, který musí diváka vtáhnout k sobě a nepustit až do závěrečné sekvence. Earthsea je v tomto ohledu ulajdaná a hned několik scén bych vklidu vypustil. Docela jsem se i v tom množství informací, které na vás mágové chrlí po desítkách ztrácel a pořádně ani nevěděl proč se děje zrovna tohle co mé očí vidí na obrazovce. Herecké obsazení je však sympatické, zvlášť Kristin Kreuk zahřála u srdíčka a spolu s grafickými efekty i s hudebním dobrovodem určitě největší plusy z celého filmu. Pokud jde o závěr či vyvrcholení chcete-li, tak se mi zdálo býti hodně odfláknuté a připadalo mi, že režísér už chtěl mít celý tento projekt z krku, tak to co nejrychleji ukončil. Pohrával jsem si chvíli popravdě i s myšlenkami na 4 hvězdy, ale to by tam muselo být víc akce a alespoň pořádně líbivý závěr. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dvoudílný dobrodružný fantasy příběh televizního kanálu SyFy je přesně takový, jaký může být očekáván. Velmi známý příběh upraven ku prospěchu svému a dějově roztáhnutý téměř do tří hodin, se nás snaží nějak kulturně povzbudit. Napětí ale aby divák hledal snad mikroskopem a samou nudností aby se dopoval kofejnem, neboť na uspání je to celé tak akorát. Po obrazové stránce to sice není zase až tak špatné a je vidět, že si tvůrci na vizuálních efektech dali hodně záležet, jenomže takhle, jak to bylo předloženo, to bylo zcela zbytečné. Zkrátit dějství na jeden celovečerní film by bylo velice kuprospěchu. ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama