Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krvavý příběh o bitvě válečníka Beowulfa s obrem Grendelem. V této moderní verzi anglosaské epické báje vede norský hrdina Beowulf (Gerard Butler) svou družinu na pomoc starému příteli, dánskému králi Hrothgarovi (Stellan Skarsgaard), jehož království je pustošeno Grendelem (Ingvar Sigurdsson). Jakékoli Beowulfovi pokusy o bitvu jsou však mařeny jeho odmítnutím bojovat. Poté, co se hrdina setká s tajemnou čarodějkou Selmou (Sarah Polley), začíná chápat, že obrova zuřivost je jen odpovědí na bezpráví, kterého se vůči němu král dopustil. Beowulf, který jako voják není vůbec zvyklý váhat, už ale není přesvědčen, že by obr měl zemřít. Bouřlivý příběh o pomstě, loajalitě, soucitu a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

jaja01k 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Hezký a jednoduchý pohádkový příběh, nádherná severská krajina a můj oblíbený a skvělý Gerard Butler. ()

pan Spock 

všechny recenze uživatele

Klasická severská fantasy báje, tentokráte podaná civilněji a takřka bez všech fantasy prvků. Výsledek je ovšem poměrně dobrý. Všechny postavy jsou uvěřitelné a dobře obsazené. Nekoná se žádný totální hrdina ani digitální potvora. Prostě příběh z dávné historie, který se možná i mohl stát. Možná se ale tvůrci drželi při zdi až příliš. Mě se ovšem do noty trefili a nemám žádné větší výhrady. ()

padlar 

všechny recenze uživatele

Jediným plusem tohoto filmu jsou islandské exteriéry. Jinak se připravte na sled na sebe občas prapodivně navazujicích scén, bez napětí a jakékoliv gradace. Když už to vypadá na závěrečnou bitku, tak je odbyta tak rychle, že jsem si nebyl jistý, jestli jsem toho kus neprospal. ()

Tsabo 

všechny recenze uživatele

Ano...beru všechny výčitky...chabé...slabá výprava, slabý děj...málo akce...taky jsem se místy ztrácel...ale kde jsou teda ty pozitiva, za která jsem udělil pět hvězd? TADY: Naprosto nejrealističtější zpracování této legendy...neopakovatelná atmosféra, kterou žádný jiný příběh neposkytne...obraz strachu a děsu v očích jinak neohrožených válečníků...rozklepaný kněz, který přišel šířit na sever novou víru a zbabělí vikingové, kteří se nechávají pokřtít...úžasné záběry severské přírody v její nejdrsnější a nejsyrovější podobě...a...Sarah Polley:o) ()

Von Kempelen 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší zpracování příběhu o Beowulfovi s výbornou skutečně severskou atmosférou. Naprosto mi tenhle minimalistickej film nadchnul, dejchá z něj duch severskejch ság. A díky Sheevisnu(ovi) za fotku.-) ()

Soldier_666 

všechny recenze uživatele

Fajn oddech, na rozdíl od Hollywoodské verze na mne tento počin působí "lidštěji" a ne až tolik "přehypovaně". Jedná se o báji, takže na autentičnost si nikdo stěžovat nemůže. Za mě 75%. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Severské báje mně nic neříkají, takže jsem to víceméně odzíval. Škoda, příroda tam ale byla hezká. ()

Foltest 

všechny recenze uživatele

Beowulf: Král barbarů jistě není film, jenž by byl dějově nějak na výši. Taktéž spousta filmových efektů v něm už dneska nepůsobí nějak spektakulárně. Přesto ale oceňuji, že snímek obsahuje pár moc zajímavých a poměrně hlubokých myšlenek. Hlavním tahounem filmu je pro mě vztah mezi Beowulfem a čarodějnicí Selmou. Jiskří to mezi nimi a člověk jim to fakt přeje. Také musím ocenit úžasnou krásu islandských kulis. Filmaři možná mohli vynechat znásilnění Selmy Grendelem, což když jsem viděl, tak mi jednoduše spadla brada, protože toto jsem vážně nečekal. Moc se mi líbí také lakonický, stoický charakter Beowulfa, jenž tvoří vzor jistě hodný následování. Odrovnal mě také dialog Selmy s Beowulfem, kdy mu říká, že jejímu synovi zabil otce, a že se ničemu nepoučil. To mi opravdu přejel mráz po zádech. Já fakt především obdivuji, jak tam všichni ti seveřané berou věci tak, jak jsou, moc nad ničím netaktizují a nedumají. Také s povděkem kvituji, že představitelka Selmy je opravdu krádná. Rozhodně můžu říct, že film Beowulf: Král barbarů rozhodně doporučuji ke zhlédnutí. ()

BigJohn02 

všechny recenze uživatele

Celé to působí tak nějak chudě, navíc klasická manýra Stellana: když hraje v něčem severském historickém, omezuje se na zasmušilý výraz a mluví na půl huby. ()

Reklama

Reklama