Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každé jiné dítě má i Santiago Munez (Kuno Becker) svůj velký sen. Na rozdíl od většiny ostatních však dostane ojedinělou příležitost si jej splnit - pokud dokáže překonat strach, odcestovat tisíce mil od domova a vyrovnat se nejlepším z nejlepších. Jak se brzy ukáže, Santiaga přijde jeho rozhodnutí hodně draho - jsou ale oběti tak velké, aby zabránily talentovanému a odhodlanému mladému sportovci vstřelit jeho vítězný gól?

Když se Santiago ve svých 10 letech odstěhoval s rodiči do Ameriky, měl s sebou pouze dvě věci: svůj fotbal a potrhaný obrázek Světového poháru. Během dospívání se živil podřadnými pracemi, avšak fotbal zůstal i nadále jeho velkou vášní. Přesvědčit otce, že by se mohl stát mezinárodní sportovní hvězdou, však bylo takřka nemožné: "Na světě existují dva druhy lidí," konstatoval jeho otec. "Lidé, kteří bydlí ve velkých vilách, a lidé jako my, kteří jim sekají trávníky a myjí auta."

Vše se ale změní v okamžiku, kdy se na jednom z místních zápasů ukáže bývalý britský fotbalista a příležitostný lovec talentů Glen Foy (Stephen Dillane) a všimne si mezi amatérskými hráči hbitého, rychlého a odvážného mladého sportovce - přesně takového, jakého by potřeboval slavný anglický tým Newcastle United.

Santiago, který se náhle ocitá v neznámém prostředí, kde je fotbal náboženstvím a stadión St. James' Park svatostánkem, musí nyní dokázat, že má dostatek kuráže na to, aby se stal hráčem jednoho z nejprestižnějších fotbalových klubů na světě. Zablácená hřiště, studený vítr a podpásovky od spoluhráčů jsou jen některými z překážek, které bude muset překonat na své cestě k vítězství v opojném a vzrušujícím světě mezinárodního fotbalu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (373)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Až na logické chyby (ktoré krásne zhrnul vo svojom komente don corleone) to bol film, ktorý vzdáva pekným spôsobom hold futbalu, talentu a odhodlaniu ísť za svojím snom. Dejová línia je viacmenej jasná od začiatku až po záverečné titulky, ale spôsob akým sa film dostane z mexického začiatku až po anglický koniec je nenásilný a skromný. Film netlačí zbytočne na pílu citov, čím v celkovom dôsledku pôsobí sympaticky. A keď k tomu pripočítam Beckhama, Hanryho a Raula :) (ktorých prítomnosť pobaví), tak môžem povedať, že to bol príjemný film s vhodnou voľbou hlavného hrdinu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je vela filmov čo sa tíkajú futbalu ale tento zbožnujem.Nielen preto že sa to odohráva v mojej oblúbenej premier league ale aj že človek músí niekedy prekonat aj nemozné aby sa mu mohol splnit sen alebo musí mat pri sebe tú správnu osobu,ktorá vám ktomu vysnenemu snu pomože či jeto babka,namyslená hviezda,neznáma osoba alebo niekto iný.Film sa nedrží čisto len futbalu,ale aj osobných problemov a preto je to unikatne.Len je tu moc morálky,kto pozeral tento film tak vie o čom hovorím.K tomu realny fotbalisti a prostredie futbalovych stadionou a že sa tam aspon na chvílu ukažu legendy fotbalu,to je len a len plus pre kazdeho futbaloveho fanušika. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

tak jako v čínský restauraci (v americe) může obsluhovat jen číňan, tak odjakživa (všude) nejlepší fotbalisti pocházejí z chudých čtvrtí. a skoro všechny, stejně jako Santiaga, je tomu umění naučil bůh. jen zlomek jich dokáže jít za za svým snem a rvát se o svoji šanci. a když ji náhodou dostanou, kolik z nich ji využije, aby se mohlo stát kluky s obrovskými konty? a kolik z nich zůstane i potom obyčejnými kluky a né namyšlenými hvězdami? ne náhodou se hlavní část příběhu odehrává v anglii, kde je fotbal náboženstvím. konečně pořádnej film o fotbalu. režisér D.Cannon odvedl dobrou práci. když přicházejí na řadu zápasy newcastle united, srdce fotbalového fanouška plesá. hudba, kamera, autentické záběry dokáží vykouzlit tu pravou atmosféru. a myslím, že slabší a citlivější povahy uroní i kroupu. teda slzu. už se těším na dvojku! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpohodovějších filmů, co jsem za poslední dobu viděl. Čert vem, že to je svém jádru vlastně pohádka, která proběhne tak v jednom případě z tisíce. Ale ten příjemný feeling, který z toho filmu sálá a ve výsledku vás nabíjí pozitivní energií, to je to hlavní. Po těch letech mě to dost překvapilo, neboť jsem čekal, že s hodnocením půjdu níže (přecejen, nějaký ten pátek utekl, vyrostl jsem, ale ne, pořád se mi to líbilo). Kuno Becker se coby mladičký Santiago předvedl v Hollwoodu slušně, neoslnil asi nějak výrazně, ale potěšil mě svým výkonem. Kasting Nivoly na takovou tu zašlou hvězdičku obrážející každý bar a vedoucí život naplno, tím tvůrci jednoduše uhodili hřebíček na hlavičku, perfektní práce. I vedlejší role mě překvapily, zejména manažer Newcastlu, který se této role zhostil na jedničku. Zápasy potěšily, velice kladně hodnotím přítomnost opravdových fotbalových hvězd, kteří tenkrát před 15 let udivovali svými finesami na pažitu oko nejednoho diváka. Závěr dost přestřelený, ale řekněme si na rovinu....Tenhle příběh potřeboval šťastný konec. Za mě 7,5/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Športové drámy ma čím ďalej, tým viac prekvapujú a táto dokázala, že filmy o športe ešte majú čo ukázať. Samozrejme obrovskou výhodou filmu je, že je natočený v najreálnejšom športovom prostredí aj so skutočnými hráčmi. A ženské publikum sa určite potešilo ksichtíku Kuna Beckera, naopak ja z Anny Friel, ktorá bola veľmi príjemným doplnkom filmu. No a podľa tohoto všetkého sa teda ani nečudujem, že sa pripravujú ďalšie dve časti. Len tá spanilosť princeznovského príbehu by mohla byť viac v úzadí. Ale teším sa! 80%. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Když Santiago Munez (Kuno Becker) sleduje první zápas Newcastlu, tak hraje skladba „Club Foot“ od anglické skupiny Kasabian. (DaveKurkic)
  • Ve scénáři je poměrně zásadní chyba, kdy komentátor hlásí, že Newcastle musí vyhrát všechny tři zbývající zápasy do konce ligy. Santiago ale pak hraje několik zápasů za rezervní tým, což je nesmysl, protože rezervní tým je pouze jeden a hraje souběžně s prvním týmem. Správně by měl hrát tedy stejný počet zápasů. (don corleone)
  • V malé roli hospodského fanouška se objevil Brian Johnson, zpěvák skupiny AC/DC, o kterém je známo, že je fandou týmu Newcastlu United. (infected)

Reklama

Reklama