Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každé jiné dítě má i Santiago Munez (Kuno Becker) svůj velký sen. Na rozdíl od většiny ostatních však dostane ojedinělou příležitost si jej splnit - pokud dokáže překonat strach, odcestovat tisíce mil od domova a vyrovnat se nejlepším z nejlepších. Jak se brzy ukáže, Santiaga přijde jeho rozhodnutí hodně draho - jsou ale oběti tak velké, aby zabránily talentovanému a odhodlanému mladému sportovci vstřelit jeho vítězný gól?

Když se Santiago ve svých 10 letech odstěhoval s rodiči do Ameriky, měl s sebou pouze dvě věci: svůj fotbal a potrhaný obrázek Světového poháru. Během dospívání se živil podřadnými pracemi, avšak fotbal zůstal i nadále jeho velkou vášní. Přesvědčit otce, že by se mohl stát mezinárodní sportovní hvězdou, však bylo takřka nemožné: "Na světě existují dva druhy lidí," konstatoval jeho otec. "Lidé, kteří bydlí ve velkých vilách, a lidé jako my, kteří jim sekají trávníky a myjí auta."

Vše se ale změní v okamžiku, kdy se na jednom z místních zápasů ukáže bývalý britský fotbalista a příležitostný lovec talentů Glen Foy (Stephen Dillane) a všimne si mezi amatérskými hráči hbitého, rychlého a odvážného mladého sportovce - přesně takového, jakého by potřeboval slavný anglický tým Newcastle United.

Santiago, který se náhle ocitá v neznámém prostředí, kde je fotbal náboženstvím a stadión St. James' Park svatostánkem, musí nyní dokázat, že má dostatek kuráže na to, aby se stal hráčem jednoho z nejprestižnějších fotbalových klubů na světě. Zablácená hřiště, studený vítr a podpásovky od spoluhráčů jsou jen některými z překážek, které bude muset překonat na své cestě k vítězství v opojném a vzrušujícím světě mezinárodního fotbalu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

Matty 

všechny recenze uživatele

Fotbal nikdy nepatřil k mým oblíbeným sportům. Nyní šílení kolem něj chápu o něco lépe. Je to asi to nejlepší, co jsem z filmu Goal! mohl odnést. Mladý a chudý chlapec umí hrát fotbal. Shodou okolností jej uvidí bývalý fotbalista, který má užitečné kontakty. Mladý a chudý chlapec navzdory nesouhlasu otce poslechne své srdce a odcestuje do Anglie, aby si splnil svůj, ehm, americký sen. Když jeho tvář prvně blíže pozná newcastlské bláto, vše vypadá beznadějně, ale… však víte, jak to v podobných filmech chodí. Režisér Danny Canon, zocelený režií videoklipů a CSI, nám servíruje tu nejpropečenější sportovní historku. Jednu mu upřít nelze - má rád fotbal. Téměř epický fotbalový příběh na pokračování si pohodovým tempem sviští po dobře známých kolejích. Scény z fotbalových zápasů jsou zhruba na stejné úrovni jako před dvaceti lety v Hustonově Vítězství. Herecké výkony rovněž (pro jistotu bych možná měl podotknout, že ve vítězství hrál Sly). 60% Zajímavé komentáře: Gemini, Le_Chuck, PALINO, Indy, wipeout, Jasmín ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě fakt dostal... Nádhera. První film o fotbale, co jsem viděl a opravdu stál za to. Viděl jsem další 2-3 béčkovky, kde to s fotbalem nemělo téměř vůbec nic společného. Až na pár minut hry uplně mimo mísu... A ještě, že se to fotbalu netákalo, tak to navíc byly hrozné slátaniny... Od filmu goool jsem moc nečekal, ale jsem velmi příjemně překvapen. Mladý chlapec vyrůstající v těžkých životních podmínkách, kde je fotbal pro tamní lidi jen koníček a zábava, ale ne jako zaměstnání a vydělávání na živobytí... Santiago, tak jak mnoho jiných dětí v takovém prostředí vyrůstal a protože to byl opravdu velký talent, tak to dotáhl, tam kde asi by to chtěl dotáhnout každý fotbalista, a to do profesionálního fotbalového klubu a živit se svým snem. Santiagovi se svůj sen splnil, zapadl do B-týmu, po oslnivých výkonech to dotáhl do Ačka a šel by ještě do věhlasnějšího klubu než je Newcastle.. A to si myslím, že o tom bude druhý dil goool, na který se moc moc těším. Pokračování ve špičkovém evropském klubu a skvělé kariéry..... Tento film mě nejen chytl díky tomu, že se týkal fotbalu, mému největšímu koníčku, ale byl i perfektně zpracovaný, od začátku do konce...Opravdu krása, až mě na konci filmu mrazilo a měl jsem husí kůži. Krásný film, nemůžu jinak než 5*... 90% ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Jedna veľká moralitka s rozprávkovým príbehom, rozprávkovými postavičkami (múdry starec, namyslený playboy, chápavá babička, závistlivý hrubián, neverici otec adt.) a roprávkovým záverom, zabalená do zeleného sveta s dvoma bránami a mičudou uprostred. Vyčítať nejakú priehľadnosť či kliše pri americkom filme so športového prostredia, ktorý je o sne? Prosím Vás:) Film dokonale kopíroval moje očakávania a až prekvapivo dobre som sa bavil. Keby tých náhod nebolo až tak rozprávkovo veľa, asi by som neváhal s plným hodnotením. Už len za to, ako som Santiagovi fandil. Veľmi príjemný film. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Já sem fakt hroznej cíťa, že sem brečel skoro i u tohohle. Jen aby bylo jasno, miluju fotbal, je to ta nejdokonalejší hra, jakou kdy člověk vymyslel, ale přesto, když se na něj aplikuje tisíckrát použitá Hollywoodská šablona, kde scény odhadujete s neochvějnou přesností tak pět minut dopředu, výsledný patvar plný klišé rozhodně nepotěší. A už vůbec mě nepotěšily očividné logické hrubky ve scénáři, nepotěšilo mě ani, že Newcastle vyhrál poslední zápas, tak moc sem to přál Barošovi. Je to předvítalená pohádka, která kdyby nebyla o fotbale, rozcupuju ji na kousky. Líbila se mi akorát roztomiloučká angličtina Anny Friel a definitivní zjištění, že mě rozbrečí fakt kdejaká cypovina. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Fotbal nemám rád, ale tenhle film je opravdu pěkný, i když vlastně není ničím vyjímečný a originální už vůbec ne. Typické klišé o tom, jak si jde "hodný chlapec" za svým snem s dalšími typickými postavami, zvraty a prostě všemu, co k takovým filmům patří. To, že je to však klišé by mi nevadilo, jen se ten film stává lehce předvídatelný. Nic extra, ale o tom, že se na to kouká příjemně není pochyb. Docela i dobře natočené. 3,5*. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (18)

  • Původně se měl ve filmu objevit i Stellan Skarsgard, ale když z něj odešel Winterbottom, odstoupil od smlouvy. Podle svých slov byla práce s tímto režisérem jediným důvodem, proč chtěl film natočit. (don corleone)
  • Největší logická chyba se týká hlavního hrdiny. V anglické Premier League může nastoupit hráč mimo EU pouze s pracovním povolením. V případě fotbalisty ho dostane pouze ten, který zaznamenal alespoň jeden start za svůj národní tým. (don corleone)
  • Film měl režírovat Michael Winterbottom, ale z projektu odstoupil v momentě jeho rozběhnutí, když zjistil, že FIFA chtěla schválit scénář výměnou za to, že budou ve filmu použité jména reálných fotbalistů, týmů a stadionů. (don corleone)

Reklama

Reklama