Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivý strýček (Brian Cox) a hromada dluhů donutí roztomilého smolaře Steva Barkera (Johnny Knoxville) uchýlil se k plánu tak šílenému a zavrženíhodnému, že by dokonce mohl fungovat. Bude předstírat mentální retardaci, pronikne na nadcházející Speciální olympiádu a domů přiveze zlato! Jenomže soupeři celý podfuk prokoukli. Steve díky nim procitá a uvědomuje si, že chce zdolat mnohem větší výzvu: stát se lepším člověkem. U filmu Bláznivá olympiáda, natočeného v produkci neohrožených bratrů Farrellyů (Něco na té Mary je, Těžce zamilován) se budete neskutečně bavit od začátku až po závěrečné titulky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (216)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Některý fóry mě dohnaly k fakt hlasitýmu smíchu, ale děj jasně směřuje do jednoho jediného závěru. Přestože to může vypadat, že film si dělá šoufky z mentalů, je to právě naopak - ukazuje to jejich pravou stránku a jak dokážou být zákeřně roztomilí, když jim o něco jde. Johnny Knoxville hrál Jeffyho znamenitě (no, on to žádnej krasavec není, takže do ksichtu postiženýho nemá daleko), ale i své skutečné filmové já hrál sympaticky. Rozsudek ode mě není rozsudek smrti, ale krásného 60letého života. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dementní ksichty a držkopády ve stylu jackass jsou Johnnyho parádní disciplínou, takže asi nepřekvapí, že se na paralympiádě cítí jako ryba ve vodě. Vtipkovat na toto téma znamená balancovat na velmi úzké lávce, ale především díky charismatickému Knoxvillovi se to podařilo a jeho mentál strčí do kapsi i Hoffmanova Rain Mana. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +fain herci -minimum fórů/// Celkem pohodová oddychovka s pěkným příběhem o chlápkovi, který hrál retarda, aby vyhrál olympiádu. Toho retarda hraje Johnny Knoxville a hraje ho velmi dobře. Potěší účast Katherine Heigel a dobrá hudba (ze Sedmy statečných?). Jen scénář by mohl být lepší. Je to komedie, ale gagy jsou podle mě příliš laciné a smát se u filmu moc nebudete. Každopádně mám z filmu dobrý pocit./// Celkem 67%/// ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že tu čtvrtou hvězdičku dávám jenom kvůli Knoxvillovi, který je překvapivě dobrý herec i když si nerozbíjí držku golfovým vozíkem. Jinak to byla naprosto průměrná komedie se scénářem, který už člověk viděl asi v padesáti jiných filmech a tak se zasměje jen občas a překvapen není vůbec. Na jednoduché zabití času optimální. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Šťastie tohto filmu je, že má silnú pointu a námet. To ho podľa môjho názoru zachránilo. Nájde sa tu síce pár dobrých humorných scénok, ale celkovo je scenár slabučký ako pierko vo vetre. Na druhú stranu však Johnny Knoxville podal dobrý výkon. Mne to vychýdza na šedý priemer, so zavretými očami a ešte aj päsťami tri hviezdy. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Profesionální zápasník Terry Funk si ve filmu střihl malou roličku. (HappySmile)
  • Trvalo 7 let než se film začal natáčet. (HappySmile)

Reklama

Reklama