Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když špionážní agentury světa zjístí, že jejich agenti jsou likvidováni v alarmujícím měřítku, jejich vůdci napíší seznam požadavků, které musí splňovat agent, aby mohl uspět proti této krizi. Derek Flint je jediný agent splňující tyto požadavky, ale jeho starý nadřízený s ním odmítá spolupracovat, dokud to ovšem nenařídí prezident. Flint je světový nejtajnější agent, světový miláček, expert na elektroniku, delfíní mluvu a vyučuje v Moskevském baletu. Když se začnou uskutečňovat útoky na jeho osobu, Flint objeví šílené vědce, kteří chtějí převzít vládu nad světem silou, kterou umožňuje jejich stroj na zemětřesení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Proč na mě ten orel zaútočil?" - "Byl vycvičen, aby rozpoznal Američany a útočil na ně." - "Antiamerický orel. To je ďábelské." Roztomilá oddechová parodie na bondovky, v níž řádí James Coburn, mrštný jako celý kočičí útulek, v roli agenta, jenž dokáže všechno na světě. Stačí pozorovat jeho brilantní myšlenkový pochod, který Flinta zavede do Marseille, kde prochází restaurace a očichává jeden talíř bujabézy za druhým, aby našel člověka, jenž po něm vystřelil otrávenou šipku. Všechno je marné, jakmile Flint nastoupí do akce, zloduchům i krásným ženám se třesou kolena a záchrana světa (a také těch krásných žen) je pak jaksi automatická záležitost. Navíc když k ní hraje Jerry Goldsmith.__P.S. K vidění na YouTube. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jako bondovská parodie je to docela dobré, ale koho proboha napadlo použít do interiérů nitra hory zařízení ve stylu Ikarie XB 1, anebo ještě hůř, Polákových Návštěvníků? Všechny ty žárovičky a kulisy Semaforu vypadají strašně. Genderově nekorektní komedie, ale díky díky za Gilu Golan a její pěknou soupravičku. Pochvalme výborný český dabing (výtečná Markéta Hrubešová, která Gilu dabuje jakoby váhavě, pečlivě vyslovuje každou hlásku, velmi netradiční, ale povedené), info pro dabingforum: V hlavních rolích v českém znění: Boris Rösner, Ilja Prachař, Markéta Hrubešová, Pavel Soukup. Dále hrají, v českém znění: Dalimil Klapka, Jiří Hálek, Josef Velda, Bedřich Šetena, Petra Hanžlíková, Miroslav Saic a další. České znění, překlad Jitka Beránková, dialogy Erich Sojka, dramaturgie Ladislav Kadlec, Boris Adamec, zvuk Radim Štětina, asistent režie Aleš Nejedlý, vedoucí výroby Otakar Svoboda, režie českého znění Elmar Klos ml. České znění připravila Česká televize 1992. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Není Bond jako Bond. Zvlášť když je to Flint. Derek Flint. Ale jen ten, který si umí zastavit na několik hodin srdce, má zapalovač s 83-ti funkcemi a vyzná se v marseilleské bujabéze, může zachránit svět. A Flint navíc má jen čtyři až pět slabých míst, takže to jistě dokáže. Přiznám se na rovinu, že jsem se přitom bavil o dost méně, než jsem doufal, ale přesto si tento snímek troufnu označit hrdým pojmem "zábavná kravina". ()

whack 

všechny recenze uživatele

Odkazom na konšpiračné teórie o riadenom ovládaní klimatických zmien za účelom dosiahnutia určitých ekologických cieľov. Svetové špionážne centrum proti týmto "ekoteroristom" naverbuje superagenta Flinta, ktorý zachraňuje nukleárne zbrane, vojenskú moc a zavedený poriadok. Film najviac ubíja jeho demagogická pointa a zachraňuje parodovanie bondoviek. Stačí vidieť raz. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Tak tahle parodující variace na Jamese Bonda(v době uvedení Flinta již svět pobláznily 4 snímky se Seanem Connerym v hlavní roli) mne opravdu velmi zklamala. Kromě šviháckého Jamese Coburna a pěkných dobových kulis jde totiž o 108 minut trvající nudu. Měl jsem co dělat, abych při sledování neusnul. Dokonce ani flintovy společnice nebyly zapamatovatelné a na napodobení revoluční scény, kdy Ursula Andress vystupuje v bikinách z moře jsem čekal také marně. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Flint (James Coburn) převlečen za Araba střílí s výkřiky "Alláh je velký" v baru ve snaze vyhnat z něj lidi, rozléhají se rány z jeho pistole. Ta má ovšem tlumič. (Stejšn)

Reklama

Reklama