Reklama

Reklama

V jako Vendeta

  • USA V for Vendetta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdo je muž skrývající svou zjizvenou tvář pod maskou? Hrdina nebo šílenec? Osvoboditel nebo tyran? Kdo je V? A kdo se k němu přidá ve snaze zlikvidovat totalitní režim, který ovládl jeho národ? Od tvůrců Matrixu přichází V jako Vendeta, napínavá a nekompromisní vize budoucnosti podle komiksu Alana Moorea. Natalie Portman v roli Evey, obyčejné dívky, která musí rozhodnout, jestli se její hrdina nestal vetší hrozbou, než jsou ti, proti kterým vede válku. Hugo Weaving jako V – silný, charismatický bojovník za svobodu, hnaný touhou po pomstě na těch, kteří ho znetvořili. Stephen Rea v roli detektiva, který se zoufale pokouší V dopadnout dřív než rozpoutá revoluci. Sázky na vítěze rostou. Napětí stoupá a doutnák byl zapálen. Kterou ze stran zvolíte? Ve světě V neexistují střední cesty. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 307)

Shit 

všechny recenze uživatele

Comics neznám a tak nemůžu moc soudit kvalitu filmu v porovnání se svojí předlohou. Můžu to akorát zhodnotit jen jako film a ten se rozhodně vyvedl, sice né úplně na výbornou, ale moc k tomu neschází. Hned ze začátku je parádní akce zakončená výbuchem budovy za doprovodu předehry Čajkovského 1812, to byla fakt paráda a velkolepej nástup filmu V jako Vendeta, jenže potom se film ponoří do dialogů a vysvětlování co jak kde a proč, sice je to natolik dobře udělaný, že to nenudí, jenže od takovýho filmu jsem čekal víc než jen spoustu dialgů, čekal jsem mnohem víc akce. samozřejmě nějaké se ve filmu dočkáme, třeba pár zabití z pomsty, ale na to jak je skvělá je jí oprvadu málo. Naštěstí na konci se vše vynahradí. Takovou řežbu už jsem dlouho neviděl, pan V tam ty svoje nože opravdu využije. Co se týká herců, tak k nim žádnou výtku opravdu nemam, Hugo Weaving je v roli V skvělý, spíš tím jak mluví než samotným herectvím, protože s maskou na hlavě toho z hereckýho umu moc neukážete, ale jeho představení se Evi prostě nemělo chybu. U Natalie Portman obdivuju, že si nechala ostříhat svoje dlouhý vlasy, ale i tak vypadá výborně a herecky to zvládla velmi doře i když některý scény nebyly úplně stoprocetní. Docela mě ale nedchla atmosféra tyranie a útlaku, ta je myslim vystižena Jamsem McTeiguem velmi dobře. Nazávěr musim dodat, že debutující režisér McTeigue odvedl dobrou prácí a comicsu určitě ostudu neudělal. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Utopická historka o romantickém mstiteli. Výzva k revoltě proti řádu. Provokativní karikatura dnešního světa. Tím vším "V for Vendetta" chce být. Prvním je, díky skvělému Weavingovi a slušné Portman. Druhým chce být až příliš. Třetím by mohla být lépe, kdyby byly reálie propracovanější. Celkově je "V for Vendetta" skvělým filmem s mnoha zápory. Hlavním záporem je syndrom bratrů Wachowských – jednoduché a působivé podobenství pokud možno rozkošatit, rozvést všemi možnými směry a ztratit cestu, která vede k cíli. Taková je střední pasáž filmu, kde se skvělý nástup úvodu doslova rozprskne do všech směrů a slepit se film podaří až v pěkném finále. Nevadí mi aktivistický nádech, prvoplánové provokace. Je to taková roztomilá anarchie, navíc podpořená hlavním hrdinou, v němž se spojují černobílé dobrodružné filmy s postmoderními komiksovými superhrdiny. Vendettě nechybí velká vnitřní síla, přesvědčivost. Chtělo by to větší propracovanost a lepší scénáristy, bohužel. I tak: potvrzení pravidla, že komiksové předělávky nakoply komerční kinematografii zajímavým směrem. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Velice působivý film. Jenže jde také o to, co od něj čekáte, co od něho chcete. Já mám rád tzv. "slovíčkaření" a toho jsem si zde užil dost. Herci podali výborné výkony, hlavní problém bych viděl jednoznačně v režii. Ta totalitní Anglie sice poslouží jako podnět k revoluci, vzpouře, but on the other hand, není moc důvěryhodná.Co se týče hlavních hrdinů příběhu, jejich role byly dost uvěřitelné, tedy až na fakt, že Natalii skoro všechno prošlo + ta dost přehrávaná láska k tajemnému V (to jak zdrhala z bytu svého přítele a spadla z docela "slušný" vejšky, rozvádět dál radši nebudu). Knižní podobu neznám, ale i tak je to dost tvrdý oříšek na ohodnocení. Já hodnotím 4*, ikdyž s vědomím, že to je hodně sporné. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film od samého začátku až do konce. Trochu detektivka, trochu politický film, trochu temný thriller a hlavně film kladoucí spoustu otázek k zamyšlení a to se mi moc líbilo. Natalie Portman byla velmi dobrá, o Hugo Weavingovi se snad ani nemusím zmiňovat. Zdánlivě to vypadá jako dost dlouhý film, ale popravdě si neumím představit, kterou scénu vystřihnout. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá sci-fi ladená akčná dráma. Má dosť dobrý príbeh odohrávajúci sa v blízkej budúcnosti, keď vo Veľkej Británii vládne totalitný režim a ľudia sú obmedzovaní na každom kroku, ale tajomný muž s maskou sa s tým nehodlá zmieriť a chystá svoju vlastnú revolúciu. A zoznamuje sa s mladou ženou, ktorá sa postaví autoritám a tak je nútená unikať pred zákonom. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa to podať aj o dosť lepšie. Hlavným problémom tohto filmu je jeho minimálna informačná úroveň, tématika totalitného režimu ponúka vždy veľký potenciál, keďže je tu veľký priestor pre nové nápady, ale v tomto prípade by tvorcom všetko, čo chceli povedať vystačilo na bežný krátkometrážny film a tak sa im to podarilo už v úvodnej dvadsaťminútovke, pričom aj tak nič nové nepriniesli a potom sa to už stále len naťahuje a čaká na koniec. Okrem toho tu už ide prakticky len o vzťah so ženou, ktorý je tiež vlastne stále rovnaký, takže oba hlavné prvky filmu sú podané tým najpovrchnejším spôsobom, ale aj tak si nemôžem pomôcť, má to niečo do seba a niekoľko situácií sa skutočne vydarilo, obzvlášť časť vo väzení. Akcie je tu veľmi málo, ale tá sa vydarila. Je to až prekvapivo akčne podvyživené, ale zase scéna s nožmi je výborná a tých pár revolučných scén tiež zaujme. Herecké obsadenie je na tom dobre, bavil ma muž s maskou, ako vždy výborná Natalie Portman a viacero slušných vedľajších postáv, obzvlášť Stephen Rea. Réžia a technická stránka sú v rámci blockbusterového štýlu vydarené, takže im aj viditeľne vyšlo to, čo bolo v pláne. V ako Vendeta síce nemá v rámci podobných filmov takmer vôbec čo ponúknuť, táto tématika už bola využitá mnohokrát a asi vždy aj omnoho kvalitnejšie, ale aj tak nemám dôvod dávať nižšie hodnotenie, získala si ma aj táto verzia a kladov je tu dosť. 71% ()

Galerie (121)

Zajímavosti (64)

  • V jedné ze scén z minulosti Valerie (Natasha Wightman) lze spatřit filmový štáb uprostřed natáčení. Naprostá většina byla složena ze štábu, natáčející V jako Vendeta. (HellFire)
  • Izraelská rodačka Natalie Portman (Evey) byla dotázána, zda jí drastické chvíle ve filmu nepřipomněly, co mohli prožít její příbuzní během druhé světové války. Odpověděla, že "moji prarodiče za války utekli dřív, než začali doopravdy masakrovat Židy, ale celá jejich rodina během holocaustu zmizela. U nás doma se o tom nikdy moc nemluvilo. Občas se objevila nějaká historka, ale nikdy jsme o tom doopravdy nediskutovali. Musela jsem najít webovou stránku, kde byly vzpomínky mého dědy, protože přímo by mi to nikdy neřekl. Rodině to připomínat nechtěl. Ale to je mimochodem další věc, díky které se mi líbí, že je tenhle příběh abstraktní a ne konkrétní. Lidé říkají, že jsme se z holocaustu poučili a že se nic podobného už nikdy nebude opakovat. Jenže pak se podíváte do Rwandy, do Súdánu, do Bosny... děje se to pořád, v nejrůznějších částech světa. Je třeba si připomínat, že útlaku a despotismu se musí čelit neustále." (NIRO)
  • Při natáčení scény, v níž V (ve většině filmu Hugo Weaving) vychází z hořícího vězení, procházel téměř nahý kaskadér Chad Stahelski (mimochodem - pozdější režisér filmů jako John Wick, 2014) skutečnými plameny. Pro tyto účely byla provedena ještě důkladnější bezpečností opatření, než by bylo obvyklé: mj. mu byla snížena tělesná teplota a v poslední chvíli byl ještě celý namazán mimořádně zchlazeným gelem. (NIRO)

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

07.01.2012

Lákavá kombinace. Andy a Lana Wachowští nedávno ve spolupráci s Tomem Tykwerem dotočili adaptaci objemného, cenami ověnčeného románu Cloud Atlas, a nechtějí ztrácet čas. Jejich čerstvá novinka má… (více)

Reklama

Reklama