Reklama

Reklama

Underworld: Evolution

  • USA Underworld: Evolution (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Markus je probuzen. Víme, že celý spor lykanů proti upírům má kořeny někde ve dvanáctém století, kdy byli potomci vojevůdce Corvina pokousáni upírem a vlkodlakem. Markus se proměnil v upíra a William zase ve vlkodlaka. První lykani ale neuměli krotit svou touhu zabíjet a vraždili a plenili vesnice jednu za druhou. Viktor, tehdy ještě člověk a majitel mnoha panství, si vraždění nenechal líbit a tak se spojil s Markusem, aby krvavou lázeň zastavili. Vitor ale Williama uvěznil, Markusovi se jeho rozhodnutí nelíbilo, ale nebyla jiná možnost. Vitkor se mu totiž na smrtelné posteli odevzdal a proměnil jej i jeho armádu v nesmrtelné. Selene teď prchá před hněvem Markuse, který se snaží zbavit všech kolem a osvobodit svého bratra. Michael se snaží Selene pomoci ale při jednom ze zápasů s Markusem je poražen a zdá se, že také přiraven o život. Selene proto vyhledá Markusova otce, jednoho z nejstarších upírů vůbec, vojevůdce Corvina. Ten ji poradí, jak Markuse polapit, ale až po té, co ho sám Markus smrtelně zraní. Selene se napije Corvinovy krve a stane se z ní super upír. Pak tedy najde místo, kde je vězněn William a tam se střetne s oběma bratry. Michael díky spojení upírské a lykanské krve zranění přežil a může tak pomoci. Společně tak oba bratry zprovodí ze světa. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (502)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po prvním ne moc vydařeném díle překvapení, jasně film není mco originální ani chytrý, ale je poměrně akční o stále se tam oproti jedničce něco děje. Do hororu film moc nezasahuje snad kromě hlavních postav, jedná se spíše o rize akční film, s pár pěknýma momentama. Moje hodnocení je vyšší možná z toho důvodu že z jedničky jsem byl poměrně otráven co se zábavy týče. Backinsale dostala přiláhavější obleček a je zatraceně sexy a poměrně slušně i hrají. Efekty jsou moc fajn, jen ta přeměna ve vlkodlaky je strašná. Tohle tvůrcům evidentně moc nejde. Každopádně když se chcete bavit, vypněte mozek, vezmete si chipsy a pusťte toto LEPŠÍ pokračování. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Len Wiseman na nás vytiahol pokračovanie Underworldu, ktoré na moje prekvapenie nieje vôbec zlé. Rýchlejšie, akčnejšie, svižnejšie - proste pokračovanie ako sa patrí... Pridaná história a mytológia oživila snímok a vdýchla mu dej, ktorý už potreboval. Kate Beckinsale tu opäť pobehuje v svojom upnutom kostýmku, takže spokojnosť v mužskej strane publika zaručená. Scott Speedman sa taktiež polepšil a pripadá mi tuna presvedčivejší. Opäť pochvala réžií, pretože aj napriek slabšiemu rozpočtu je prevedenie cool... V celku dobré pokračovanie, ktoré dokázalo dotiahnuť ľudí do kín.. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Co se asi dalo čekat od pokračování průměrného béčka. Evoluce? Ale jděte! Len Wiseman pochopil, že jeho největší devizou je manželka, takže ji nenechá moc opouštět plátno. Kate sice v přiléhavé kůži vypadá pořád skvěle, ale na celý film to nestačí. Jistě, jsou tady jakési potvory od Patricka Tatopoulose a skladatel Marco Beltrami také ví, o co u podobného filmu jde, ale já jsem staromilec a pořád trvdím, že to nejdřív chce mít scénář. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Stejná blbost jako první díl. Chybí jakýkoliv nadhled a brát tohle vážně je smrt. Nejlepší scéna filmu je středověkej začátek pak už následuje jen naprosto průměrná akce. Všude jsou tam megaupíři, a upíři kombinovaný s vlkodlakama a starý upíři a starý vlkodlaci a vůbec všech těch mutantů je tam tolik, že člověk vůbec neví kdo je vlastně největší mazák ze všech. Opět, jako v jedničce, se dočkáme scén, kdy to někdo koupí celym zásobníkem do hlavy ale jde vesele dál, jakoby se nechumelilo. Je to o trochu větší zábava než jednička (hlavně kvůli kratší stopáži), ale kvůli tomu jak ten holohlavej upír stáhne vrtulník na zem za lano to nejde nesetřít. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší než první díl... Wiseman jako režiséř nijak nevyrostl, ale jeho scenáristické alter-ego si dává tentokrát mnohem větší pozor a mezi vykrádačkami Terminátora stihne pobavit decentními akčními scénami i mytologií věčného souboje mezi upíry a vlkodlaky. Není to žádný zázrak a první i druhý Blade nakopou Underworldy prakticky v jakémkoliv ohledu, ale tahle "evoluce" fanoušky určitě neurazí. Ať si klidně Wiseman natočí trojku... po Hollywoodu se totiž momentálně pohybují mnohem větší packalové než on. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (18)

  • Kate Beckinsale (Selene) získala nominaci na filmové ceny MTV v kategorii Nejlepší hrdinka. (imro)
  • Stejně jako v předchozím dílu se opět vše odehrává pouze v temnotě a v noci. Pouze dvakrát se mihne úsvit. (cariada)
  • Film s rozpočtem 45 milionů amerických dolarů jich v Severní Americe po premiéře vydělal 62,3, celosvětově pak 111,5. (NIRO)

Související novinky

Kšefty s nesmrtelností

Kšefty s nesmrtelností

27.12.2005

Režisér Len Wiseman dokončil druhý díl své upírské ságy Underworld: Evolution (v plánu je celá trilogie) a už rozmýšlí nad dalším projektem, snímkem SHELL GAME. Ten by se měl odehrávat v nedalekém,… (více)

Reklama

Reklama