Reklama

Reklama

Underworld: Evolution

  • USA Underworld: Evolution (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Markus je probuzen. Víme, že celý spor lykanů proti upírům má kořeny někde ve dvanáctém století, kdy byli potomci vojevůdce Corvina pokousáni upírem a vlkodlakem. Markus se proměnil v upíra a William zase ve vlkodlaka. První lykani ale neuměli krotit svou touhu zabíjet a vraždili a plenili vesnice jednu za druhou. Viktor, tehdy ještě člověk a majitel mnoha panství, si vraždění nenechal líbit a tak se spojil s Markusem, aby krvavou lázeň zastavili. Vitor ale Williama uvěznil, Markusovi se jeho rozhodnutí nelíbilo, ale nebyla jiná možnost. Vitkor se mu totiž na smrtelné posteli odevzdal a proměnil jej i jeho armádu v nesmrtelné. Selene teď prchá před hněvem Markuse, který se snaží zbavit všech kolem a osvobodit svého bratra. Michael se snaží Selene pomoci ale při jednom ze zápasů s Markusem je poražen a zdá se, že také přiraven o život. Selene proto vyhledá Markusova otce, jednoho z nejstarších upírů vůbec, vojevůdce Corvina. Ten ji poradí, jak Markuse polapit, ale až po té, co ho sám Markus smrtelně zraní. Selene se napije Corvinovy krve a stane se z ní super upír. Pak tedy najde místo, kde je vězněn William a tam se střetne s oběma bratry. Michael díky spojení upírské a lykanské krve zranění přežil a může tak pomoci. Společně tak oba bratry zprovodí ze světa. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (501)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu přece jen o něco slabší. Především relativní originalita a sympatické vizuální pojetí prvního dílu nepřináší v pokračování kýžené ovoce a vše se utápí ve velkém množství vizuálnjích efektů. Ty jsou samy o sobě sice kvalitnější, než v předchůdci, avšak značně neforemný scénář stejně vše pohřbívá pod tunou klišé. Kate Beckinsale je super (erotická scéna je nádherně natočená), zbytek je jen nějaká ta herecká vata. Nápaditost je pryč, mytologie nudná a akce dost nevyrovnaná. Úvodní masakr vesnice mi v leckterých sekvencích evokoval úvodní bitku z Gladiatora. Především střihová skladba a některé kamerové záběry jsou dost podobné (cákance krve na kameru miluji). Krve přibylo, kvality však bohužel ubylo. Ani tak to není vyloženě špatné, jen o něco hloupější, přičemž to úplně nejtrapnější je nakonec - závěrečný "terminátorovský" monolog. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát omílaná klišé, že filmová pokračování jsou sice větší, lepší a ještě tisíckrát -ší, ale za to dějově chudá, překombinovaná až nesrozumitelná, se opět potvrdilo....pokud neznáte první díl do poslední slabiky, budete se minimálně polovinu filmu topit v upírsko-vlkodlačích rodokmenech a marně pochytávat alespoň náznaky...a až si to konečně trochu urovnáte, zjistíte, že je vše stejně jinak...budapešťské ulice filmaři vyměnili za vancouverské hvozdy, takřka dvojnásobný rozpočet oproti jedničce byl pak investován do celkem slušných triků a také do zásobníků s náboji, kterých tu věčně zakaboněná, ale stále sexy Kate Beckinsale vystřílela víc než Arnie v Komandu...jinak je vše při starém, vyzdvihnu ještě dvě věci - tou první je Derek Jacobi v roli Alexandra Corvinuse, který značně přehrál celé další obsazení, tou druhou potom dunivý a zvučný hlas Billa Nighyho, který si budu pamatovat ještě dávno potom, co si nevzpomenu ani na nahou Selenu...(pro Ty, kdo čekají na něco, po čem jim vypadnou oči z důlků, mám špatnou zprávu - Len Wiseman se dobře postaral o to, aby intimní partie jeho choti zůstaly náležitě skryty)...111 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Stále rovnako blbé a neoriginálne ako prvý diel, ale... niečo sa zmenilo. Kate už nie je taká studená, Speedman taký nesympatický (dokonca to medzi nimi konečne aspoň trošičku iskrí), Wiseman dokazuje, že predsa len vie natočiť obstojný adrenalín. Jednoducho som sa bavil a to ma po úbohej prvej časti nesmierne prekvapilo. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|58%| Jak už jsem psal v předchozím filmu. Tato série mi dlouho unikala, takže až nyní jsem se odhodlal to napravit. Námětem mi to trochu připomnělo sérii Blade a trochu vzdáleně Resident evil. První díl mě celkem bavil, ty slabší 4* a 70% jsem udělil. Toto pokračování mi celkově přišlo o něco slabší. Ještě tak ta první polovina mě držela v dobrém rozpoložení, ale ta druhá už šla téměř mimo mě. Furt se tu něco dělo, to nepopírám, nemělo to snad žádnou chybu, ale čekal jsem jiné pojetí snímku. Ta historie upírů, Lycanů – to mě moc nebralo. V předchozím filmu to bylo nastíněno minimálně, zde se to furt omívalo, ani příběh nebyl nejchytlavější. Akce byla ale dobrá, lycani, upíři – to vše bylo hezky natočeno. Hlavní hrdinka Kate Beckinsale je krásná ženská, opět mě zaujala. Stejně jako sympaťák Scott Speedman. I záporáci nebyli špatní. Rko bylo opět využito málo, ale to mi nevadilo. Hudba od skvělého Beltramiho se vydařila. Hlavním problémem bylo, že jsem se nemohl ponořit do příběhu, i první díl měl své mouchy a nedostatky, ale zde jsem je cítil zřetelněji. Jinač si nemůžu stěžovat, to jedno shlédnutí bylo pohodové. Bojím se třetího dílu, který se má dějově vrátit o dost do minulosti. Uvidíme. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Underworld" v žiadnom prípade nie je filmom pre otrlých priaznivcov horroru. Ide o snímok pre mladých chlapcov, ktorí práve začínajú mutovať a pre školáčky, ktoré len nedávno mali svoju prvú periodu. Táto mládež iste ocení digitálne orgie filmových trikov a naivný subžánrový hybrid. Upíri proti vlkodlakom, Alien proti Pradátorovi, Freddy proti Jasonovi, W.Snipes proti vampírom... Všetko sú to iba komerčné zhovadilosti pre poďobaných puberťákov. ** ()

Galerie (51)

Zajímavosti (18)

  • Stejně jako v předchozím dílu se opět vše odehrává pouze v temnotě a v noci. Pouze dvakrát se mihne úsvit. (cariada)

Související novinky

Kšefty s nesmrtelností

Kšefty s nesmrtelností

27.12.2005

Režisér Len Wiseman dokončil druhý díl své upírské ságy Underworld: Evolution (v plánu je celá trilogie) a už rozmýšlí nad dalším projektem, snímkem SHELL GAME. Ten by se měl odehrávat v nedalekém,… (více)

Reklama

Reklama