Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prasátko Wilbur mělo být jako nejslabší utraceno. Hvězdy mu jsou ale nakloněny, a tak se v poslední chvíli objeví pomoc v podobě holčičky Fern, která se ho ujme, krmí ho, opatruje a povídá si s ním. Když začne škola, musí ho Fern prasátko nechat u příbuzných na venkovské farmě, pravidelně ho však navštěvuje. Je ráda, že se má čile k světu, netuší však, že hravý a roztomilý Wilbur skončí o Vánocích jako sváteční šunka. Prasátko, které se stále víc bojí budoucnosti, malované cynickým krysákem Templetonem v černých barvách, se spřátelí s laskavou pavoučicí Šarlotou, která si udělala pavučinu u stropu stodoly. Ta mu slíbí, že se šunkou nestane, a do velké pavučiny vetká nápis Skvělé prase. Ten vzbudí senzaci, která přitáhne spoustu zvědavců a novinářů. Nebezpečí je sice zažehnáno, ale jen na krátký čas. A protože čas uzení se blíží, odhlasují zvířata další nápis. Slovo Úchvatné sice také vyvolá nadšení, ale už ne tak velké. Je jisté, že pokud má být Wilbur zachráněn, je potřeba přijít s něčím novým. A tak Fern podstrčí farmáři leták, který zve na soutěž pro zemědělce. Cena je lákavá, a tak farmář přihlásí Wilbura do soutěže o nejlepší prase. Konkurence je však veliká a Šarlota, která s Templetonem a Fern Wilbura doprovází, hledá poslední vhodné slovo, které by mu pomohlo… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Od amerického spisovateľa Elwyna Brooks Whitea som bohužiaľ neprečítal ani knihu o myšiakovi Stuartovi Littlovi a ani tú o malom prasiatku Wilburovi. Zrejme sa už ku tímto literárnym titulom asi ani nedostanem. Nevadí. Videl som však hollywoodske filmové spracovania oboch týchto diel. No a musím priznať, že omnoho viacej na mňa zapôsobila "Šarlotina pavučinka". Jednoduchý, detský príbeh, v ktorom sú hlavnými hrdinami rozprávajúce zvieratá žijúce na peknej farme, je nádherne vizuálne spracovaný. Miestami som v tom cítil ľahký závan burtonovskej poetiky. *** ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Dabing 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Prostředí 9/10/// +Dakota Fanning, český dabing, dialogy, humor, příběh -neviděl jsem v originálním znění, lidští herci tu jsou jen okrajově/// Hezká pohádka především pro děti, kterým to hodně poví o přátelství a o tom jako to chodí v životě mezi zvířátky na farmě. Rozhodně by tohle měli vidět. Je to neškodné, zábavné, poučné a hezké. Sám se ale divím, že mě to v mém věku upoutalo a bavil jsem se u toho. Větší prostor je dáván samotným zvířátku před lidskými herci, takže se kromě jiného mohli dabéři vyřádit. A určitě i počítačoví animátoři, protože neříkejte mi, že je měli tak ochočené. Něco je vyloženě vidět, že je děláno počítačem, ale u některých záběrů si nebudete vůbec jisti. Každopádně hezký a milí film./// Celkem 72%/// ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy byla Dakota Fanning jen roztomilou holčičkou, co uměla pořádně křičet a hezky se tvářit. Pak sice začala cucat krky, chci říct sát krky... Ne, chci říct, že se z ní stala upírka. Ale to sem teď stejně nepatří. "Šarlotina pavučinka" je přesně tím příběhem, kam se ten její ksichtík hodil. Film byl natočen podle stejnojmenné knihy, která měla v Americe úspěch, což však nic neomlouvá její naivitu, kterou se snaží vykoupit trochou toho závěrečného smutku. Děj se vlastně nijak neliší od podobných filmů, které se snaží dojmout a zaměřují se na dětské publikum. Polovina animáků je takových. Dakota si umí skvěle hrát se zvířátky, zvířátka mluví hlasy známých herců a navíc je tady to neuvěřitelně cool prasátko, které vás prostě musí dostat. Příběh je původně románem, ale stejně tak by mohl být jednou poměrně krátkou povídkou. Stejně tak film. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/frost-vs-nixon-bos-vs-kung-fu-trocha.html ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Zabijeme prasátko! Ne, počkat, je tu nějaký nápis! Hm fajn, ale už mě nudí. Zabijeme prasátko!! Ne, počkat, je tu další nápis! Hm, ten je lepší než minulej, ale už mě taky omrzel. Takže zabijeme prasátko!!! Ne, počkat, je tu další nápis. Pošleme ho na soutěž! Ale jestli nevyhraje, tak ho zabijeme!!! OK. Jo, takže tohle je to veledílo, který mělo na rajčatech takový super hodnocení? Ok, říkal jsem si, třeba se to bude líbit aspoň dětem, ale když jsem se rozhlédnul po kině, tak se evidentně až na pár výjimek nudili úplně stejně jako já, a to už je co říct. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Jak se to vezme. Je to proste standartni film pro deti, kterym pak bohuzel ve vyssim veku nevymluvite, ze prasatka opravdu nemluvi. Jinak je to moc hezky pribeh. Sice malinko klise o prasatku, ktere je vyjmecne a vsichni ho miluji (myslim, ze film Babe uz hodne z nas spatrilo), ale jinak prinasi uplne novy pohled na pavouky. Ne ze bych se jich kvuli tomu prestala stitit, ale rozhodne je to ukazuje v lepsim svetle nez jen jako "vysavace rozlozenych vnitrnosti much" :)...ale co se obsazeni tyce, divak si nemuze stezovat..jen me porad nedochazi, co tam dela Dakota Fanning..od mimozemstanu k mluvicim prasatkum ale asi neni dlouha cesta ;) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (17)

  • Jména krav Elwyn a Brooks jsou odkazem na autora, jehož celé jméno je Elwyn Brooks White. (imro)
  • Jeden rok trvalo, než digitální pavučiny pavoučice Šarloty vypadaly podle režisérových představ. (Pumiiix)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Reklama

Reklama