Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (366)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to nakonec zvládl se ctí. Nebo, že by to zvládl Wes Ball? Závěrečný díl Maze Runnera byl nakonec překvapivě dobrý. Po prvním dílu jsem byl natěšen na dvojku, která mě ale neskutečně zklamala a tak jsem logicky jen velmi neochotně přistoupil na to se podívat, jak dopadne celá tahle young adult frančíza ne pro 12ti leté holčičky, ale pro 14 ti leté chlapečky. A dopadla, světe div se, skvěle. Už sice nedám 4 hvězdy, protože stopáž byla prostě přepálená a kdyby se vystřihlo 20 minut vcelku zbytečných scén, vůbec nic by se nestalo a odsýpalo by to celkově mnohem rychleji. Ale jinak to celé vypadá jako mohutný blockbuster za 150M+ a ne jako relativně levná záležitost s rozpočtem, který se vešel do 70ti mega. Wes Ball to teda naleštil, a celé tahle jasná blbina s jasným cílem, působí jako opravdu drahý film. Postavy jdou prostě do future tech města pro kámoše a celé se to klasicky podělá. Aidan Gillen zápoří dobře, ale už jsme viděli lepšího "Malíčka". Kamera, střih, CGI a především kulervoucí úvodní akční jízda s vlakem, u které mi opravdu spadla brada. Jo, nakonec důstojné zakončení tak trochu jiné, dospělejší young adult ságy. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $62miliónovTržby USA $58,032,443Tržby Celosvetovo $288,175,335Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,164,116Tržby za predaj DVD v USA $4,591,104║ Rovnako ako ostatné mládežnícke naháňačky od Hry o život až po Divergenciu (o tých čo padli na hubu hneď na začiatku aj škoda hovoriť), to upadá v strašnom strereotype, v suchopárnosti, doslova obohraná platňa 100x videných scénok, ktoré už nemajú čím prekvapiť. Herecky prázdne, nemá to čím dojať, upútať, akcia rutinná, hlášky rovnako. Proste Wes Ball sa po režisérskej stránke od prvého dielu nikam neposunul, skôr zaspal na rutinnosti. Jedine technická stránka má slušnú úroveň ale to asi tak všetko z pozitív. /45%/ ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Když se člověk přenese přes fakt, že se divák prostě nic kloudného nedozví a tvůrci se nijak nesnaží vysvětlovat důvody Labyrintu (tedy, oni to vysvětlili už dávno, ale příšerně ledabyle), tak je to vlastně dost dobrej akčňák. Ono vlastně stačí, že se tam válčí proti W.C.K.D. všemi možnými prostředky. Je to akční, je to skvěle ozvučené, má to parádní CGI a jede to po celou dobu v dost dravém tempu. Fajn oddychovka, která ovšem scenáristicky drží pohromadě jen tak tak. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Epické finále? No ... asi jo. Film je patrně určen pro jinou věkovou kategorii, jelikož ta určitě ocení víc charismatické postavy než kvalitu scénáře. Neříkám, že jsem se v napjatých scénách nelekala, to já se lekám i svého psa, který mě ráno, potmě, přijde přivítat. Rovněž nemůžu tvrdit, že to celkově vnímám jako úplný patlálismus, má to svůj osobitý šmrnc, jen není určen přímo pro mě. 2,5* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Treti dil je vlastne uplne zbytecnej. Resi se tu furt dokola to samy co minule, jediny plus je opet zmena prostredi, tentokrat tu mame posledni zachovaly mesto. Triky i akce jsou stale na skvely urovni, vizualne to vypada perfektne a "zombici" jsou spravne nechutny, ale to je tak vsechno. Zatimco v prvnim a castecne i druhym dile cloveka zajimalo, jak to bude dal a jak to dopadne, tady uz mi to bylo vicemene ukradeny, jeden nesmysl se vrsi na druhej, zaporaci tragicky, stopaz je tezce prestrelena, herci porad stejna banda dementu a pokud cekate nejakej mega zvrat na zaver, budete dost zklamany, cely to tak nak bez nejakyho vyreseni cehokoliv vysumi do prazdna, nektery smrti jsou sice necekany, ale to je tak vse. Nejslabsi dil, ale diky povedeny akci to furt da 3*. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. ledna 2018 v Soulu. (Varan)
  • Točilo sa hlavne vo Vancouveri, filmári zavítali aj do Kapského mesta. (Paulo)

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama