Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (366)

juta 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl Labyrintu je téměř na úrovni prvního a je mnohokrát záživnější a lepší než druhý díl, který vlastně toho moc nenabídl. Vražedná léčba ukončila tuto zajimavou sérii, vyřešila nezodpovězené otázky z předešlých dílů, za což jsem rád a hlavní věc je, že se tu člověk nenudí, i když je film dost dlouhý, přesto se na to dobře kouká a myslím si že je to velmi slušné zakončení série. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Epické finále? No ... asi jo. Film je patrně určen pro jinou věkovou kategorii, jelikož ta určitě ocení víc charismatické postavy než kvalitu scénáře. Neříkám, že jsem se v napjatých scénách nelekala, to já se lekám i svého psa, který mě ráno, potmě, přijde přivítat. Rovněž nemůžu tvrdit, že to celkově vnímám jako úplný patlálismus, má to svůj osobitý šmrnc, jen není určen přímo pro mě. 2,5* ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byli jsme tam tři roky zavření a snažili se utéct. A teď chceme zpátky?" Ti mladí zkrátka nevědí, co chtějí. Já třeba vím, že chci vidět filmy, které mají začátek a konec, v čemž Labyrint zrovna nevyniká. Třetí část totiž nekompromisně začíná tam, kde ta druhá neskončila. A já už mám nárok si po mnoha měsících nepamatovat, kde to vlastně skončilo, kdo je ještě živý a kdo se jak jmenuje. Nakonec jsem si vzpomněl, ale bolelo to. Naštěstí jsem viděl dost celkem slušné akce v Posledním městě, což mi dovolilo zapomenout na přestřelenou stopáž, náhody posouvající děj i na nudné zombíky. Jen doufám, že už zazvonil zvonec a nepřipravuje se dalších 56 pokračování. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Do finále se Maze Runner dokodrcal s víceméně stabilní kvalitou nejlepší young adult adaptace široko daleko. Což není moc velká pochvala když jde o konkurenci břeček typu Hunger Games či Divergence. Pomezí Áčkového a Bčkového filmu překračuje ve scénách které překvapují epičností záběru postapo zombie distopického světa ve válce, naopak sráží ho dolů občasná hloupost scénáře nad níž lze při hlubším zamyšlení jen kroutit hlavou. Na druhou stranu, už to že k nějakému zamýšlení nad tím co se ve filmu děje dojde je na poměry žánru pořád hodně velký úspěch. Mixed feelings mám ze závěru, kde se očekávatelně prokáže efektivnost těch totalitních praktik proti kterým hrdinové celou trilogii tak vehementně bojují, ale zároveň film vše zahrává do autu prostoduchého "happy endu", který vlastně nic velkého nevyřeší. Nicméně jako oddechovka stejně dobré jako předchozí filmy. 8/10 ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Tak tady autoři důstojně sérii určitě nezakončili.. roztahané, nudné "akčně-romantické" cosi, co mělo vše vysvětlit.. Mně by stačila úplně maximálně jednička i ta dvojka, ale to už nad rámec... Tohle je jen zase další zbytečné peníze rvoucí protahování... Na tento přístup amerických filmařů už jsem imunní. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Natáčanie oficiálne začalo 14.3.2016, no už o tri dni došlo k nehode. Dylan O'Brien utrpel vážne zranenia a produkcia filmu sa musela zastaviť až do jeho úplného uzdravenia vo februári 2017. Natáčanie skončilo v júni 2017. Dylan sa zranil pri natáčaní úvodnej scény s vlakom. Táto scéna dokonca nebola ani v knižnej predlohe. (Paulo)
  • Točilo sa hlavne vo Vancouveri, filmári zavítali aj do Kapského mesta. (Paulo)

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama