Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle pravdivého příběhu. Anthony Hopkins v roli muže, který šel celý život za svým snem: být nejrychlejší. Novozélanďan Burt Munro strávil 40 let života zdokonalováním svého motocyklu Indian Scout z roku 1920. S tímto strojem se pak vydal na cestu na solná jezera v Bonneville v americkém státě Utah, která jsou díky dokonale rovnému povrchu ideálním místem pro rychlostní závody. Přes nepřízeň okolností se mu v roce 1967 podařilo zajet rychlostní rekord, který dodnes nikdo nepřekonal. Příběh filmu V zajetí rychlosti se soustředí na cesty k Bonnevillským solným pláním, které Burt Munro podnikl v 60. letech minulého století. Je to cesta za splněním fantastického snu, pravdivý příběh muže, který nepřestal věřit. „Jestli je to těžké, dej do toho víc. Jestli je to nemožné, dej do toho všechno.“ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (440)

Fantaji 

všechny recenze uživatele

Úžasný příběh, úžasný film a úžasný Anthony Hopkins jakožto jezdec Nejrychlejšího Indiána Na Světě! ***** ()

Muf911 

všechny recenze uživatele

Dnes, 25.3.2024, by Burt Munro oslavil 125 narozeniny. Takže skvělá příležitost si po čase opět pustit tento parádní feel-good film, který si zaslouží plné hodnocení. ()

zaack 

všechny recenze uživatele

Velké sólo pro Hopkinse. Vtipný a laskavý film, který není zas až tolik o motorismu, jako o stáří a životních snech. ()

TAURUS 

všechny recenze uživatele

Hopkins opět ukázal, že je to pan Herec. I přes okatou dobráckost všech lidí,které na své cestě potká je to úžasné dobrodružství,které si parádně užíváte . Snímek se okamžitě zapsal do mé Top 10. ()

SpeedyL 

všechny recenze uživatele

Opravdu velice milý film, při kterém se několikrát upřímně lehce pousmějete. Pojednává o sympatickém staříkovi (A.Hopkins), který zasvětil svůj život motorce, se kterou na sklonku svého života hodlá splnit sen v podobě překonání rychlostního rekordu. Film je protkán krásnými úsměvnými hláškami typu "Můžeš za mě čůrat na citroník jak chceš" nebo "Nemám brzdy, nepřijel jsem brzdit, ale jet.". Opravdu dobrý herecký výkon A.Hopkinse a mladého Aarona Murphyho. Na 127minutový snímek krásně pružný a nenudný film. Hodnotil bych tak 89%. ()

galil 

všechny recenze uživatele

World's Fastest Indian je film vhodný na společné rodiné odpoledne. Děti se pobaví u několika odlehčenějších scén a rodiče si v klidu můžou relaxovat po náročném dni v práci. 80% ()

Fifk@ 

všechny recenze uživatele

No nevim jestli jsem vnímal tento film jako vy všichni co píšou hezký, pozitivní a veskrze laskavý. Celý život se lopotit s mojí oblíbenou motorkou a nedokázat našetřit peníze na cestu za rekordem, posměch lidí, který si myslí že jsem senilní idiot, který se chce zabít a po shodě náhod, které mi život dopřál za tvrdou dřinu po celý svůj život, se dostat k úplnému cíly a tam mi řeknou, že nemám dost bezpečnostních opatření, takže si můžu sbalit motorku, poslední peníze ( které mi darovalo celé městečko a řeklo bez rekordu se nevracej ) a jet zpátky domů? Proč, abych dožil bez ničeho. Nikdo nemá rád, aby se u cíle svého snažení nedostal k poslednímo kroku a to se podle mě odrazilo v gestu, které udělal ten jeden "hodný" amík ( asi se vcíltil jak by bylo jemu v kůži Burta ) co řek, že to zaplatí a veme na sebe ( velice americké gesto, nic není problém, aspoň pro ně tedy ). Ale, pomyslete na to, že přijede starej, usměvavej novo zélanďan, s tunou charisma do ameriky, se svou starou motorkou, autem neautem a vy by ste mu řekli NE? Kort, když je to Anthony. Toho chlápka jsem miloval i jako masového vraha s kanibalistickými sklony, takže teďka se nedivím, že ho miluje každý na potkání. No dost keců, ale muselo to ven. ()

estella 

všechny recenze uživatele

Nooo, tak ja nevim... Nejak me to nechytlo, i kdyz samozrejme pred skutecnym panem Munroem smekam az k zemi, filmove ztvarneni nenadchlo. Nejak moc casto jsem slysela, ze "Prijel az z dalekeho Zeelandu, jen aby zavodil", jakoby scenarista nevedel, co by mel do tech dialogu dat, a mozna to bylo proto, ze opravdu nebylo co. Nu tak proste pan Munro zajel svuj paradni vykon a tecka. Proc to 2 hodiny rozebirat? ()

sospik 

všechny recenze uživatele

Nahluchlý stařík si plní sen, je ochoten pro to obětovat všechno, včetně života v kamikadze aerodynamické motorce s číslem 35, jak jinak je to jeho oblíbený číslo :D. Je to mile absurdní klišé, i když jsem čekal, že se zabije. Tato pohádka je fantasticky zahraná a děda Antony ví co chce a sází hlášku za hláškou. Kam přijde slaví úspěch, včetně transvestity v růžovém hotelu.. v některých scénách jsem se bál, že mu to nevyjde.. fandil jsem mu :)) pěkná oddychovka.. 80% ()

zanatik 

všechny recenze uživatele

Film byl zajímavý, na mě chvílemi až moc pozitivní... ale co mě opravdu nadchlo (kromě herectví AH) byla muzika.. Sice šlo jen o pár tónů, prolínajících se celým filmem, ale melodie byla úžasná_!! ()

s7RanG 

všechny recenze uživatele

Příběh o motocyklovém fandovi, kterému k jeho splnění snu schází jen překonat rychlostní rekord. Hned jsem poznal, že jde o film podle skutečné události, protože všechno šlo tak hladce, až mi to hlava nebrala. Ale výkon Anthonyho Hopkinse byl skvělý. Bez něj bych musel v bodování hodně ubrat. ()

snowman 

všechny recenze uživatele

Z kina jsme tenkrát s přítelkyní odcházeli totálně nadšení, a zvláštním způsobem pozitivně nabití, skoro až motivovaní udělat nějaký konkrétní krok ke splnění našich snů. Pokud to někomu zní jako blábol, asi ano. Ale tohle to s námi fakt udělalo. Je to jako dobití baterek vaší vlastní naděje a víry. Je to velice silný příběh o houževnatém člověku, jdoucím si neoblomně za svým cílem. Střetává se s různými lidmi i reakcemi. Nicméně, častokrát se i zpočátku negativní atmosféra rychle promění v příjemnou a přátelskou, kdy mnozí po pár jeho větách jakoby pookřejí, a na jeho cestě mu k vlastnímu překvapení pomohou či jinak vyjdou vstříc. Je to jeho povahou, silně ovlivňující chování lidí v jeho okolí. Silná osobnost, a mocný vliv jeho až bytostného odhodlání. Herecký výkon Anthonyho opět dokonalý - on vlastně zase ani nehrál, ale BYL Burt Munro! 90 %! ()

Jartian 

všechny recenze uživatele

tolik pozitiva v jednom filmu. krása. A kdyby měl někdo zájem zažít úplně opačné emoce doporučuju snímek Americký zločin (2007). ()

BlackMolla 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nejen pro motorkáře konečně dobrý film! Já jsem motorkářka, a proto se ráda podívám na film, kde jsou motorky, ale zatím moc dobrých filmů s nimi nebylo. Tento má však své kouzlo, konečně v něm nejsou nějaké gangy a samé rvačky. Je to krásný příběh, jak si postarší pán splní svůj sen. Moc pěkné, nemám co vytknout.. ()

nydahl 

všechny recenze uživatele

Beru vsechny komentare jako "tuctově koncipovaná biografie , sentimentální životopisny snímek , až příliš hřejivá idealistická nota," - to vsechno asi sedi.Ovsem to co z tohodle filmu dela jeden z mych nejoblibenejsich je ten pribeh.Tohle je film o touze a o tom co vsechno se ji da obetovat a jak ji nakonec ukojit , kdyz k ni mate jeste taky vlastnost co se nazyva bodrost.Burt Munro nebyl komunikacni genius , ale odzbrojoval vsechny svou okazalou a uprimnou dobrotou aniz by zapomel na svoje zajmy - tomu se rika asertivni chovani jako prase.Hopkins pro me v zivotni roli - jinak u me pokazde silne neobliben ale za tohle nadosrmti milovan.Skvela kamera v 7dmi dilne sekvenci rekordni jizdy + fantastickej wallpaper-art zaber se starym dodgem u hrobu manzela belovlasy bokovky v US.No a nakonec vlastne i rezie , protoze skutecna predloha nebyla nijak zvlast dotvorena (zivot v kulne a malyho kluka co chcije na citrovnik odpustim s lehkosti).Pred filmem si urcite prectete biografii Burta Munro , protoze tohle je jeho hodne pravdiva oslava a podarena.Motorku uz jsem par let mel ,pak prodal a zadnou si uz asi neporidim - ale jestli jo tak to bude Indian Scout to je jasny. Davam 5 hvezd vlastne kvuli Burtu Munro - frajerovi kterymu malokdo saha po kotniky a po kolena asi nikdo. PS : TOM HARDY - tech "až příliš hodných, ochotných a vždy chápajících lidí" je tam tolik proto , ze tenkrat fakt byli kamo - doba je jina. ()

Agnostik 

všechny recenze uživatele

Vynikající životopisný film.Mistr Anthony Hopkins mi téměř vyrazil dech ale naprosto jistě mě posadil na prdel.Hleděl jsem od začátku až do konce.Příběh o životě jednoho výstředního až geniálního motocyklového domácího kutila,který se vydal přes půlku světa aby mohl trhnout světový rekord mezi opravdovou konkurencí,a tehdejší světovou elitou rychlostních závodů.Navíc film je dokonale vyvážen road-movie,dramatem a dějem plných akcí a scén kde mistr Hopkins předvádí na sklonku kariéry filmový koncert. ()

Leo.DiCaprio 

všechny recenze uživatele

V zajatí rýchlosti je doslova príjemný film. Dve hodiny hereckého koncertu Anthonyho Hopkinsa vám nedajú vydýchnuť. Napriek tomu môže pre niekoho byť mínusom, že film je iba o jednom hercovi. Scenár je však výborný a nudiť sa rozhodne nebudete. Zaujímavá je aj hudba. Čistý gitarový zvuk v kombinácii s elektronikou bol smelý krok, ale vyšiel. Hudba Petera Robinsona príjemne dopĺňa atmosféru filmu. Vypočutie samotného soundtracku by v tomto prípade rozhodne nebola strata času. Tento film je plný pozitívnej energie, veľmi vtipných hlášok hlavného hrdinu, krásnych myšlienok a hlavne splnených snov. ()

Související novinky

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

22.06.2006

...zpívá Ivan Mládek a vlastně tím popírá prvotní ideu horolezectví, tedy překonávání hranic (svých i přírody) a snaha o dosažení nedosažitelného. Filmy o horolezcích a jejich hrdinských výstupech… (více)

Reklama

Reklama