Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (844)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nick nelže a ani pravdu neskrývá... On ji pouze filtruje. (A)morálně flexibilní snímek, který není nepodobný filmu "Lord of War". Eckhart zraje každým novým filmem a Jason Reitman hned svou prvotinou (myšleno "komerční") potvrdil že je režisérem, který umí inteligentně a velmi vtipně zpracovat nelehké téma a vůbec nevadí, že snímek je pouze sletem jednotlivých černým humorem a satirou prolezlých scén. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený a skvěle zahraný, ale přece jenom se mi to zdálo celý až moc jednotvárný.A možná proto mi to nepřišlo tak dobrý, jak by to podle mě mohlo být, ale zase se musí nechat, že výkon Aarona Eckharta je fakt famózní a zábavnost se tomu taky nedá upřít, ale těch 90 minut prostě nějak uběhne a žádnej extra dojem to nezanechá. Určitě to mohlo být ještě lepší, ale i tak sem rád, že sem to viděl, protože taková pěkná studie toho jak se dá všechno pěkně okecat se jen tak nevidí ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně zatím bezkonkurenčně nejlepší film, který jsem letos viděla. Snímek napěchovaný satirickými komentáři a vtípky, které rozhodně nejsou prvoplánové. Ani na okamžik jsem neměla pocit nudy, naopak, dokázala bych se na toho ukecaného chlápka (v podání čím dál tím lepšího Aarona Eckharta) dívat klidně celé hodiny. Tenhle snímek mě prostě dostal propracovaným scénářem, uvěřitelnými hrdiny a velmi sarkastickým, ale trefným, náhledem na současný problém kuřáctví a především protikuřáckých kampaní. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Místama velmi vtipné a nápaditě zrežírované, zejména v úvodu, kdy se nám v neodolatelně černěhumorné sekvenci, přibližující počet obětí tabákové závislosti, představuje lobbista Nick Naylor (naprosto boží Aaron Eckhart) jako "ztělesnění cigaret". Zaručeně pobaví i trefné postřehy ohledně dnes tak módní klatby na kuřáctví v současném Hollywoodu ("V dnešní době, když kdosi ve filmu kouří, je buď psychopat, nebo Evropan."). Dokonce v samém závěru Reitman elegantně vybruslil z moralizování, kouření je sice "bad", ale záleží jen na volbě každého z nás. Ale přesto ve výsledku pouze 3*, byť velmi silné. Film má totiž, navzdory slibnému rozjezdu v úvodních 20-ti minutách, moc a moc hluchých míst, nedotažených scén, což zamrzí, protože takové ožehavé téma svádělo k úplné explozi politicky nekorektního, sarkastického humoru, kterého je tu trestuhodně pomálu. Přesto může být "krotitel duchů" na svého syna pyšný, roste tu myslím velký talent. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Ivan Reitman předal svému synáčkovi žezlo komediálního režiséra a ten stvořil jako mávnutím kouzelné cigaretky jednu z nejlepších komedií poslední doby. Ďábelský Aaron Eckhart je opravdu famózní herec a ty jeho kecy jsem fakt žral i s navijákem. Jinak s herců ještě vykukuje rychle mluvící Adam Brody a Katie Holmes v roli nadržený novinářky (btw ta její závěrečná scéna mě fakt dostala). Tuhle jízdu si musím dát ještě jednou a taky pevně doufám, že si nakonec Děkujeme vyskočí pro tu pátou hvězdičku. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • V scéne, kde sa Nick (Aaron Eckhart) ospravedlňuje svojím priateľom z OSS, požiada Polly (Maria Bello) Bobbyho (David Koechner) o kúsok koláča, z ktorého vezme syr spolu s malou americkou vlajkou, no v nasledujúcom zábere sú už opäť na vrchu koláča. (N0X.)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama