Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (285)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi debilní film. Nuda od první do poslední minuty. Naprosto necharismatický David Morrissey v hlavní roli. Od první vteřiny jsem si přál aby zdechl. Tenhle díl kazí koukatelnému předchůdci jméno. Nepopsatelné zklamání. Tohle měl být vážně film? Já viděl pouze reklamu na nudu. Už ani ta Sharon Stone nestojí za nic. Tohohle dílu snad už ani nebylo potřeba. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. První základní instinkt byl průměrný thriller, který měl pár "nepodstatných" plusů - Verhoevenovu režii, neokoukanou a provokativní Sharon Stone, důstojného protivníka Michaela Douglase a schopnost vyprovokovat v divákovi emoce. A dvojka? Michael Caton-Jones to ukočíroval docela v klidu, ale nezajímavě - jakoby bez citu, Michela Douglase nahradil naprosto nezajímavý a nevýrazný David Morrissey a provokativnost zmizela z filmu i z tváře Sharon Stone díky tunám mejkapu, které byly právě na její tvář napatlány. Zůstává tak jen ten průměrný thriller, který vás na začátku nadchne zajimavou úvodní scénou, ale uzemní vás tak vykonstruovaným scénářem, že lepší (horší) se jen těžko hledá. Jednání jednotlivých postav je tak absurdní a neuvěřitelné, že bych spíše uvěřil i tomu, že Válka světů od Spielberga by ve skutečnosti opravdu skončila tak, jak skončila, než abych uvěřil tomuto snímku. Zklamání. Velké. [květen 2006] ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Tento film si nezaslúži niesť názov Verhoevenovho hitu. Okrem ústrednej postavy a jej predstaviteľky s ním totiž nemá vôbec nič spoločné. Scenár je jedna veľká úbohosť, vhodný tak akurát do telenovely a vrcholom jeho stupidity je postava psychiatra, ktorej konanie prekračuje všetky hranice ľudského chápania. A zrejme tomu dosť pomohol aj jej predstaviteľ - David Morrissey, ktorý je hrozne nevýrazný a bez charizmy, vhodný akurát na vedľajšie úlohy. A tak jediným pozitívom filmu je Sharon, ktorá na pár malých okamihov predviedla aj nejaký herecký výkon, ale naozaj tých okamihov bolo len pár a bohužiaľ netrvali dlho. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Michael C. Jones umí, když chce, tady se mu ale moc nechtělo, a nebo si s touhle látkou zkrátka nedokáže poradit, tak jako Verhoeven či Roman Polanski-Hořký měsíc nebo Berry Levinson-Skandální odhalení. Že by ale zklamal na plné čáře, to se také říct nedá. Sexy scény tu jsou, psychologická stránka také není k zahození a rozhodně se vyplatí u filmu přemýšlet, díky čemuž zůstávám na 3*. Nedopadlo to katastrofálně, ale i přes to je porovnávání s prvním dílem zcestné. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco strašného,ale výsledek byl ještě horší. To, že toto pokračování nemělo vzniknout mi bylo jasné hned od začátku, protože tím hlavním lákadlem původního snímku byl pro mě Douglas a rozhodně ne Sharon Stone. Ta se tady snaží vyškrábat zpět mezi elitu, ale za tuhle svojí roli si zaslouží jenom výsměch. Celý film je extrémně nudný a nedokáže vůbec ničím zaujmout. Dialogy jsou jak vystřižené s erotického filmu a režisér se snad na place vůbec neukázal. Herectví Davida Morrisseye má stejné účinky jako prášky na spaní a jediný David Thewlis to uhrál docela solidně. Tohle je zkrátka velkej průser, kterej by měl honem rychle zmizet v zapomnění. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • 14 let očekávaný sequel producenti „ošetřili“ sumou 70 mil. dolarů, což však na diváky nezaúčinkovalo. Během úvodního víkendu (31.3. – 2.4.) vydělal jen 3,2 milionu. Stačilo to jen na desátou příčku a po dvou týdnech měl na kontě jen 5,2 milionu. (imro)
  • Rupert Everett veřejně vyjádřil svůj vztek potom, co ho Chris McGurg ze společnosti MGM odmítl jako "perverta, kterého by v této roli Američani nikdy nepřijali". (akisha)

Reklama

Reklama