Reklama

Reklama

The Last Winter

  • Island Síðasti veturinn (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americká ropná společnost KIC Corporation, hledající nové energetické zdroje, prozkoumává oblast Northern Artic National. Po dohodě s vládou mají společně s týmem vedeným tvrdým Ed Pollackem, pracovat dva nezávislí ochránci životního prostředí, jejichž úkolem je dohlížet na společnost. Jednoho dne je nalezen jeden z členů týmu mrtvý a nahý ve sněhu mimo základnu. Jeden z ochránců životního prostředí James Hoffman má podezření, že nějaké látky (nebo virus) neznámého původu, které se ze zamrzlé země uvolňují do atmosféry způsobují halucinace a změny v chování. I přesto, že se stále více členů posádky začíná chovat podivně, velitel základny Ed Hoffmana neposlouchá a o evakuaci základny nechce ani slyšet... (Siriuss)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z pomerne málo početnej rodinky eco-horror filmov, ktorý však až na pár pekných myšlienok o prírode a na Rona Perlmana (ktorého herectvo ma vždy dokáže zaujať) nemá čo ponúknuť. Film stráca hlavne na atmosfére, ktorá nebola ani z polovice tak mrazivá ako som očakával. Mám rád podobný námet, kde je skupinka ľudí niekde zavretá a vonku ich ohrozuje neurčité zlo alebo nejaký bubák. No v tomto smere je možno až na samotný záver snímok skôr sklamaním. Ako to má vyzerať ukázal napr. Carpenter vo svojom snímku Vec (1982), alebo Darabont vo filme Hmla (2007). Skrátka réžia ma tu neoslovila. Slabší priemer. 55/100 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla fakt sracka, vic nez horor mi to pripominalo nejakou ekologickou agitku. Sice tu je jista snaha o napodobeni Veci, jenze narozdil od ni, tady neni zadna atmosfera a cely se to utapi v neskutecnym mnozstvi kecu, navic ani postavy nejsou sympaticky, takze vam sou ukradeny. No a samotnej zaver, to byla fakt traparna. Film ma asi tak 5 dobrejch scen a mozna jednu lekacku a to fakt nestaci. ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Kdyby škrtli pár WTF momentů před koncem a netlačili tolik na ekostrunu (a přidali šoggoty!...dobrá, to není nutná podmínka), asi bych ty 3,5* zaokrouhlila nahoru, neb setting, který má Last Winter, oblibuji velice velmi a není zde zpracován špatně, leč výše uvedené stáhlo hodnocení dolů. Škoda. Mimochodem, v závěrečných titulcích mne překvapilo, že ve filmu byly užity záběry z Herzogova dokumentu Lektionen in Finsternis. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý snímek s dobře fungující nosnou myšlenkou. Sci-fi horory odehrávající se v mrazivé, zasněžené pustině, v nichž tým vědců bojuje proti neznámému nepříteli v podobě smrtícího viru jsou subžánrem samy o sobě. Ať už se jedná o hrůzu nahánějící Věc, nedávnou Black Mountain Side či rakouský Blutgetscher, vždy tyto snímky disponují tísnivou atmosférou a strachem z neznámého. Taková je i Last Winter. Má v sobě podnětný námět, který by dost dobře mohl fungovat i ve skutečnosti. Pokud by se někdy příroda obrátila proti lidstvu a začala se bránit všemi možnostmi které matka příroda nabízí, we are seriously fucked up. A proč by to nemohlo vypadat zrovna tak, jak ukazuje tento snímek? Závěr filmu dává tušit nadcházející zkázu. Celá planeta umírá pod náporem lidí, jejich konzumního způsobu života, devastace a pustošení přírody, že si docela dobře dokážu představit, kdyby si v sobě vyvinula nějaké obranné mechanismy, které by zaútočily na nás. Na lidstvo. A nemusely by to být ani stroje, kdo by se vydal do boje proti nepříteli, jak předeslal James Cameron. "Cítím ve větru zuřivost, jakou jsem nikdy před tím necítil. Něco bylo osvobozeno z topícího se permafrostu. Proč opovrhujeme světem, který nám dal život? Proč se chováme jako vetřelci? Proč by se k nám Zem nechovala jak každý organizmus bojující s virem?" ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dvojica amerických vedcov zo životného prostredia prichádza pod velením Eda Pollacka na severný pól aby preskúmala možnosti dopravenia špeciálnych strojov na ťažbu čierneho "zlata". Už tak dosť napätá atmosféra medzi kolegami sa razom vyhrotí potom, ako nájdu jedného z vedcov zamrznutého niekoľko km od základne. Po sebe zanecháva záhadný videozáznam. Čo sa onej noci stalo? Sú zvyšný členovia expedície v ohrození? Úvodných 40 minút pomerne dosť nudných. Následne sa kvalita snímku zlepší. Teda aspoň čo sa atmosféry a vyobrazenia zmeny správania hlavných postáv týka. Záver až do určitých záberov na "......", pomerne napínavý. Ťažko sa mi hodnotí tento snímok - 55%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Umelec Brahm Revel ilustroval komixové spracovanie tohto filmu. (beso74)
  • Natáčení probíhalo v březnu roku 2005 na Islandu, na Aljašce a v New Yorku v USA. (Lynette)
  • Ve scéně u večeře týmu na stanici si indián Lee Means (Pato Hoffmann) po usednutí ke stolu začne nabírat na horní okraj prázdného talíře nejprve kukuřici. V jednom z dalších záběrů však není po kukuřici ani stopy. V této stejné scéně je chybná posloupnost i u Joanne Shenandoah (Dawn Russell), která sedí hned vedle Meanse. Nejprve má na poloprázdném talíři jen pár brambor, po velmi krátkém několikavteřinovém záběru na další postavy je však talíř naložený salátem a mrkví, přičemž brambory chybí. (Lynette)

Reklama

Reklama