Reklama

Reklama

The Last Winter

  • Island Síðasti veturinn (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americká ropná společnost KIC Corporation, hledající nové energetické zdroje, prozkoumává oblast Northern Artic National. Po dohodě s vládou mají společně s týmem vedeným tvrdým Ed Pollackem, pracovat dva nezávislí ochránci životního prostředí, jejichž úkolem je dohlížet na společnost. Jednoho dne je nalezen jeden z členů týmu mrtvý a nahý ve sněhu mimo základnu. Jeden z ochránců životního prostředí James Hoffman má podezření, že nějaké látky (nebo virus) neznámého původu, které se ze zamrzlé země uvolňují do atmosféry způsobují halucinace a změny v chování. I přesto, že se stále více členů posádky začíná chovat podivně, velitel základny Ed Hoffmana neposlouchá a o evakuaci základny nechce ani slyšet... (Siriuss)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

tron 

všechny recenze uživatele

Jasné, kto by si nespomenul na Carpentera? Ale toto sú skôr Stopy v snehu, než Vec. Čo je škoda, lebo mrazivá atmosféra by tu bola (hoci to za oknami základne občas vyzerá skôr ako december na Orave pár dní pred Vianocami, kedy ešte narýchlo beháte po obchodoch a rozmýšľate, či si na štedrý deň dáte kapra alebo lososa a nie ako absolútne izolované miesto, kde vás pobyt vonku ohrozuje na živote) a Ron Perlman v titulnej úlohe to málokedy pokazí (hoci teraz hrá negatívnu postavu, škoda). Postavy sú podpriemerné a scenár hrozne nezáživný, v podstate ani nie je na konci poriadne jasné, o čo celý čas šlo (!). Vidno tiež, že tvorcovia museli miestami dosť brutálne čarovať s nepostačujúcim rozpočtom (finálny pohľad mal vyzerať zrejme ako posledná scéna v Resident Evil, ale neboli naň prachy, tak sa strihol a smiešne tiež znie hláška „vidím dedinu!“, ale žiadna dedina nie je vidieť). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmečky odehrávající se v ledových či zasněžených pustinách mám docela rád, zvláště když se jedná o nějaké psychologické drama, nebo takovou Carpenterovu Věc a tento film je k ní mnohými přirovnáván. S čímž se nedá moc souhlasit, protože spolu nemají společného téměř nic. A vzhledem právě k tomuto přirovnání, na které jsem se nechal nalákat, jsem byl po rychlém „vystřízlivění“ tak trochu zklamán. Nejde vyloženě o špatný film, ale přece jenom jsem očekával něco jiného. Hlavní problém je v tom, že něž se tam začne vůbec něco opravdu zajímavého dít (nepočítám handrkování milostného trojúhelníku) je skoro polovina filmu v prdeli. Jako ono se fajn kouká na zasněženou krajinu a pozvolna stupňující se napětí na základně – psychologická stránka filmu byla totiž mnohem lepší a propracovanější než ta hororová, co si budeme (nebo spíš nebudeme) nalhávat, ale když už šlo o horor, tak jsem tak nějak očekával i tu hororovou náplň příběhu a ta přišla až záhy. Ovšem ve formě, že mi málem vylezli oči z důlku tou digitální hrůzou (duch losa ve formě Wendiga, žádné velké terno se tak tedy nekonalo). Asi nejlepší je pasáž s pádem letadla a jeho následky. V těchto chvílích byly mé choutky alespoň částečně ukojeny. To co však následovalo v samotném závěru, se však nedá snad ani slušně okomentovat. Nemyslím tím onen postapokalyptický záběr na opuštěné město, nýbrž putování dvojice Pollack – Hoffman a jejich osud. Bída třená nouzí a jeden z nejubožejších závěrů u podobně laděných filmů. Až jsem se divil, že Ron Perlman do něčeho takového lezl. Dalo se z toho rozhodně vytěžit mnohem více. Takhle jde jen o obyčejný průměr nic víc. 50% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z pomerne málo početnej rodinky eco-horror filmov, ktorý však až na pár pekných myšlienok o prírode a na Rona Perlmana (ktorého herectvo ma vždy dokáže zaujať) nemá čo ponúknuť. Film stráca hlavne na atmosfére, ktorá nebola ani z polovice tak mrazivá ako som očakával. Mám rád podobný námet, kde je skupinka ľudí niekde zavretá a vonku ich ohrozuje neurčité zlo alebo nejaký bubák. No v tomto smere je možno až na samotný záver snímok skôr sklamaním. Ako to má vyzerať ukázal napr. Carpenter vo svojom snímku Vec (1982), alebo Darabont vo filme Hmla (2007). Skrátka réžia ma tu neoslovila. Slabší priemer. 55/100 ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Námet v pohode, prostredie taktiež OK, no veľkým mínusom The Last Winter je, že sa tu po celú dobu vlastne nedeje nič zásadné, obzvlášť napínavé či desivé. Tých záverečných cca 5 minút, počas ktorých sa film konečne trochu rozbehne na zanechanie nadpriemerného dojmu nestačí a tentokrát to nezachránil ani tradične drsňácky Ron Perlman, ktorého inak môžem... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mam z toho trošku rozporuplný pocity, na jednu stranu to má fakt dobrou atmosféru, ale tak nějak mi v průběhu filmu přišla šíleně nevyužítá, opravdu napínavých a nebo hororvých scén se tady bohužel najde jen pár a jinak je to dost rozmělněný ve spoustě dialozích, no a konec je v celku blbost. Podle mě to chtělo daleko víc vygradovat atmosféru i příběh a použít daleko víc lekaček, protože ta jediná, která tam byla, byla fakt skvostná. NIcméně i tak dobrý - 3,5* ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Umelec Brahm Revel ilustroval komixové spracovanie tohto filmu. (beso74)
  • Ve scéně u večeře týmu na stanici si indián Lee Means (Pato Hoffmann) po usednutí ke stolu začne nabírat na horní okraj prázdného talíře nejprve kukuřici. V jednom z dalších záběrů však není po kukuřici ani stopy. V této stejné scéně je chybná posloupnost i u Joanne Shenandoah (Dawn Russell), která sedí hned vedle Meanse. Nejprve má na poloprázdném talíři jen pár brambor, po velmi krátkém několikavteřinovém záběru na další postavy je však talíř naložený salátem a mrkví, přičemž brambory chybí. (Lynette)
  • Natáčení probíhalo v březnu roku 2005 na Islandu, na Aljašce a v New Yorku v USA. (Lynette)

Reklama

Reklama