Reklama

Reklama

Koncem 40. let minulého století byli Martha Beck a Raymond Fernandez známí jako „Vrazi osamělých srdcí“. Jejich vražedný plán byl jednoduchý – podvedli a pak zavraždili opuštěné válečné vdovy, které odpověděly na jejich inzerát. Sami se také seznámili na inzerát a Martha se měla stát první Raymondovou obětí, ale byla to láska na první pohled. Tím, co je spojovalo, byl perverzní sex, záliba v pletichářství a láska k penězům. Když byli zatčeni, přiznali se ke 12 vraždám, ačkoli skutečný počet se spíš blíží 20. Při soudním líčení Martha s Rayem cukrovali, drželi za ruce a zdálo se, jako by se nemohl nabažit jeden druhého…. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Topco 

všechny recenze uživatele

Malý, nenápadný retro-noir z obdobia prelomu 40tych a 50tych rokov, ktorému navzdory pomerne hviezdnemu obsadeniu, patrí bezpečné miesto vo vodách šedého priemeru. Travolta sa snaží pôsobiť drsne, Gandolfini vyzerá drsne nejako tak prirodzene a dvojica Leto-Hayek trošku prehráva, ale keďže hrajú psychopatických milencov na úteku, nejako to nevadí. A keď už ani takíto herci, tak ani príbeh či atmoška nevytiahnu tento kúsok z priemeru. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušná gangsterka, která je založena na základě skutečných událostí. Dvojice Martha Beck (Salma Hayek) a Raymond Fernandez (Jared Leto), kteří se do sebe na první pohled zamilují, začnou cestovat a vyhledává starší vdovy, které se zamilují do Raymonda, aby je mohli posléze okráct a nakonec brutálně zavraždit. John Travolta předvedl slušný výkon a dokázal, že poslední dobou nehraje v samých kravinách. Na filmu mě nejvíce zaujala velice jistá režie Todda Robinsona. Scénář není špatný, ale místy by mu nevadilo malé proškrtání. Gangsterka, která nezklame, ale zase ve vás nezůstane moc dlouho. Pro mě tak tři a půl hvězdičky, ale za závěrečný rozhovor Travolty a Salmy dám čtyři...... ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Člověk je od přírody hloupý a naivní tvor. Na tož pak opuštěná, starší žena, která zoufale hledá lásku, nebo otce pro své opuštěné dítě. Jenže vždy se objeví někdo, kdo této naivity zneužije. Jako například Martha Beck a její přítel Raymond Fernandez. Film líčí běsnění zamilovaného páru, které se opravdu stalo. Celé vyprávění je rozděleno do dvou samostatných linií, kdy každá je i jiného žánrového zařazení. Jedna popisuje aktivity zabijáckého páru a druhá noirově laděná detektivní linie líčí pátrání policistu, kteří jsou vrahům na stopě. To by nebylo, aby si jeden z policistů nebral pátrání osobně. Takovým policistou je Elmer Robinson, který se tímto případem chce pořádat se svojí minulostí. Na to, že Todd Robinson nebude úplně zkušený režisér, tak si počíná velmi sebevědomě a po režijní stránce mu není moc co vytýkat. Film má jediné dva problémy. Jedním z nich je možná trochu natahovaná stopáž a také mi dějové linie přišly trochu sterilní vůči sobě a občas jsem měl dojem, že sleduji dva různé filmy najednou. Největším kladem jsou čtyři hlavní charaktery, které jsou v první řadě skvěle napsané a v druhé stejně kvalitně zahrané. Zabijáci osamělých srdcí jsou velice svěží, zábavnou, dobře stylizovanou detektivkou ze staré školy, která je zřejmě jen na jedno podívání. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená oldschoolová retro krimi ze čtyřicátých, se dvěma hlavními dějovými rovinami. Ta první zobrazuje výjevy ze života párečku prvoligových psychoušů (Salma Hayek je jako vyšinutá vraždící mrcha překvapivě skvělá, Jared Leto už méně), ta druhá výjevy ze životů policajtů, kteří po nich pátrají. Poldové jsou ze staré školy, jsou drsní, mají drsné vtípky a jsou samozřejmě všichni bílí (Gandolfini je bourák a Travolta je sice hnusná tlama, ale zahrál taky dobře). Nejvíc mě potěšila moje oblíbená borgská královna Alice Krige, jejíž sexuálně-vražedná scénka filmu kraluje ("Ta mrcha nechce chcípnout!") Na americké poměry mi film chvílemi přišel tak nějak seversky strohý, odtažitý, neemotivně popisný, v čemž samozřejmě spatřuju jeho velké plus. Silné čtyři. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Film, který je jasně daný svou filmařinou, sice je vidět, že je to už hodně starý snímek, a herec Travolta je tomu jasným důkazem, ale budiž, film, který zase není až tak moc špatný, klasická kriminální zápletka, hledání dvou lidí, kteří mají na svědomí zbytečně zmařilé životy lidí, no budiž, tohle by ještě šlo, ale celkově na mě působil film docela špatným dojmem at už po herecké stránce, nebo výběrem herců, kteří mě prostě nesedli, ale napětí bylo celkem slušné. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Skutočná Martha Beck mala v čase svojej smrti veľmi odlišnú postavu ako herečka Salma Hayek. Tesne pred popravou vážila takmer 100 kilogramov a kvôli úzkej vzdialenosti medzi lakťovými opierkami na elektrickom kresle sa tam takmer nevošla. (MikaelSVK)
  • Dopravné lietadlo, ktorým sa po území USA presúva duo detektívov, je Lockheed Model 10 Electra. (MikaelSVK)
  • Příběh film je založen na skutečných událostech z roku 1940, které se udály dvojici detektivů z oddělení vražd, kteří pronásledovali Marthu Beck a Raymonda Fernandeze, vraždící pár známý jako "Vrazi Osamělých Srdcí". (Terva)

Reklama

Reklama