Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lee se vrací z psychiatrické léčebny, kam ji rodina umístila kvůli sklonům k sebeubližování. Dívka si najde práci u advokáta Edwarda Greye a odhodlaně bojuje s haldou kancelářských povinností. Když poprvé dostane od šéfa výprask za špatně napsaný dopis, její zjihlé srdce si uvědomí, že On je ten nejlepší. Od té doby se pro oba stane práce zdrojem skvělých potěšení - Grey vynálezavě trestá a Lee blaženě trpí. O mladou ženu však nepokrytě usiluje její přítel Peter. Zvítězí "láska" nebo chladný rozum? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (457)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Film z totálne nudného prostredia okorenený zaujímavou sexuálnou úchylkou. Nieže by ma nejak extra brali masochistické sklony, a možno je to tím, že niesom extra fanúšik romantických filmov, ale toto bola totálna nuda. V celom filme sa vlastne nič nedialo, ak samozrejme nepočítame to neustále žobronenie o výprask. U mnohých podobných filmov kvalita stojí vo veľkej miere na dialógoch, no tu neboli tak isto extra ohurujúce. Ak si odmyslíme sladký záver je zbytočné sa na film pozerať. Neznámi herci tak isto toho veľa neukázali, ale ani nemali kde. 2* sú až-až. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Než se daly věci do pohybu, tak jsem málem zešedivěl. Ovšem, jakmile začal šéf za překlepy trestat a sekretářka trpět, tak se rázem koukalo na snímek nesrovnatelně lépe. Sexuální napětí by se v tu chvíli dalo krájet. Veškeré kancelářské dobrodružství je neskutečně působivé. Několikrát se mi v kalhotách cosi hnulo a vůbec se za to nestydím. Z toho zbytku stojí za zmínku jedna báječná sexuální scénka s Jeremy Daviesem, u které jsem se málem pomočil smíchy. Zbytek je jen nudná, leč nezbytná vata. Snímek rozhodně předčil všechna moje očekávání. Nicméně, nelze opomenout hromadu pasáží absolutně o ničem, takže více než 3 * nedám. Pro absolutní fajnšmekry bude snímek zřejmě rajskou zahradou. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Když už mne nějaký romantický film donutí dívat se na něj ne jednou, ale dokonce dvakrát, musí být něčím výjimečný, třeba obsazením, tím, že to není klasický pokus o vtip za každou cenu, nebo samotnýma postavama, tím, jak jsou živé a uvěřitelné. To vše "sekretářka" splňuje na výbornou, Jamese Spydera považuju za skvělého od dob, kdy jsem poprvé viděl hvězdnou bránu a Maggie... Maggie je skvělá snad v každé roli a její specifická krása je ozdobou pro plátno jakékoli velikosti. Humor je přítomen v obrovské míře, je skvělý, ale není to ten typ, který se snaží diváka permanentně tlemit, naopak je to ten, který k romantickým filmů sedí, ten, u kterého se nesmějete, ale jen usmíváte. Samotné téma je podáno velmi lidsky, kdy se nikdo nesnaží o nějaké tabuizování a film tak krásně plyne na vlně přirozenosti. Technická stránka věci je jenom třešničkou na dortu ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

V době, kdy sexuální harašení zaměstnává na plný úvazek právníky i žurnalisty, přišli nezávislí filmaři s touto chytře načasovanou provokací. V jádru je to totiž romantická komedie, jen má více netradiční rozložení rolí. Do vztahu nadřízený – podřízená ještě přibylo trochu lehčího S/M. Maggie Gyllenhaal tu o sobě dala opravdu nepřehlédnutelně vědět a James Spader zase jednou dokázal, že umí hrát (když má zrovna co). Není to žádný trhák, ale zase mi nepřijde, že bych to nadhodnotil tak moc. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po velmi dlouhou dobu musela americká studia dodržovat tzv. morální kodex a zejména tvorba velkých studií se vyznačovala neuvěřitelným šosáctvím. Pak přišlo uvolnění, které přineslo spoustu nahoty, vulgarity a zbytečných filmů, které sázely na co nejlacinější podbízivost. Sekretářka není erotický film, je to spíš úsměvný příběh o hledání sexuální identity a vyrovnávání se s ní. Zatímco homosexualita je už víckrát úspěšně zpracovaná a jako téma určitě nepřekvapí, sexuální odchylka, která hraje v příběhu sekretářky důležitou roli, má stále nádech něčeho neobvyklého, v hraných filmech jen zřídkakdy viděného. Maggie Gyllenhaal i James Spader hrají s nadhledem a Sekretářku lze považovat za příjemný snímek ve stylu americké nezávislé scény. Jde o film, který sice opatrně a mírně (ve skutečnosti se přes tragikomické a dramatické prvky pohybuje na půdorysu klasických romantických komedií) ale přece jen posunuje hranice stylu a tématu. Celkový dojem: 80 %. Je to mimo jiné snímek o toleranci a ocení ho nejspíš ti, co už dávno pochopili, že hranice tzv. normality se pohybují jinde než v předminulém století a láska má mnoho podob... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Scény v parku, kterým Lee (Maggie Gyllenhaal) prochází, byly točeny bez povolení, jelikož producenti spletli jeho lokaci a získali povolení na jiný. Během natáčení se proto štáb musel domlouvat a vypořádávat s policisty. (TaNya_)
  • Na filmovom festivale Sundance v r. 2002 získala snímka špeciálnu cenu za originalitu. (eurika)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama