Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lee se vrací z psychiatrické léčebny, kam ji rodina umístila kvůli sklonům k sebeubližování. Dívka si najde práci u advokáta Edwarda Greye a odhodlaně bojuje s haldou kancelářských povinností. Když poprvé dostane od šéfa výprask za špatně napsaný dopis, její zjihlé srdce si uvědomí, že On je ten nejlepší. Od té doby se pro oba stane práce zdrojem skvělých potěšení - Grey vynálezavě trestá a Lee blaženě trpí. O mladou ženu však nepokrytě usiluje její přítel Peter. Zvítězí "láska" nebo chladný rozum? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (457)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Altamir sa hlboko mýli, ak tvrdí, že "normálny" človek nemá šancu Sekretárku pochopiť. Napriek tomu, že sa za relatívne normálnu (v sexuálnej oblasti) považujem, samoľúbo si myslím, že som tento film hlboko pochopila a oceňujem na ňom nielen skvelé herecké výkony, originalitu, rafinovaný humor, vyrovnanú dávku romantiky a napätia (a vôbec všetko:-), ale aj silný erotický náboj. Milujem toto intímne dielko, dokonale si vychutnávam pomaly plynúci dej a každým pórom nasávam jeho elektrizujúcu atmosféru. Na mieste Lee si nikoho lepšieho ako Maggie Gyllenhaal neviem predstaviť, sadne do role ako riťka na šerbeľ a zvládla ju bravúrne. A výkon Jamesa Spadera (pre mňa najlepší v kariére) je uhrančivý. Ak inde nie, tak v Sekretárke mi konečne ukázal, že je pán herec, ktorý zahrá aj výrazom očí a to si na ňom cením. ...Assume the position...and watch :-) ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Romantických filmov ktoré si vyslúžia viac ako tri hviezdičky, napriek tomu, že mám takéto filmy rada je ako šafranu. tento film si ich však vyslúžil viac a to hneď z viacerých dôvodov. V prvom rade je to určite samotný nezvyčajný námet, doplnený veľmi dobrým spracovaním. Herecké výkony Jamesa Spadera a Magie Gyllenhaal sú tiež veľmi podstatnými devízami filmu, pretože v slabšom podaní by to bola skôr fraška. Film má správny spád a príjemné a zaujímavé rozuzlenie. Postavy nie sú čiernobiele, ale hýria mnohými farbami dúhy a sú krásne ľudské a to je to čo ma úplne presvedčil o svojej výnimočnosti. Päť hviezdičiek dávam len nezabudnuteľným filmom a tento k nim jednoznačne patrí. ()

Reklama

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Takovéto neotřelé romaňtiky jsou svým způsobem velmi fajn a Sekretářka je bezesporu kvalitní film. S úctyhodnou hbitostí se vyhýbá zajetým žánrovým kolejím a už v prvních minutách se začíná ohánět bravurní sekvencí různorodých ksichtů Maggie Gyllenhaal. Vlastně hérectvo jako komplet jiskří příkladnými výkony a nejeden ostřílený filmový kritik může uznale pokývat hlavou. Ale to by to nebyl váš lišácký strejda Zeebonk, kdyby neměl v rukávu zastrčené nějako to důmyslné "ale". Tak tedy... Kašli, kašli... Ale ten film mě nudil a sral s takovou intenzitou, že jsem si málem uhryzal první tři články prstů pravé ruky. Navíc jakkoli je ta Maggie fajnová hérečka, tak faktem zůstává, že její postava je krajně nesympatická, hysterická, polodementní, nevyprcaná čubka, kterou je peklo sledovat. Takže lepší tři ať nežeru. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Jaký to asi musí být šílený stav, když víte, že jste trochu jiní, než těch zbylých X % lidí kolem vás. Kterým stačí prožívat svůj intimní život ve společensky přijatelné rovině, a kteří vás vypoklonkují ze dveří, když se jim otevřete a vyzradíte svá nejtajnější přání. Jak asi bylo Erice (Isabelle Huppert), když se svěřila Walterovi (Benoît Magimel) v pro mě famózním filmu Pianistka prostřednictvím dopisu o svých dlouho skrývaných touhách a jeho reakce nebyla zrovna tou, ve kterou tolik doufala. Sekretářka je bojem v jádru po dominanci toužícího muže s jeho vlastním já a dívce, která by tuto jeho dominantní a trýznivou osobnost s radostí a nadšením přijala, protože ona už ví, co je pro ní tím hlavním cílem a splněním snu. Najít muže, ke kterému bude vzhlížet, a kterému bude s uspokojením plnit jeho rozkazy, ať už mají jakoukoli podobu. Je příjemné sledovat muže a ženu, kteří jsou vzájemně maximálně okouzleni tím druhým, a kteří nejdříve své náhle objevené štěstí prožívají naplno jen uvnitř, aby se poté, i když to oba v sobě cítili už od samého začátku, sobě navzájem otevřeli a přijali se v celé své jedinečnosti. Bez předsudků, bez studu a bez obav. Skvělý film, který asi nebude pro každého, ale i přesto pobaví, dojme a potěší, třeba právě ty, kteří onu jedinečnost berou jako určitou formu krásy a ne jako něco, co by mělo být jednoznačně odsouzeno. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější film pod sluncem. Nebavilo mě to, Maggie Gyllenhaal mi přišla dost hrozná, a James Spader pro změnu totálně nezajímavý a bez výrazu. Moc nechápu, co na tom filmu někdo vidí - mně to celé přišlo strašně laciné, rádoby šokující a celkově tak nějak ušmudlané. Zajímavé mi tam přišlo pouze srovnat to s filmem Padesát odstínů šedi, který se mi nově jeví jako jasná vykrádačka Sekretářky - a přesto nemám za sebe problém napsat, že mě Fifty Shades bavilo neskonale víc a dávalo mi větší smysl - v Sekretářce mi žádná postava nebyla sympatická a to, co se mezi nimi odehrávalo, ze mě nedostalo žádné emoce, nebo nedejbože vzrušení. Film u mě navíc dojel na strašlivý český dabing, v němž jsem ho zhlédl. Pro mě osobně celkově ztráta času. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Na filmovom festivale Sundance v r. 2002 získala snímka špeciálnu cenu za originalitu. (eurika)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama