Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (180)

moriero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně nejstrašidelnějších díl celé série. Některé scény byly obzvlášť brutální (v kavárně, ve výtahu, videohovory s nevěstou). Na to je třeba mít žaludek. Ale já prostě tyhle černozrcadlové úlety miluju. Nehezká prsatá Dallas Howard herecky opět zazářila jako kometa. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohohle se doufám nedožiji. Ta přetvářka je šílená. Ale je to trefné, i když dost trapné, ale cíleně. Řeč auta a následně seriál s dabingem hodně potěšil a pobavil :-). Řidička kamionu byla skvělá. ()

Peter.Coney 

všechny recenze uživatele

"Neznáte mě, takže vám to líto není, jenom vám je to nepříjemný, protože jsem na vás vyvalila rakovinu, ale to je v pohodě." Co se epizoda snaží říct je jasný a mohl bych o tom dlouhosáhle mluvit, ale ocením to i jako návod jak si dobrovolně přivodit depky. Dovádíme naše mozky do takovýho sociálního vězení, který nás jednou dost možná masivně reálně uvězní nebo zabije. ()

lister_dave 

všechny recenze uživatele

Za mě nejlepší díl Black Mirror odrážející dnešní dobu a věřím, že i dobře odhadující blízkou budoucnost. 5* pro tuto epizodu je málo :-) ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako povedali starí známi klasici, Lasica, Satisnký a Filip: Do batôžku si nalož, pretvárku lož a faloš. O tom, ako treba sa tváriť šťastne, vyrovnane, byť skvelý na všetkých, aj keď by ste ich najradšej poslali do riti. Založme systém, kde ľudia nebudú slušní, iba sa tváriť slušne, veď to stačí. A všetko bude aj naďalej vypočítavosť a pretvárka. Počúvať hodinu výskajúce ženské bolo niečo strašné. Hlavne všetky tie otrasné úsmevy. Ale za ten koniec to stálo za to. Pripomína mi to, ako mi v práci nefungovala jedna databáza a neustále sa mi tam vyhadzovalo okno, kde som mal napísať kód chyby. Nešlo to, lebo žiadny kód mi to nevyhadzovalo. Vlastne tam nešiel napísať text, číslo, nič. Helpdesk nezdvíhal, okno blikalo. Snažil som sa tam napísať vysvetlenie, nič nešlo. Až som tam napísal FUCK YOU. Nuž to prešlo. Urazený Ind, ktorý zrovna robil s tou databázou, dal vedieť svojmu nadriadenému, ktorý si podal šéfa mojej firmy. Moje dve slová preleteli systémom späť ku mne cez môjho nadriadeného rýchlo ako hovno záchodovou misou. Nikoho nezaujímalo, že robíme so zasranými blbými systémami, ktoré nefungujú, každý sa šiel posrať nabonzovať ma. Dostal som písomne pokarhanie, kde bol môj prehrešok FUCK YOU napísaný veľkými písmenami. Doteraz to mám odložené a kedykoľvek sa na to pozriem, tak sa smejem, lebo to bola jedna z najúprimnejších vecí, ktoré som v tej práci urobil. Už tam nepracujem, mimochodom. O to viac mi tentokrát dala táto epizódka zmysel. Občas to proste pomôže, tak ako hlavná protagonistka povedala na konci, jednoducho vykríknuť: FUCK YOU. Jebať celú tú pretvárku. P.S.: Doporučujem pozrieť v anglickom originále, o to viac vyniknú české nápisy v tom aute, ktoré Bryce šoférovala. Dokonca aj Kutil Tim bol nadabovaný týpkom, čo ho normálne daboval a hlas počítača v aute tiež v češtine. Byť Čech, tak sa naseriem, že auto s českým softvérom, je prezentovaný ako odpad. ()

weca 

všechny recenze uživatele

No kurva. Tohle bylo opravdu mrazivě futuristický. Super díl, pro mě chvílema až nepříjemný podívání. ()

patmull 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díly série Black Mirror většinou bývají ty nejujetější. Byla to krásná ukázka toho, jak je řada lidí z těch našich sociálních sítí vypatlaná a posedlá dokonalostí. ()

BesnaSrnka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každému, komu sa po zhliadnutí tejto epizódy derú na jazyk výrazy ako: patetické, pokrytecké alebo fuj Fejsbuky, by som rád položil niekoľko otázok. Vy sa snáď pravidelne stretávate s ľuďmi z nižších spoločenských vrsiev? Netrápite sa tým ako vás vníma okolie? Nemáme predsa v lietadlách prvú triedu? Nevyhadzujú sbs-kári bezdomovcov z nákupných centier a dopravných spojov? Spoločenský status tu bude bez ohľadu na sociálne siete. ()

WugWugs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príliš priehľadné, ako rozprávka. Len žiadnu paniku, vždy boli a budú ľudia, ktorí od prvého pohľadu a slova vymeriavajú vašu hodnotu a či ste pre nich zaujímaví a sú ľudia, ktorým je to viac menej ukradnuté. K tomu implicitná osobná mikroekonómia hodnotenia funguje chceme, či nechceme (takto je len viac externalizovaná:) ()

Hrr.nec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je hodně ostrý žrádlo. Musel jsem to přes noc strávit, abych byl schopný k tomu něco napsat. Ale když jsem ráno v šalině mimo koukání z okna koukal po lidech, co jen čumí do mobilu, tak mě zamrazilo, jak moc reálná to možná je. Možná by se to mohlo preventivně zařadit do výuky na školách, ale teda jen s dostatečnou následnou diskuzí, aby děcka pochopili ... ()

mocakardiak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už se tomu i blížíme. Sociální sítě, z toho lidé hodně nadělají. Hodnocení, i na jiných principech, funguje leckde. Hodnocení firem na heurece apod. Smutná budoucnost. Nečekám, že to bude až tak přehnané, ale i tak. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá parafráze na dnešní dobu. Lidé se pohybují v kruzích s podobnou hladinou popularity, snaží se dostat výš a opovrhují "nižšími". Česky mluvící navigace v autě mě pak totálně dostala! :D ()

Hall900 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k dnešní době, situaci kterou nám ukazují vlády Francie ,Británie a další, pokroku spotřební elektroniky, sociální situaci v Číně atd atd jsem se na tenhle díl zkrátka musel podívat znovu. Mimochodem tento sociální systém se těch pár měsíců od premiéry mezitím stal v Číně a vzhledem k tomu že se ve spoustě vyspělých zemí objevují termíny jako šílenství nebo konec civilizace, je jen otázkou času kdy západní vlády začnou hledat alternativu . Bryce tady má doslova hroší kůži a všechny polohy zvládá jako by se nic nedělo. Nezbývá než dát pět hvězd. :) ()

pichta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Mirror nesklamal. Podobný projekt v Číne už beží. Už je len otázka času, kedy sa to dostane sem. Nie je to zdravé, takéto hodnotenia. Čakal som, že na konci povie o svojej "kamarátke" nejakú pikošku, no nedialo sa tak. Film ukázal ako dokáže strach z ratingu zmeniť myslenie a správanie, čo vedie k nesnesitelnému vnútornému boju. ()

Reklama

Reklama