Reklama

Reklama

Černé zrcadlo

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2011–2025), 32 h 45 min (Minutáž: 41–90 min)

Tvůrci:

Charlie Brooker

Hrají:

Rory Kinnear, Daniel Kaluuya, Julia Davis, Isabella Laughland, Colin Michael Carmichael, Jessica Brown Findlay, Lindsay Duncan, Rupert Everett (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(33)

Obsahy(1)

Projekt britského Channel 4 Černé zrcadlo je antologií samostatných televizních povídek, zasazených do blízké budoucnosti. Tak blízké, že se v mnoha ohledech prolíná s dobou, kterou právě prožíváme. Mrazivě černohumorná série se prostřednictvím technologicko-paranoidního podobenství zamýšlí nad nečekanými a často nezamýšlenými důsledky prudkého rozvoje technologií a velmi trefně zachycuje těkavý neklid současného moderního světa. Jejím duchovním otcem a autorem je proslulý enfant terrible britské televizní tvorby Charlie Brooker (*1971), pro jehož tvorbu je charakteristický vždy přítomný prvek kontroverze. Brooker však rozhodně není žádný bezduchý prvoplánový provokatér a jeho promyšlené a inteligentní scénáře prozrazují bystrého pozorovatele, který vždy přesně ví, co chce k současnému světu říci. A že to zpravidla nebývá nic lichotivého, již patří k Brookerově naturelu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele pichta k tomuto seriálu (19)

Černé zrcadlo (2011) 

Iné hodnotenie ako 5/5 nie je. Temné a hlboké. Dobre, ze dezole toto nepozera. Inak by bolo tolko konspiracii, že svet by sa zbláznil ()

Série 1 (2011) (S01) 

Od prvého dielu mi ostala vysiet sánka...že WTF. Až veľmi blízko realite... Horor toto rozhodne nie je. ()

Národní hymna (2011) (S01E01) 

Uf. Veľmi ťažké, veľmi reálne, až moc skutočné... ()

Patnáct milionů meritů (2011) (S01E02) 

Namet z nebezpečne reálneho prostredia. Neuveritelne ako blizko je naša spoločnosť k tomuto hienyzmu. ()

Celá tvá minulost (2011) (S01E03) 

Waw. Poukázanie na dôsledky takejto technológie su velmi ale veľmi dobre zobrazené. Ako po psychologickej stránke, tak i po spoločenskej a technologickej. Tak silno sme už spätý s tou technológiou, že myslím, že toto je len otázka času kedy to bude takto. Zase u mňa 100%. Režisér je fakt manik. ()

Série 2 (2013) (S02) 

Celkovo skvely seriál ()

Přijdu hned (2013) (S02E01) 

Tento diel sa dotýkal ludi viac ako zatial tie čo boli doteraz natočené. Socialne siete a ich stopa na nich a na nas z nich...take vzajomne ovplyvnenie. A ten robot bol akože uf. Ex Machina z bežneho života... ()

Lovná zvěř (2013) (S02E02) 

Ťažký príbeh, spočiatku sa človek diví, prečo všetkým šibe, potom sa tomu prispôsobí a nakoniec zistí, že hlavnej hrdinke nedrží palce, lebo...ťažký zvrat...neočakávaný. Veľmi temné...možno to je jeden z budúcich spôsobov trestu...kto vie...ale veľmi pritiahnuté za vlasy. ()

Medvídek Waldo (2013) (S02E03) 

Volebná kampaň silno ovplyvnená animovanou postavičkou - skrytým človekom je opäť nevšedný námet. Zaujímavým spôsobom sa dostal do povedomia - jednoduche, blbé a zároveň účinné. ()

Bílé Vánoce (2014) (S02E04) 

Opäť serial prekvapil. Veľmi ťažký dej s použitím veľmi prepracovanej technologie a zaujímavý záver. Nie jednoznačne predvídateľný dej, stále tam bol zvrat, ktorý odklonil od nabádanej myšlienky. V zložitosti je krása. Takáto technológia má svoje plusy a aj mínusy. Neuveriteľne silné. Trochu sa to podobalo na predchádzajuci diel z 1.serie, tiež použili nejaké prvky z ostatných dielov. No každopádne skvele. ()

Pád střemhlav (2016) (S03E01) 

Black Mirror nesklamal. Podobný projekt v Číne už beží. Už je len otázka času, kedy sa to dostane sem. Nie je to zdravé, takéto hodnotenia. Čakal som, že na konci povie o svojej "kamarátke" nejakú pikošku, no nedialo sa tak. Film ukázal ako dokáže strach z ratingu zmeniť myslenie a správanie, čo vedie k nesnesitelnému vnútornému boju. ()

Zkušební verze (2016) (S03E02) 

Fakt sci-fi super psycho-triller s prvkami hororu, ktorý je zase blízko toho čo tu v určitej forme je - AR! ()

Sklapni a tancuj (2016) (S03E03) 

Tento diel využil to čo poznáme teraz - mobily, notebooky, tablety a podobne... o to horšie, že tento diel sa asi najviac priblížil k našemu obdobiu, žiadna blízka budúcnosť. Žiadne sci-fi, ale realita. Opäť napínavé až do konca, kde bolo zase vyvrcholenie, v ktoré asi len tak nikto nedúfal, že sa stane. Ťažké vydieranie hnusným kyber spôsobom a nakoniec vytroliť? ()

San Junipero (2016) (S03E04) 

Opäť velmi zaujímavé a pritom jednoducho priamočiare. Zaujímavý spôsob virtuálneho života a jeho ušľachtilé použitie. Zase 100% ()

Muži pod palbou (2016) (S03E05) 

Tento diel je dosť psycho. Dobre rozvinuté predchádzajúce 2 diely. Tento raz je použitá technológia z minulých dielov na tie vojenské účely, kde je ťažká manipulácia. Husté. ()

Nenávist národa (2016) (S03E06) 

Brutálne. Včely, vcielky. Miniboti. Vsetko sa da heknut ()

USS Callister (2017) (S04E01) 

Ten rozhovor na lodi: …Ani nesereme. Nemame ten pocit z vytlačenia hovna. Ach to stanice mi tak chyba. Dobre ukradnúť mi moju pipku je sakra cez čiaru. ()

Striking Vipers (2019) (S05E01) 

Tieto buduce moderné hry môžu byt veľmi nebezpečné. Ale vyriešili to bravúrne ()

Smithereens (2019) (S05E02) 

Tak tento diel nie je nejaká budúcnosť. Je to súčastnost. Riadna drama. Akoze fajnovka ()

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Tvůrci Cesty a Drive chystají spolupráci

Tvůrci Cesty a Drive chystají spolupráci

19.05.2019

Dva oceňovaní filmoví tvůrci John Hillcoat (Cesta, Triple 9) a Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) oznámili spolupráci, které by teď měl věnovat pozornost nejspíš každý hororový fanoušek. Natočí… (více)

Netflix nabídne interaktivní zážitek

Netflix nabídne interaktivní zážitek

03.10.2018

V nové řadě netflixovského seriálu Černé zrcadlo se diváci dočkají speciální interaktivní epizody. Tzv. „choose-your-own-adventure“ typ vyprávění spočívá v tom, že tvůrci natočí několik… (více)

Reklama

Reklama