Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tahle zábavná show o autech má něco do sebe, o tom žádná. Angláni se celkem vyřádili a Clarkson s Hammondem vytvořili velmi koukatelnou, vzájemně se doplňující, dvojku: "arogantní demagogickej blb" a "milej klučina". Zábava povětšinou pramení z "primitivního" vysmívání se autům s nízkým výkonem, inzultací směrem k "neoblíbeným" typům drahých vozů a poměrně příkrých hádek "které auto je nejlepší na světě". Zhruba v každém díle je "nejlepším autem na světě" něco jiného, což imho vychází z šikovně maskované productplacementové strategie. Za nejzdařilejší považuju Top Gearové speciály, v nichž realizátorský tým plní celkem zajímavé úkoly (totálně mě rozhadrovala Alabama a následně Mississippi), všechno pěkně ve svižném tempu, přitom nápaditě a vtipně s nádechem klukovských dobrodružství. Kdo by si nechtěl koupit kraksnu za pět dolarů a projet s ní půl Afriky? Na druhou stranu mi některé "běžné díly" seriálu přišly tak nudné, až skoro nedokoukatelné. Kritická fáze je imho "celebrita na pokec", v níž se řeší jaký auto si koupil bubeník skupiny, o který jste v životě neslyšeli, čím jezdil předtím a v čem by se chtěl svézt. 65% dávám proto, že se v Top Gearu skoro nesnesitelně dlouho blábolí ... jenže pak vezmou osmdesátiletou babču a nechají jí ve sporťáku gumovat silnici :-)) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách britská záležtost se skvělým britským humorem, kterej já prostě můžu. Asi bych měl důrazně upozornit, že nejsem fandou do aut a neměl bych být tudíž cílovou skupinou pro kterou je tento seriál vyráběn. Přesto si s gustem každý díl vychutnám. Jeremy, James, Richard a samozřejmě Stig... tahle parta mně baví a je jedno zda testují nová Porsche, nebo na samohybech vlastní konstrukce přejíždějí Thajsko. Top Gear je bomba a s touto bombou se s vámi loučím ... * * * * * ()

Reklama

Attta 

všechny recenze uživatele

Nevím proč jsou tady na úvodní fotce tihle tři, protože tenhle starý Top Gear s něma nemá nic společného. Byl to takový základní kámen toho co jsme mohli vidět později a nebylo to špatné. Neviděl jsem všechny díly, ale bylo na co koukat a občas některý z moderátorů i pobavil (Clarkson už tehda věděl jak pobavit). ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Britský humor etc.miluji,ale tohle je u mě taková nehumorná trapárna,že to snad nemá obdoby. I když chápu,co takovou fůru lidí na tom tankuje,tak renomé tohoto laciného varieté,je pro mě záhadou kosmických rozměrů a důkazem,že ne vše britské,musí býti nutně nadprůměrné. Přesto odpad nedám,páč jsem se (zřejmě v tu dobu,kdy jsem to kdysi viděl intoxikován alkoholem),docela pobavil. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

ABSOLUTNÍ ŠPIČKA MOTORISTICKÝCH POŘADŮ.. SKVĚLÉ OD ZAČÁTKU AŽ DO KONCE !!!! V hlavních rolích : Jeremy Clarkson,Richard Hammond,James May a bytost z jiné planety Stig . Jen upozorňuji ,že kdo vlastní UPC a měl k dispozici kanál BBC Prime,byl schopen sledovat probíhající reprízy 4 série. Běželo po dvou dílech od 9:00 do 11:00 h každou sobotu ,(leden 2008). Občas i s funkčnímy titulky....... Jamie Oliver tu uvedený je jeden z mnoha hostů okénka Hvězda v levném autě (Celebrity Laps)... ne ten kdo je hlavní ......... OD 1.4.2009 BUDE UVÁDĚNO NA NOVÉ TV COOL !!!!! Tedy,,obnovený,, TOP GEAR.. 1 SERIE Z ROKU 2002 ! NÁVNADY : http://www.bbc.co.uk/topgear/videos/ ()

Galerie (18)

Zajímavosti (71)

  • Produkční tým dostal poprvé možnost otestovat Bugatti Veyron na své závodní trati až dva roky po oficiálním uvedení na trh. Běžně dostávají modely k testování i před zahájením prodeje. (ČSFD)
  • Šou je známá kritikou různých automobilových značek, aniž by se dostala do větších problémy s automobilkami. To je způsobeno tím, že ji financuje přímo BBC místo toho, aby ji sponzorovaly automobilky. (Maulincio)
  • V roce 2001 byl Top Gear zrušen. Jeremy Clarkson se však rozhodl zůstat a spolu s producentem Andym Wilmanem prosadili současnou verzi Top Gearu. (Ruuzha)

Reklama

Reklama