Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 Sidney spatne neumi, ale Vin me rozhodne prekvapil - to jsem po jeho akcnich kouscich necekal. Pekny chraplak v soudni sini a i na to, ze prakticky nesleze ze zaberu, pekne zmohutnel ;]], vypadalo mu nekolik rad vlasu, cele je to strasne dlouhe a divak pokrivene fandi te spatne strane z podsveti - ve chvili, kdy je zalobce ve vlne amoku jenom spokojene vrni a strani tem, co se nejen diky vypalnictvi na jeho rodicich dostali na vrchol potravniho retezce... Mno, podarilo se! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Riddick se vynořil z Černočerné tmy a jako elegantní a svérázný gangster se dostal až před soud, jehož doba trvání se vepsala do Guinnesovy knihy rekordů. Proslovy Vina Diesela jsou vskutku trefné a odvážné, a z rukávu sype jednu hlášku za druhou. Role mu skvěle sedla a ve společnosti výborného scénáře se mu podařilo hrdě zvítězit:) "Seber si ten kufřík a pakuj se z mý cely", "Pošli mi účet a já si s ním vytřu prdel, bude ti to stačit?" :) ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

sidney lumet dokazal, ze aj napriek velmi pokrocilemu veku to za kamerou stale umí! strasne sa mi pacil vin diesel, ktory dozrueva kazdou dalsou rolou..skoda, ze tato neprisla pat rokov neskor, sem tam posobi primoc mlado, ale to nevadi, pretoze je fakt dobry..svoju rolu si uziva a hra ju presvedcivo..bez neho by tento film spadol na bod priemeru, takto ide o slusnu sudnu dramu, ktora sa po slabsej prvej polhodinke rozbehla do svizneho rozletu. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Neskutečně přirozený, soustředěný a přesný Dieselův výkon povyšuje Lumetův počin na něco víc než jen klasické soudní drama. Dokažte mi vinu je vtipné, překvapující a sugestivní. Pokud ho budete brát s určitým nadhledem, tak si ho stoprocentně užijete... Jak jinak také vnímat mafiány z předměstského New Jersey. :-) ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní. Nafťák v téhle "one-man show" obstál a dokázal tento film utáhnout na svých širokých zádech. Samozřejmě, že mu zdárně sekundoval Sidney Lumet, který dokázal navodit tu správnou atmosféru a uhlídat si jak komickou (hlavně díky Dieselovým hláškám u obhajoby) tak i dramatickou stránku příběhu. Sem tam byl sice dost špatný střih, který narušoval kontinuitu příběhu, ale tento neduh nebyl naštěstí zas tak častý, takže srazim jenom jednu hvězdu. . . ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Některé dialogy ze soudní síně zazněli i u skutečného přelíčení. (CliffLee)
  • Dvouhodinový film amerického režiséra Sidneyho Lumeta mapuje nejdelší mafiánský proces v historii Spojených států amerických. (duklak2)
  • Giacomo DiNorscio zemřel 14 listopadu 2004, během natáčení filmu. (CliffLee)

Reklama

Reklama