Reklama

Reklama

Blood+

(seriál)
  • Japonsko Blood+ (více)
TV spot
Japonsko, (2005–2006), 20 h (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Kódži Tanaka

Hudba:

Mark Mancina

Hrají:

Eri Kitamura, Kacujuki Koniši, Hirojuki Jošino, Akiko Jadžima, Hóčú Ócuka, Keidži Fudžiwara, Akira Išida, Kentaró Itó, Júko Kaida, Ami Košimizu (více)
(další profese)

Epizody(50)

Obsahy(1)

Říká se jim Chiropterani – věčně hladová nesmrtelná monstra, která mohou libovolně měnit svůj vzhled. Nejčastěji volí podobu lidskou a skrývají se přímo mezi námi. Proti nim stojí organizace Rudý štít. Tato válka postupně nabývá čím dál hrozivějších podob... Saya Otonashi je normální středoškolskou studentkou. Má jediný problém – pamatuje si pouze poslední rok svého života. Jednoho dne se objeví muž jménem Hagi a předá ji katanu. Cesta za pravdou začíná... (Fabienne)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (61)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Absolútna srdcovka, a v podstate prvý stret so svetom anime. Celý seriál som zhltol behom niekoľkých dní, a dodnes mám naň len dobré spomienky. 85% P.S.: Značne tu chýba žáner "mysteriózny", keďže postupné odkrývanie deja (teda skladačka niekoľkých línií minulosti a súčasnosti, ale aj možná budúcnosť) je jedným zo zásadných prvkov seriálu. A "úžasný" prequel môžete pokojne vynechať. ()

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám anime rád nikoho nepřekvapí když řeknu že mě anime bavilo. Typický anime námět byl zde použit a zasazen do prakticky dnešní doby. Holka, která speciální katanou zabíjí křížence vlkodlaka a upíra, bojuje proti své sestře a snaží se zachránit svět, a k tomu jí pomáhá její Chevalier a její nevlastní bratr mě jako hlavní postava zaujala. Ano, dá se vytknout pár nedokonalostí, jako třeba nedostupnost originálního dabingu s českými titulkami (k mému údivu jsem našel na googlu jenom česky dabingované verze, a až na serveru uloz.to jsem našel pár dílů s titulkami, což mě překvapilo) ale myslím že jsou to maličkosti. 95%/100% ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Vyhlídková jízda po celém světě - za upírům podobnými tvory, vzpomínkami a hříchy minulosti. Z těch několika animé seriálů, ke kterým jsem se dostal, je Blood+ jednoznačně nejucelenějším a nejsmysluplnějším. Na vysoké úrovni je jak animace, tak stavba a dramatizace děje (nějaké mušky, obzvláště logické povahy by se našli, ale o nic hrozného nejde)... Hodně mile je odůvodněna existence lidských postav, které, přestože v soubojích jsou pouze bezmocnými pozorovateli, svou dějovou funkci plní. V jistou chvíli jsem se začínal bát, že se mytologie chiropteranů, shifu, chevalierů a jejich královen přesáhne míru mého vkusu (podobně jako třeba v novějším a nesrovnatelně slabším Claymoru), ale nestalo se. Také souboje zůstali až do konce vkusné a nezvrhli se v hvězdné války (jako v jednom už zmíněném seriálu). Dramatické momenty a situace (např. osud Shifu) JSOU většinou opravdu dramatické (a dialogy se i v nich se topí v patosu pouze výjimečně), tvůrci velice pěkně hrajou i na civilní (idylka doma na Okinawě, či na anglickém venkově) a komediální strunu (Lewis, Lola). Co je ale nutno vypíchnout - vůbec nejjistější v kramflecích mi Blood přijde v rovině, do které bych ho původně netipoval vůbec - romantické. Zvlášť intenzivně tichý a zapíraný vztah Hadžiho (asi nejvýraznější postava příběhu) a Sajy, táhnoucí se napříč staletím je famózní a hned za ním bych zařadil morální dilema Solomonovo, následují epizodky Julie a Davida, Kaie a Mao atd. Musím se taky výrazně nesouhlasit s některými zde zmíněnými výhradami - rozhodně nesoushlasím s tím, že by série po 32. dílu ztrácela dech. Naopak, posledních pět dílů je vůbec tím nejlepším, co může nabídnout a úplné finále je pak grandiózní a přitom vkusné, jak jsem se ani neodvažoval doufat. K tomu všemu absolutorium za hudbu... mé svědomité doporučení, přátelé. P.S.: A má úcta tvůrcům českých titulků, kteří si s "projektem" krásně vyhráli. Jen tak dál, přátelé, díky za zážitek. 90% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Chiroptera...existují snad už od počátku lidské existence. Ale nyní v jednadvacátém století je lidé dokáží "vyrobit." Zde přichází na řadu SLAYER v našem případě nosí jméno Saya...krásná, křehká dívka, která chce být přebornicí v desetiboji....ale jakmile si jí najde její "Chevalier" => její život se změní....nebo pouze vrátí do "normálu" ? :) ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Dobrou, ráda jsem tě poznala a je mi to líto. Ach jo, moc jsem se s vámi sžila... To je špatné... Aneb s tímhle anime jsem se vůbec nenudila, souboje byly skvělý a postavy jsem si zamilovala. Všechny. Bez výjimky. Protože se chovaly vcelku normálně a každá měla ten svůj charakter, kterého se držela. OST taky určitě stojí za stažení (některé Hagiho skladby se velmi dobře poslouchají). Ale na čem tohle anime opravdu stojí? Příběh, dámy a pánové, je to příběh. ^^ - jedno z mých prvníh anime. ()

Galerie (1 654)

Zajímavosti (2)

  • Skladba, kterou hraje Haji na violoncello, je 5. Suita pro sólové violoncello od Johanna Sebastiana Bacha. (krematorak)
  • Slovo "Chevalier", které Saya používá pro své služebníky, je z francouštiny a znamená „rytíř“. (Agita)

Reklama

Reklama