Reklama

Reklama

Hellboy 2: Zlatá armáda

  • USA Hellboy II: The Golden Army (více)
Trailer 1

Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 077)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Hezké obrázky, nesmysly, patos a "hodnoty" (Hellboy > teh world = lol). Guillermo del Toro je normální sračkář, it's official. ... 2,5* nahoru za sympatického bělovlasého metalistu, Barloweova Anděla smrti a "I'm not a baby, I'm a tumor." ... Zajímavé komentáře: Mi Nü-Chai, Pedestrian ()

imf 

všechny recenze uživatele

Trochu to drkotá, to jak si Del Toro do škodovky naložil o pár pytlů s pískem víc, než by bylo zdrávo, ale po nesmělém nakopnutí motoru (úvodní scéna ne a ne rozdmýchat pověstné kouzlo prvního dilu) vás do toho šílený Mexičan vtáhne třeba i proti vaší vůli. Pro fanoušky comicsu a pokleslých žánrů extáze, pro jiné dostatečně velký terč, ale jisté je, že Del Toro je největší hračička současného Hollywoodu a rozfofroval sto milionů, aniž by se nechal semlít megalomanskou lobby (viz Jacksonův King Kong) nebo příliš složitým příběhem. Hellboy 2 sice vypadá jako schody na zvonici, na kterých se občas zadýcháte, ale dolézt nahoru a zazvonit si určitě stojí za to. Už kvůli těm fantaskním výtvorům, které si pro nás autoři připravili. Invence tomuhle filmu crčí z uší... méně je sice někdy více, ale když vám jeden ze záporáků "rozkvete" před očima, nemůžete si pomoct. Rudoch vládne... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $75,986,503Tržby Celosvetovo $160,388,063Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,448,887 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $47,588,181 //počet predaných kusov 2,504,210║ Neviem čo sa stalo s del Torom, že by len ten príbeh škrípal lebo takmer všetko ostatné funguje krásne, hlavne čo sa týka technických prvkov, kde hlavne vynikajú masky, triky a choreografia súbojov, taktiež množstvo fantastických postáv. Len škoda že ten príbeh v ktorom to všetko pekní je zasadené nedokáže tak upútať ako by sme si želali, jednoducho to nefunguje na takej báze aby to bol zážitok a len smutne musíme prijať sústo už niekoľko krát prežuvané v iných podobne ladených filmoch. Tlak Americkej produkcie je proste už moc prežvachlaná žuvačka čo fakt ale fakt nebaví. A potom sa niet čo mu čudovať, že to komerčne opäť prepadlo, keď to v konečnom dôsledku vyznelo tak plocho. /videl v kine: 70%/ určite som čakal viac ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce velkolepější a akčnější, takže přesně takové, co od hollywoodské dvojky diváci chtějí. Guillermo má zkrátka Hellboye rád a na filmu je to cítit. Příběh nápaditě rozšiřuje ten původní a nedělá mu ostudu a celkově je Golden Army víceméně na stejné úrovni jako díl předcházející. Ron Perlman opět naprosto vládne a má v záloze spoustu vtipných hlášek, modrák je opět správně slizký a záporák o něco větší kalibr. Asi největší plus je Selma Blair, ze které se stal badass a není jen otravnou ženštinou s typickými ženskými problémy a nadále už do děje nezasahuje žádný otravný agent jako minule. Jen mě žere, že do pokladny tenkrát moc nezacinkalo, takže trojka stále v nedohlednu...jaká škoda, už se na další dva malé Hellboye a velkolepé zakončení trilogie moc těším, pokud to ovšem někdy vznikne...90% ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Del Toro natočil přesně to, co se od něj čekalo. Film vypadá, jako kdyby stál třikrát tolik než ve skutečnosti a přehlídka zábavných akčních scén, monster a originálních nápadů téměř nebere konce. Bohužel ve scénách, kdy se pracuje s emocemi, film povážlivě ztrácí na tempu. Přesto určitě stojí za to Hellboye a jeho partu, která zachraňuje svět před neporazitelnou armádou, v kině navštívit. Pořád je to totiž zatraceně dobrá podívaná. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (38)

  • Abe (Doug Jones) v jedné scéně říká, že nemá slzné kanálky. Později mu však tečou slzy. (Geriel)

Související novinky

Netflix chystá seriál Diablo

Netflix chystá seriál Diablo

22.09.2018

Streamovací služba Netflix připravuje animovaný seriál z herního světa Diablo od společnosti Blizzard Entertainment. Projekt momentálně chystá (nebo to alespoň řekl v již smazaném tweetu) scenárista… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Hellboy 3 stoprocentně nebude

Hellboy 3 stoprocentně nebude

22.02.2017

Guillermo del Toro před pár týdny probudil naděje na třetího Hellboye. Po twitterové anketě slíbil, že film znovu probere s comicsovým tvůrcem Mikem Mignolou i s Hellboyovým představitelem Ronem… (více)

Reklama

Reklama