Reklama

Reklama

Moudrý japonský soudce Ooka (M. Donutil) dokáže svým důvtipem přijít na kloub i tomu nejsložitějšímu případu a spravedlivě tak rozsoudit každý spor. Vždy vyslechne obě strany – obchodníky, otroky i starosty, aby potom položil správně všechny otázky, občas použil i nějaký ten chyták a díky tomu mu nikdy neutekl žádný podvodník... Vynalézavý soudce Ooka Tadasuke byl skutečnou historickou postavou, žil na přelomu 17. a 18. století. Svým smyslem pro spravedlnost a pro svůj důvtip si získal srdce prostých Japonců. Jeho příběhy se vyprávějí a mají svou platnost a poučení dodnes. (Česká televize)

(více)

Recenze (83)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Soudce Ooka Donutil je starý lišák a na každého vyzraje. Ovšem je fakt, že někteří zločinci si zjevně přáli být dopadeni (zejména ten zloděj hedvábí) a že v reálu by na Ookovy finty neskočilo ani pětileté dítě. Taky by měl pan soudce trochu zapracovat na obřadu pití čaje. A zdalipak si uvědomil, že když bude rušit mučení a popravy, nebude mít kat Franta Kocourek co žrát? ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Donutil v kimonu se samurajským mečem, to musíte vidět. Je to pohádka spíš pro starší děti, ale líbí se mi, že v dítěti vidí pozorného a inteligentního diváka. Dítě se tu musí zamýšlet nad dopady jednotlivých rozhodnutí a nad tím, co je v daném případě správné. "Zákon je nástroj, se kterým se musíme učit zacházet." ()

Reklama

Luk80 

všechny recenze uživatele

Nejlepší z trojíce Tv pohádek na téma - moudrý a spravedlivý soudce. Svědectví čarovného zvonu a Soudce a drahokam jsou další dva skvělé příběhy. Soudce OoKA ovšem jasně kraluje ! Miluji ty vznešené dialogy a dvoření se mocnému pánovi.OoKA byl lstivý jako liška a vždy si náramně poradil. Uvidíme jak si soudce Oooka poradí - Jistě si poradí pane, jistě si porádí ! Řekni mi Sakamuro, je ještě v řece Tagavě tolik ryb ? Spusta ryb pane, spousta.....Goro ? A kam ti mám vlastně ty peníze poslat ? Do čajovny u Sakury, každý mě tam zná :-) No a teď si dám už konečně šálek čaje. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z televizních pohádek Československé televize na nedělní odpoledne. Po povedené pohádce O chytrém šachovi se do toho stejná tvůrčí skupina pustila podruhé a pro změnu využila japonské reálie, což se opět ukázalo jak správná volba. Opět byl v hlavní Miroslav Donutil, tentokráte v roli moudrého soudce Ooky a opět se to povedlo. Stejně jak u předchozího pokusu udělím tři pěkné hvězdy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Televízna inscenovaná rozprávka z orientu o múdrom sudcovi Ookym a ušľachtilých ľudských hodnotách. V starovekom Japonskom cisárstve, kde sa odohráva tento príbeh, dokázal vždy rafinovane a spravodlivo vyriešiť každý spor. Bolo by to celkom fajn, keby to nebolo natočené v štúdiach českej televízie, s českými hercami. Tých totiž navliekli do kimon, nasadili parochne a nalíčili im šikmé oči na spôsob aziatov. Prišlo mi to podobne trapné ako keď si niekto natrie tvár krémom na topánky a vydáva sa za černocha. ** ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno