Reklama

Reklama

Moudrý japonský soudce Ooka (M. Donutil) dokáže svým důvtipem přijít na kloub i tomu nejsložitějšímu případu a spravedlivě tak rozsoudit každý spor. Vždy vyslechne obě strany – obchodníky, otroky i starosty, aby potom položil správně všechny otázky, občas použil i nějaký ten chyták a díky tomu mu nikdy neutekl žádný podvodník... Vynalézavý soudce Ooka Tadasuke byl skutečnou historickou postavou, žil na přelomu 17. a 18. století. Svým smyslem pro spravedlnost a pro svůj důvtip si získal srdce prostých Japonců. Jeho příběhy se vyprávějí a mají svou platnost a poučení dodnes. (Česká televize)

(více)

Recenze (83)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Česká orientální studiovka ze série podobných. V téhle se Donutil Ooka s falešnou pleší prezentuje coby soudce rafinovaný jak cukr a chytrý tak, že by mohl chytat myši do ruky. Ukázka toho, že pohádka nepotřebuje velkou výpravu, aby děti zaujala, a že děti nejsou blbci, aby se na ně muselo mluvit v holých větách a všechno jim předžvýkat, aby to pozřely a strávily. Ani slovem tedy nezmíním to, že soudce sám vznesl obvinění, poslal obviněné do vazby a následně bez dalšího, jako třeba bez procesu, vynesl rozsudek. Děkuji uživateli flanker.27, že mi tenhle kousek dětské nostalgie připomněl. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

tehdy mi to přišlo moc pěkné, podíval jsem se po letech a pořád velice solidní práce. Jasně, ty případy jsou od krále Šalamouna apod. leckteré docela známé, ale tady to odsejpá a stihne se jich více, než vtipů v Kameňáku, na rozdíl od něj za malé peníze dobré. Takže kvalitní ukázka práce brněnského studia. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Brněňští herci namalovaní jako japonští občané ... zajímalo by mne jak na to koukali v Japonsku, jestli se to tam někdy dostalo. Nicméně příjemná pohádka o moudrém soudci, který díky své moudrosti a chytrosti stihne vyřešit několik drobných krimi případů malého ateliérového japonského městečka během 62 minut. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá klasická televizní poobědová pohádka, která vypráví o moudrém soudci jménem Ooka a několika jeho případech. Příjemná poklidná moudrá pohádka, která aspoň trošku přibližuje japonské mravy našim dětem. PS: nechápu, jaktože existuje pohádka s názvem Hedvábí a slzy, která má být to samé jako Rozsudky, jen o 45 minut kratší. Snad to časem někdo osvětlí. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sled jednoduchých detektivek pro děti, "asijské" kulisy a vůbec všichni účinkující jsou číňani jak stehna z ryby. V dětství mi chytrost a moudrost soudce Ooky ohromně imponovala, dnes už bych této studiové pohádce udělila maximálně 3*. Každopádně mi jednotlivé případy celkem utkvěly v paměti a jde o neotřelou podívanou pro děti, takže přivřu oči nad tou celkovou laciností zpracování: 75%. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama