Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedni ji milovali, druzí zatracovali. Neušla však pozornosti nikoho. Supermodelka Gia Marie Curangi začínala jako osobitá, avšak, mírně řečeno, neposlušná kráska. Kariéra mladé rebelky strmě stoupala a přibývající poblouznění ze slávy a peněz si vyžádalo svou první daň. Těžkou drogovou závislostí její tragédie jen začala... Pozoruhodný životní příběh podle skutečné události. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (242)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý životopisný film o krásné dívce se zlatými vlasy, ke které chodili lidé a každý si odnesl pramínek aniž jí za něj cokoli dal. Hledala v životě záchytný bod, ale všechny se jí rozpadaly pod rukama. A na ten poslední, který jediný byl stálý, už neměla odvahu ani sílu. Prohnala se životem, zazářila jako nikdo jiný, stejně rychle zhasla a na její místo čekala už řada dalších. Rychlost, žár a marnost, takový pocit jsem z filmu měla. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh mě dostal především svojí reálností a samozřejmě i zajímavostí hlavní hrdinky.. Gia byla jiná než ostatní modelky, byla svá a chovala se tak, jak chtěla, i když to třeba bylo proti společenským pravidlům.. Takových lidí moc není, všichni se bojí být takoví, jací být chtějí, a právě proto ji obdivuji! Byla nespoutaná, sexy a "šílená"... Angelině Jolie tahle role neskutečně sedla, dala do toho všechno a vyplatilo se. Podle mě její nejlepší herecký výkon, co jsem zatím měla možnost vidět. Focení, sex, drogy.. Všechno je v tomto snímku vykresleno poměrně do detailů a to mě baví! A ta závěrečná scéna prostě neměla chybu!!! ...heaven on earth - back again - into - under - far in between - through it - in it - and above... ()

Reklama

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, ale výborný životopisný film americké supermodelky o tom, jaký je skutečný showbussines, jak chutná sláva, a jak snadno spadnete do největí špíny a skončíte v úplném zapomnění. Mínus je, že snad na každé scéně bylo vidět, že jde o TV film, devadesátková hudbička, prolínačky a míchání barevných a černobílých záběrů (hlavně ze začátku) bylo vyloženě nepříjemné. 70% ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Perfektní a poučná biografie jedné velmi uspěšné modeleky začátku 80 tých let. Podle mého názoru jeden z nejlepších, ne-li nejlepší herecký výkon Angeliny Jolie.Díky tomuto filmu jsem si všimnul do té doby mě neznámé herečky.Více méně i pro ni Gia znamená onen výrazný posun výš v její kariéře.I když se nejedná o žádný velkofilm, hloubka a vypovýdající hodnota tohoto filmu je obrovská. Prostě kvalitka. 85 % ()

Lenula4 

všechny recenze uživatele

Angelina je fakt nádherná, to se musí nechat, za další jí nemůžu odepřít že je výborná herečka a v tomhle filmu opravdu předáví mistrovské dílo! Do role se dokázala opravdu vcítit, nespoutaná, extravagantní a otevřená! bohužel slávu neustála tak jako mnoho hvězd viz Merylin Monroe, Skvělý biografický snímek, který stojí za to vidět. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Faye Dunaway získala za svůj herecký výkon Zlatý glób. (Elisebah)
  • Ve filmu sice nikde vidět podobizna skutečné Gii M. Carangi není, nicméně na dvou verzích originálního plakátu k filmu je  její obličej zachycen. (dickens)
  • Gia Marie Carangi se narodila 29.ledna 1960 ve Philadelphii v Pennsylvanii, kam chodila i do školy. Vystudovala Abraham Lincoln High School. Její matka Kathleen Adams Carangi opustila celou rodinu, když bylo Gie jedenáct let. Později Gia pomáhala v bistru svého otce, Josepha Carangi, ale nakonec utekla do New Yorku, kde rozjela dráhu supermodelky. Měla ještě dva bratry, Michaela a Joea. Gia, která se nikdy netajila svoji lesbickou orientací, měla také velmi pozitivní vztah k drogám. Ke klasickému kouření cigaret postupně přibývala marihuanna, LSD, kokain a nakonec heroin, který se jí stal osudným, když se nakazila od použité jehly. Zemřela na AIDS 18.listopadu 1986 v Hahnemann University Hospital ve Philadelphii. Její pozůstatky jsou pohřbeny v Sunset Memorial Park, Feasterville v Pennsylvanii. (Rodriguez)

Reklama

Reklama