Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Dobré odpoledne, chlapci a dívky. Povězte mi, kolik z vás už někdy muselo zabít zombie? Po všech těch zombie filmech a Sci-Fi béčkách jsem z Fida naprosto nadšenej. Konečně někdo dotáhl k dokonalosti to, co před dvěma roky naznačil závěr Soumraku mrtvých. Inspirace je víc než očividná a geniálních okamžiků je neúrekom. Pocta starým béčkovým scifárnám je už jen takový bonus, kapka krve na rakvičce. ● Úvodní černobílé reklamně instruktážní intro pro děcka ve škole ve stylu 50. let je geniální. ♪Do hlavy je to nejlepší, mozek se tím zneškodní…♫ Zbytek je sice v křiklavě veselé barvě, ale pořád jsem měl pocit, že koukám na film z 50. let. Kamera, herci, hudba…, tohle je prostě skvost. Další svěží závan shnilého masa na zatuchlém poli zombie filmů. Umístit příběh do doby plné nadšení a elánu byl skvělej nápad a všeobecná apatie ke smrti vytváří opravdu bizarní kontrast s duchem doby. 90 % mrtvých hold chce být zombíkem a ne nějakou debilní hlavou v rakvičce. A navíc je to drahý jak prase. Vlastně mám pocit, že se důchodců moc lidí nebojí. Emmette Mitcheli, z prachu jsi vzešel a v prach se obrátíš a z prachu toho již se nevrátíš. ()

marcek 

všechny recenze uživatele

Na tuhle hororovou komedii jsem se hodně dloho těšil. Už před shlédnutím jsem viděl, že to má přes 71%, tak jsem si říkal "Paráda, nebude to asi blbost". Bohužel v půlce filmu jsem byl trochu zklamaný, ale na konci mi to zase vzalo pocit ztraceného času. Film, kde mají děti ve škole předmět "střelba na terč" a děti můžou mít zbraň AŽ od 12 let byl prostě nadprůměrný. Billy Connolly neměl až tak rozsáhlý scénář, což mě trošku zklamalo, ale to jak parádně zombíka hrál to vyrovnalo. Celkově filmy o zombíkách alá Resident Evil nemám moc rád, takže komediální pojetí Fido m moc potěšil ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Fascinuje ma, že práve v takom žánri ako sú "zombie filmy", dokážu tvorcovia predvádzať toľko invencie a radosti z filmárčiny. Keď už si myslíte, že vás po Braindeade či Súmraku mŕtvych nič neprekvapí, príde tento neuveriteľne štýlový, milý film, ktorý by som odporúčal ako dokonalú zábavu pre celú rodinu, keby v ňom nebolo toľko vybuchnutých hláv, ohryzených končatín a mŕtvych detí. Carrie-Anne Moss je v úlohe starostlivej mamičky, ktorá kvôli svojmu synovi kľudne vyprázdni do skautíka celý bubienok svojho revolveru, absolútne očarujúca. A záverečný Fidov šluk z cigarety ma prinútil na konci filmu tlieskať... aj keď som pri tom sedel v kresle doma v obývačke. ;-) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Chápu, že tvůrcům šlo o to nás rozesmát. Možná jen pobavit. Možná jen trochu uvést v rozpaky. To já všechno beru, ale proč ksakru tímto způsobem. Zombie komedii si zkrátka představuji poněkud jinak. Tento jaksi melodramatický výjev z "padesátkové" městečka je sice jakože veselý, ale mlácení hlavou o stůl a lapání dechu v křečovitých záškubech ryčného smíchu to prostě není. A horor to také nebyl. Možná jsem náročný divák, ale film jako horor/sci-fi/komedie mě neuspokojil ani v jednom směru svého žánrového označení. Jinak to není špatně natočené, abych nebyl za nějakého škarohlída. Dokonce i ta Kerý En Mos hrála paničku tak suprově, až se mi hnusila. Asi takhle. Film není ani klasickou zombie komedií, ani rodiným melodramatem, přesto vnáší do subžánru jakýsi nový pohled. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Milý, na zajímavém a originálním nápadu postavený film, který svou atmosférou připomněl Truman Show. Vtipný nápad je navíc okořeněn velmi krásným sountrackem a kvalitními výkony, především K'Sun Ray v roli Malého Timmyho. Nedočkáme sice nějak převratné zápletky, ale dočkáme se neotřelé zábavy, která vystačí na celou, přiměřeně odhadnutou, stopáž. Fida bych zkrátka nazval oddechovou zábavou. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Tehotenstvo postavy Helen Robinsonovej bolo do filmu vložené kvôli tomu, že herečka Carrie-Ann Moss bola počas filmovania skutočne tehotná. (Greenpeacak)
  • Helen Robinson (Carrie-Anne Moss) má ve filmu pětiranný revolver, ale v 53. minutě filmu z něj vystřelí celkem 9 krát bez přebití. (Stanley619)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama