Reklama

Reklama

School Rumble

(seriál)
  • Japonsko スクールランブル (více)
Japonsko, (2004–2006), 21 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

School Rumble je japonský anime seriál, který vznikl na motivy stejnojmenné 17-svazkové mangy mangaky Jina Kobayashiho. V seriálu nechybí romantické chvilky ani vtipné situace. Hlavní ženskou postavou je potrhlá středoškolačka Temna Tsukamoto, která není ničím výjimečná, ale má mnoho přátel. Zamiluje se do záhadného a podivného Oji Karakumy a snaží se mu všemožně dát najevo, co k němu cítí. Kenji Harima, obávaný školní delikvent, expert na boj zblízka, se zblázní do Tenmy, ačkoliv ona je zamilovaná do někoho jiného. Nechápavost a zabedněnost Tenmy a Kenjiho tak vede k nespočtu humorných nedorozumění. (Džejkop)

(více)

Recenze uživatele Andrew_Deer k tomuto seriálu (2)

School Rumble (2004) 

Nenarazil jsem při sledování na jedinou situaci, kdy jsem se nebavil! Tohle je tak neuveřitelně zmatený, že ani postavy se v tom samy nevyznají. Nepoznal jsem jedinou postavu, která by mi byla nesympatická, ba naopak, Harima je svým vzhledem něco prakticky výjimečného, takový "západní" ideál, i když o několik let zpátky. I přestože je situace prakticky od prvního do posledního stejná, způsob, jakým toho scenáristé docílili je naprosto odzbrojující. Dílo je prakticky na hranici nadpřirozených sil, ale nepřesahuje jí tak, aby vytvořila nějaký zásadní plot twist, čili je to vlastně spíš takové přikořenění, které ve skutečnosti buď nemusí být, nebo není vůbec. Chvilkama mi hodně připomíná Gintamu s tím, že Gintama přecijen i to, co paroduje tak ve skutečnosti dělá, něco takového ve SR nehrozí. Nejsympatičtější postavy: Eri, Harima a Yakumo. I když natvrdlá Tenma a bůhvíco Karasuma jsou taky srandovní. ()

Nigakki (2006) (S02) 

Myšlenka zasadit do komediální série nekompromisní hru na život a na smrt, kde umírají postavy jak ve Hře o trůny je doopravdy obdivuhodná. ()

Reklama

Reklama