Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá banda opět přepadla vůz s penězi Evropské banky. Bankéř Sam Hamilton se rozhodne používat napříště k dopravě peněz pancéřové auto. Jako řidiče najme závodníka Charlyho Allana. Allan je pozván k Hamiltonovi na večírek. Uprostřed tance s bankéřovou dcerou Bessy jej bandité přepadnou, srazí k zemi a Bessy unesou. Allan si stačí všimnout poznávacího čísla auta únosců a napíše je prstem do písku. Bessy je zamčena v domku v areálu garáží Nicka Houltona. V pátrání po Bessy pomáhá Allanovi jeho přítel Frank. Allan s Hamiltonem zajdou do Houltonových garáží, aby pronajali pancéřový vůz pro přepravu peněz. Allan k svému překvapení objeví v garážích auto únosců, chce osvobodit Bessy, ale je přemožen a uvězněn. Hamiltonovy peníze přepravuje v pancéřovém autě sám Houlton s úmyslem předstírat, že byl oloupen. Allan, jemuž se podařilo uniknout zlosynům, se zmocní auta a přiveze do banky jak peníze, tak lupiče. Houlton se pokusí o útěk, ale je dopaden. Allan se obejme s Bessy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Československý němý akčňák, který by se dal jako akčňák označit i v dnešních poměrech. Jen je to teď černobílé, nemluví se tam a auta vypadají úplně jinak než dnes, ale to je všem asi jasné. Nedokázalo mě to bavit po celou dobu a dojde tu i na pár přehnaných pitomostí, ale celkově bylo dost příjemné to sledovat a v rámci podmínek a doby vzniku se to určitě povedlo nadprůměrně, byť s zahraniční pomocí. A hlavně to pro tehdejší českou kinematografii bylo příjemné žánrové oživení. Pobaví to, zaujme a v drtivé většině scén úmyslně, takže i ta sebe to vnímám jako nadprůměr. Slabé 4* ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Pancéřové auto" nabízí v době ovíněné kaskadérskými kousky Toma Cruise kuriózní připomínku, že v české kinematografii se navzdory porevolučnímu skuhrání pěstovaly akční eskapády již v rané éře. Byť tedy v tomto případě pouze pokud si dovolíme připsat lokálnímu průmyslu zásluhy tvůrců, kteří se identifikovali jako Němci. Na druhou stranu si ale přiznejme, že zatímco Cruise, Jackie Chan, Belmondo a další pozdější hvězdy dokázaly s diváckým úžasem vyvolaným grandiózními fyzickým kousky dramaturgicky pracovat, tady představují pompézní akrobatické výkony hlavního představitele, umocněné do nadlidských rozměrů filmovou magií, spíše nečekané erupce energičnosti v povětšinou usedlém rodokapsovém příběhu, byť sympaticky nadnášeném campovou nadsázkou vůči šestákovým klišé. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Poctivá akční legrace se vším všudy - s kasakdérskými kousky, honičkami, dámou v nesnázích a s hrdinou, kterému se ani na moment neztratí úsměv z tváře. No a navíc je to náš film, že. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To jest přec mé auto... Hmm tak jsem odstartoval další tisícovku komentářů svou první ofiko zkušeností z němým filmem, sice už se mi v rámci mé pamětnické mise do téhle éry moc nechce, protože pro mě je filmový zvuk celkem dost nezbytnou ingrediencí a jeho absence je pro mě trochu problém, ale tohle fakt musíte vidět. Neskutečná guilty pleasure záležitost nacpaná přepálenými akčními scénami někdy až komicky přestřelenými, ale na dobu vzniku čumím, že někdo něco takovýho natočil, pravda dějově to moc smysl nedává, ale co by kdo chtěl zvuková stopa chybí, ale aspoň tu jsou mezititulky no a hlavní hrdina se dá brát jako regulérní předchůdce Jamese Bonda a podobných postav, prostě borec co si ví rady v každý situaci a třeba ten skok z okna s chycením se za větev následným přehoupnutím se přes zeď a přesným přistání v jedoucím autě padouchů to nemá chybu. A nebojí se ani říditi pancéřové auto a projeti s ním soutěskou! Jenom škoda, že první akční hrdina v historii žánru není Čech, ale Talián škoda aspoň v něčem jsme mohli bejt první... Každopádně skvělá a netradiční zábava, pod 4* nemůžu jíti.70% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Inspirace Duvivierým Le Mystère de la tour Eiffel je evidentní. Jen Randolf nebyl tak zručný režisér a neměl takový cit pro vizuální stránku filmu. Kousky italského gymnasty Aldiniho nepůsobí příliš důvěryhodně, možná předznamenávají budoucí eskapády dua italských sportovců, plavce a gymnasty, Buda a Terence. Obávám se však, že tento film byl míněn zcela vážně. I když ... čilé děvče Grace... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu prekvapivo dobre natočený akčný film a verím, že s veľkou nadsádzkou. Prvorepublikový československý snímok so silnou zahraničnou účasťou ponúka všetky možné akčné scény, bohužiaľ mu chýba zvuková hudobná stopa, takže sa pri sledovaní ponoríte do úplného ticha. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na tehdejší dobu velice odvážný akční film, takový pradědeček Jamese Bonda nebo Johna McClanea (nechybí skoky, zdařilé úniky, honička na motorce i v autě, pistole, pád ze skály, rvačka v letícím letadle...). Tak jistě, z hlediska scénáře tam moc logiky hledat nejde, některé střihy jsou děsivé, útěk z vězení skokem plavmo vzhůru a doleva je už přehnaný (i když dobře vymyšlený) a navíc je vidět, jak herci někdo drží nohy, a to už nemluvím o startrekovských přesunech z vod Vltavy do skal Divoké Šárky... Zajímavý je film i výběrem lokací, jsou zde vidět dnes už neexistující místa v Praze, a oceňuji i nadhled a snahu o humor a pár vtipných hlášek (a to nejen psaných, ale myslím i komické gagy v obraze). I když tedy sekretářka, "živé děvče", mi lezla poněkud na nervy. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení, neb se jedná o zdařilou dobrodružnou jízdu, ve které nic nechybí, je tu akce i humor a „furt-se-něco-děje“.. Lupičská banda řádně zatápí bankéři a ten si ze strachu z bankrotu pronajme pancéřové auto, k tomu profesionálního řidiče a ten je v podání Carla Aldiniho skvělý.. Tuším, že jsem právě viděla prvního agenta 007.. Bavilo mě to, líbilo se.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je zrejmé, prečo sa postava Charly Allan nestala ikonickou a nedala vzniknúť celej sérii filmov. Nemá charizmu. Je to síce mrštný silák, s veľkým srdcom, ale nudný kunšaft. S ním ani na pivo. Snímok je remeselne výborne spracovaný, lenže spracovanie nemá čo ponúknuť. Bol súmrak 20. rokov a úsvit 30. a tým pádom tento snímok akosi zostarol na samotnom štarte. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Boží starý český akční film. Taková starorepubliková podívaná, která je díky množství akce a nadsázky (?) zábavná i po sedmdesáti letech. Obří podíl na tom ovšem má hlavní hrdina "kaskadér - božan", který nejde pro ránu daleko a má na tváři v každé situaci přilepený úsměv. První český akční hrdina, škoda že Ital:-D ()

zette 

všechny recenze uživatele

Prekvapive dost epicky a akcni koprodukcni film. Carlo Aldini skutecne bude jeden z prvnich filmovych hrdinu u nas. Absence zvuku bohuzel chybi, presto si myslim, ze by si tento snimek zaslouzil vetsi pozornost verejnosti! ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Lahůdka. Bohužel ale nemůžu dát plný počet kvůli zmateným akčním scénám v závěru (nejde o maličkost; nejspíš to měl být vrchol filmu). Těžko říct, jestli z toho vinit režii, střih nebo casting (párkrát se mi podařilo i zaměnit hlavního hrdinu s nějakým tím banditou). Přes uvedené výtky tuto vtipnou kuriozitku všem vřele doporučuju. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn film na jedno pozretie. Herci hrajú ako o život, klasicky prehnane, ale asi to inak nepôjde vyjadriť emóciu bez zvuku a tentokrát dokonca bez dodatočne doplnenej hudby, v úplnom tichu. Film je až prekvapivo akčný, na trikoch sa nešetrí, na rad prišli dokonca triky s lietadlom a padákmi. Samozrejme nechýba zbesilá jazda a osobitnú pozornosť som venoval výskokom hlavného hrdinu. Napočítal som až tri, z toho jeden pri úteku cez okno bol absolútny spider-manovský výkon. Na konci som si pomýlil v obraze hlavného hrdinu podobne ako hlavný padouch a už som videl jeho zastrelenie, to je asi nejaký režisérsky chyták. -- Najlepšia titulková hláška: Čilé děvče Grace. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

First action hero Charly Allan. Automobilový závodník, který sice působí trochu obtloustle, ale mrštný je jako Jackie Chan. Film obsahuje spoustu dnes už tradičních akčních atributů, jako automobilové honičky a rvačky, Allan se například podobně jako později Indiana Jones nechá vláčet autem. Je též mistrem v psaní nenápadných vzkazů:-) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Ja vubec nevim, co na to rict... Dokonala nema akcni(!) pecka. Je tam vsechno, i trpaslik. :-) P.S.: jedinym minusem bylo to, ze zhlednuta verze mela titulky (prestoze ceske) prelozene zrejme nejakym google translatorem, takze bylo obcas treba "prelozit" si je znova do normalni cestiny. ()

SjamK 

všechny recenze uživatele

Československo, 1929. Toto skvostné němé překvapení bych všem silně doporučila, ale nepotěším vás, protože ono není jen tak nikde k sehnání ani vidění. A tak jen doufám, že se to časem třeba změní a já budu moci sezvat přátelskou společnost a společně si tuhle legraci oslavíme sedmdesáti minutami ne ticha - ale pobaveného smíchu! ()

Reklama

Reklama