Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze uživatele SOLOM. k tomuto seriálu (11)

Hellsing (2006) 

Nový kabátek tomu sice nikterak neubral na kráse, ale já dávám raději přednost původnímu seriálu. Jsem rád, že můžu porovnat, když jsem obě „verze“ viděl téměř hned po sobě. Je pravda, že tady mi to přišlo o něco krvavější a propracovanější i co se samotného příběhu týče, ale tak trochu to ztratilo ono kouzlo. Ale možná to bylo i tím, že jsem to viděl během opravdu krátké doby po původní (OVA). Jsem ale rád, že to nebylo jen takříkajíc „přes kopírák“, ale objevily se tu nové věci, odlišnosti a místy to i dost obohatilo zápletku a jednotlivé postavy. Ovšem ten odklon od čtvrtého dílu byl dost „brutální“ a pošahaný, než si na to člověk zvykl… ()

Hellsing I (2006) (E01) 

Jelikož tato pasáž se mi líbila nejvíc i ve starém (původním seriálu) – hlavně tedy souboj Alucarda s knězem Alexanderem (to je zlatý hřeb celé série) – byl jsem samozřejmě spokojený s tímto úvodním kouskem. Navíc se mi líbil i samotný začátek s Integrou. Atmosféra i přiměřená brutalita byly ucházejí a stejně tak i příchod policie do kostela. Hellsing je určitě kvalitní podívaná a můžu jen doporučit. ()

Hellsing II (2006) (E02) 

Příchodem těch dvou pošuků (bratrů) na scénu se zvýšila i porce brutality – což já osobně samozřejmě kvituji s povděkem. Sice bych se obešel bez těch trošku nudnějších keců u „kulatého stolu“ a kochal se jen akčními a hlavně krvavými scénami, ale tak člověk nemůže mít všechno. Každopádně mi tam chybělo více Alucarda – když já mám toho zubatého „parchanta“ v posledních dnech i docela rád… ()

Hellsing III (2007) (E03) 

Ti, kteří viděli úspěšné animované seriály Herushingu (2001) a Hellsing Ultimate OVA Series (2006) – ke kterému mimochodem tohle patří - vědí moc dobře, o co se jedná. Já měl zatím bohužel tu čest vidět jen několik dílů, nicméně tenhle díl (pokračování) stojí určitě taky za pozornost. Nemilosrdný upír ve službách organizace Hellsing Alucard a „policistka“ Seras se po útoku na velitelství musí postavit nejen armádě, ale i šíleným SS přisluhovačům. Jo krvavé jatka to má Alucard opravdu rád a ani tentokrát se nenechá zahanbit. Ten „parchant“ se nezastaví opravdu před ničím ani před nikým a jeho „hrátky“ s vojenským komandem či milovníkem nablýskaných karet stál opravdu za to. Budu se muset velmi rychle poohlédnout po dalších dílech, protože tohle byla vážně solidní podívaná. ()

Hellsing IV (2008) (E04) 

Odklon od zažitého seriálu byl v prvních okamžicích hodně smutný (nebo spíš divný – tedy mi to tak alespoň přišlo, protože s náckama a jejich „Führerem“ už taková prdel nebyla. Naštěstí to tvůrci zachránili docela vydařenou animací, brutalitou a efekty při jednotlivých soubojích. I tak se mi však tento přechod zas až tolik nezamlouval. A i z toho důvodu budu hodnotit méně než předchozí díly. Ještě že alespoň ten „šibeniční humor“ je neopustil… ()

Hellsing V (2008) (E05) 

Lepší než minulý díl, ale taky žádný zázrak nenastal. Bylo ale dobře, že se podíváme na útok a destrukci Londýna – při zničení Big Benu mi málem ukápla slza…Masakrování vojáků – „upíro/ghoulo/nácků“ a rytířů v čele s Alexandrem patří k tomu nejlepšímu, co nám tento díl nabídne. Ten trapný začátek ala parodie na Bruce Willise si mohli tvůrci odpustit, jinak se ale opět dočkáme slušné porce brutální podívané – krev bude stříkat – končetiny létat – tak to mám rád… ()

Hellsing VI (2009) (E06) 

Pomalu si už na tuhle „novou tvář“ začínám zvykat. Počáteční mašinérie křížové výpravy, která vypadala spíš jak banda „Ku Klux Klanu“ slibovala poněkud ztřeštěnou podívanou, nicméně více prostoru konečně dostala Seras Victoria a její „kanón“ pomalu větší než ona. Což bylo jen dobře, ovšem to obnášelo i dávku slz a emocí, které k ní patří. Krvavý masakr samozřejmě nesměl chybět a s ním i slušná porce pořádné řezničiny… ()

Hellsing VII (2009) (E07) 

Svině dostala, to co si zasloužila a z pohledné dívky se konečně stala pořádná „killerka“. Je sice škoda, že Alucard je poslední dobou zcela odsunutý na vedlejší kolej, ale díky tomu dostala celý prostor právě Seras Victoria, která se své šance od tvůrců chopila a že to byla jízda. Emočně se mi to sice zas až tolik pod kůži nevrylo, ale nemůžu popřít, že jsem se u tohoto dílu velmi slušně bavil. Začíná se pořádně přitvrzovat, což není nikdy na škodu a o to víc mě to baví… ()

Hellsing VIII (2011) (E08) 

Po Zorin nadešel čas zúčtování i pro pošahaného Enrica Maxwella. Jeho křížová výprava konečně dorazila do Londýna, aby zde rozpoutala „očistu“, ale smůlou pro něj je, že se jeho fanatismus nelíbí samotnému Alexandrovi. Když není zrovna po ruce Alucard (ten se konečně dostaví na scénu až o něco později) zasáhne jeho protiklad a nejtěžší protivník. I tento díl si dokázal udržet svou kvalitu, což bylo jen a jen dobře. Nečekal jsem, že bych se dokázal pro tuto OVU zas až tolik nadchnout, ale líbí se mi… ()

Hellsing IX (2012) (E09) 

Zdárně se blížíme ke konci. Došlo už i na Sašu, kterou dostal v souboji s Alucardem konečně co proto a táhnul navždy „do prdele“. Což byla na jednu stranu škoda, protože jako jeden z mála mu byl opravdu zdatným protivníkem. No a nadchází destrukce všeho a všech…V tomto díle se mi líbila i pasáž z minulosti – pohled na těla napíchnutá na kůly, popraviště a zrod hrdiny…I v tomto případě se dočkáme slušné atmosféry a já se už upřímně těším a jsem zvědavý na finále… ()

Hellsing X (2012) (E10) 

Tak ten závěr mohl být tedy mnohem lepší, to ať se na mě nikdo nezlobí. Ono bylo pěkné sledovat finální souboje a umírání důležitých postav (těch co zbyly až do finálního dílu) – boj vlkodlaka se Seras byla lahůdka, Alucardův konec brnkání na nervy, ale ty zbytečné kecy ve druhé polovině – naprostá zbytečnost. Jasně chtěli to udělat co nejvíc dramatické, ale všeho moc škodí. „Happyend“ v závěru už byl jen udobřením s těmi, jenž sledovali celou sérii. V mých očích lehké zklamání, mohli z toho vyždímat mnohem více… ()

Reklama

Reklama