Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze uživatele animaxis k tomuto seriálu (11)

Hellsing (2006) 

Tento seriál má proti původní verzi pár nedostatků,ale ty jsou obrovské.Především celý dojem ze seriálu kazí některé trapné momenty,které v původní verzi vůbec nebyli,jako třeba že postavy jsou najednou amatérsky nakreslené a všude jsou najednou veselé barvy.To mi vadilo nejvíce.Do některých anime se to hodí,ale ty jsou většinou dětské a v Hellsing to nemá co dělat.Další nedostatek je hudba.Tohle se místy ani hudbou nazvat nedá a s hudbou s původní verzí se to nedá srovnávat.Autoři se tu pokouší skládat akční hudbu,ale vůbec jim to nejde.Další věc bych nenazval nedostatkem,ale spíše přehnaností.Nacisti.Proč musejí vyrábět čipy zrovna oni?!Sice k tomu dali zajímavý důvod a drží se to mangy,ale tohle je už trochu přehnané a veškerá anglická elegance z původní jde s tímto faktem do háje.Jediné co bych mohl říct k tomu že jsem dal pět hvězdiček je to,že je tu povodená akce a je to tu dobře nakreslené.Obvzláště mě zaujalo pár scén,ve kterých Hellsing vypadal skoro jako hraný snímek,třeba ve scénách kdy tekla krev.To byla pastva pro oči! ()

Hellsing I (2006) (E01) 

Hellsing je zpět!Tentokrát se autoři rozhodli natočit novou verzi nejen pro to,aby to bylo v lepší kvalitě obrazu(jako někteří autoři z Hollywoodu),ale také vložit do seriálu více děje z mangy.Tento první díl je rozjezdový,takže se zde objeví první tři epizody z minulé verze.Některé scény zde vystřihly,ale aby to fanouškovi původního seriálu snad nebylo líto,tak se zlepšily ty scény,které byli předtím slabší.Tento v pořadí první film Hellsing je pro mě ctyřhvězdičkovou záležitostí,ale doporučuji shlédnout až po původní verzi.Temná atmosféra zde byla dokonalá a má nejoblíbenější postava Alucard je ještě drsnější než kdy dříve.Jen tak dál! ()

Hellsing II (2006) (E02) 

Druhý film Hellsing je tu a já už neodolal a musel jsem dát pět hvězdiček.Bratři Valentinovi zaútočili na sídlo Hellsingu s tím,že si vyzkouší jejich odolnost.Luke Valentine měl úžasnou schopnost,zatímco jeho bratr Jan byl prostě psychopat upíří.:) Nicméně Lukovi Alucard předvedl,že ve škole zabíjení nedával pozor,zatímco Jan odešel alespon trochu se ctí.Tento filmový díl zahrnuje celý útok Valentinových,takže už tu nejde děj tak rychle,jako u minulého dílu,což mi trochu vadilo.Nicméně tady je vše v pořádku takže pět hvězdiček! ()

Hellsing III (2007) (E03) 

Hellsing se v tomto díle vyrovnává se zničujícím útokem Valentynových,zatímco Alucard zde předvede,že je to ten nejkrvelačnější upír pod tmou noci.Mimochodem Alucard v tomto díle nešetří s krví nepřátel jakéhokoli původu,takže krev je od poloviny dílu všude,opět ve své krásné barvě.Film vás nenechá skoro ani na chvíli oddechnout,takže se připravte na pořádnou jízdu! ()

Hellsing IV (2008) (E04) 

Nacisté opět vyhlásili válku a od toho je tu organizace Hellsing,aby je zastavila.Po Alucardově velice přesném headshotu do nacistického poslíčka tu začíná nemylosrdná válka.Hellsing a i královna se připravuje na armády nacistů zatímco Alucard je vyslán na další misi,kde z něho tentokrát jde už opravdu hrůza.Děj se otevírá a já se nemůžu dočkat dalšího pokračování. ()

Hellsing V (2008) (E05) 

Tomuto dílu můžu vyčíst jenom ten začátek,ikdyž to,že po tom otrapovi začal Alucard střílet(a nakonec se i trefil) mně pobavilo.Devastace Londýna byla snad lepší,než devastace New Yorku v Avengers.Některá úmrtí mi přišla i celkem smutná a titulky nakonci velice dojemné.Čtyři hvězdičky jen pro ten trapný začátek,ale váhal jsem i mezi pěti. ()

Hellsing VI (2009) (E06) 

Tak už tu je třetí světová válka a ta způsobila odstartování deváté křížové výpravy,no to mně podrž.Jen škoda,že tu nebyl Alucard,ale i tak čtyři hvězdičky.Jinak už k tomu nemám co říci,jen to,že se dívám vytrvale dál. ()

Hellsing VII (2009) (E07) 

Tento díl byl skvělou kombinací dvou žánrů.Totálně brutální díl a zároven i tak dojemný.Na konci se přiznávám,že mi i ta slza ukápla a titulky na konci byly dojemnější,než v pátém díle.Doufám,že Seras v dalších dílech zmasakruje co nejvíce nacistů a od tohoto dílu před ní naprosto smekám.Už se těším na další díly! ()

Hellsing VIII (2011) (E08) 

Alucard se konečně vrací do Londýna a rozpoutává zde peklo.Na tento díl jsem čekal dlouho.Alucardova úžasná schopnost,Maxvell,ze kterého se stal psychopat je mrtvý a nakonec si Alucard vyřizuje účty s Andersonem.Jedním slovem masakr! ()

Hellsing IX (2012) (E09) 

Uprostřed dílu jsem si řekl,,Aha,tak proto je Alucard takovej krutas!".Nakonec jsem se trochu zamotal v ději,ale i tak skvělí díl.Andersonova schopnost a jeho následná smrt,tak to bylo skoro dojemné.A ono i Walter je celkem drsnák.No,jak to asi dopadne... ()

Hellsing X (2012) (E10) 

Lepší,než jsem čekal,ale to jak nejdříve postavy umíraly hrdinskou smrtí a pak po válce tam dali takový humor se mi moc nelíbilo.Nastěstí se úplný konec vyvedl dobře,už jsem si o Alucarda dělal starosti:) ()

Reklama

Reklama