Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Také máte pocit, že jste se narodili se smůlou v patách? Věřte, že v tom nejste sami a že nakonec najdete to pravé štěstí – stejně jako Filip, ten „největší smolař“ z naší pohádky. Filipa, kominického synka, od narození pronásleduje smůla. Jeho otec totiž chtěl přechytračit samotnou Štěstěnu, čímž na sebe a hlavně na svého synka přivolal její hněv. A aby toho nebylo málo, Filip se zamiluje do Štěstěniny dcery Haničky. Aby získal její lásku a zároveň se zbavil té proklaté smůly, vydává se do světa. Tam ho čeká osudové setkání s chorobným lhářem, který se prolhal tak daleko, že už ani nezná svoje jméno a říká si Kdokoliv. Kupodivu právě s pomocí tohoto povedeného kumpána pak svede Filip nerovný boj o svoji milovanou… Velkou výpravnou pohádku napsal podle námětu Mateje Mináče scenárista Marek Epstein. Režie se ujal zkušený režisér Jiří Strach, který do rolí smolaře Filipa a jeho milované Haničky obsadil Filipa Cíla a Martinu Zábranskou. Jako Kdokoliv se představí Ivan Trojan, jako Karlos Jiří Dvořák, Karlosovu matku hraje Jiřina Bohdalová a role Štěstěny byla svěřena Dagmar Havlové. V dalších rolích se pak můžete těšit na Ondřeje Vetchého, Lenku Vlasákovou, Oldřicha Navrátila či Josefa Somra. (Česká televize)

(více)

Recenze (495)

Anduril 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná rozprávka. Super prepracované postavy: notorický klamár, smutná mamka, nevinný smoliar a cirkusant túžiaci po bohatstve. Skvele zahrané svojimi hercami. Všetko medzi nimi pekne fungovalo a vytvorili skvelú rozprávku. Má všetko čo by, podľa mňa, mala každá dobrá rozprávka mať. Všetkým ju odporúčam. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Takže: zdejší nízké hodnocení fuck nepobírám a opravdu s ním nesouhlasím!. Myslím, že tunajší mrmlalové vůbec nepochopili, co je to PO H Á D K A. V pohádce je totiž možné všechno. Můžete cestovat v čase, měnit podnebí, milovat až za hrob, umírat žalem, mít motorku a vypadat jako čerchmant, mít štěstí v neštěstí....tady se na vás navíc hrnou přehršle jemných vtipů a vtipných narážek.Jako ta s tím koprem... Scénář je výborný a režie skvělá. Výborná muzika! Ale - každému co jeho jest. Za mě pět hvězd, kdyby byla možnost, dám deset. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Pohádka to nebyla, co si budeme poudat. Lhát se má je jednou v roce, třeba 1. DUBNA 😁, ale taková veselohra, to jo, to bych bral! ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Originální pohádka, kterou svým humorem a perfektně zahraným lhářem táhne Trojan. Líbila se mi spousta narážek na tehdy aktuální témata a jemnou politickou satiru. Hlavní herečka se mi nezdála být herečkou. To stejné platí o Filipu Cílovi, který se mi do role vůbec nehodil. Pohádka je ale vtipná s originálními a vtipnými postavami. Herecké obsazení vedlejších rolí je hvězdné. Strach pohádky prostě umí. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach má pohádky takové zvláštní už od Zubejdy, tudíž mě vůbec nepřekvapil motocykl v prostředí kam nepatřil, jinak šlo o herecký koncert herců, které mám rád O.Vetchý a hlavně Ivan Trojan, ale samozřejmě další řada. Exteriér hrad Pernštejn a já myslel Český Šternberk Sorry Ty, že něco vyhraješ ? Hodíš kostky a spadne půlka hradu. Hrobník: Honem, zákazník nám tam stydne. ()

SiMMaS 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, že by mě česká pohádka dohnala k hlasitému smíchu. Paráda! Strach nezklamal:) Konec (leč očekávaný, jak už to u pohádek bývá) to taky úplně celé nezkazil. Ale co se opravdu povedlo? Některé gagy bych si poslechla vícekrát. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Poněkud zdlouhavé. V pohádce se mihne spousta skvělých herců, kteří ale nedostanou moc prostoru, a tak jednoznačně vévodí prolhaný Ivan Trojan :-) ()

GlamourCat 

všechny recenze uživatele

Špatný scénář, plno nelogičností a klišé. Takový pohádkový průměr. Průměrně nadprůměrný podprůměr! Jedna hvězdička za pár vtipných vět Ivana Trojana. ()

Kate9 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších novodobých pohádek. Sice trošku pelmel, ale jako celek poměrně příjemné. Hlavně díky Ivanu Trojanovi! ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Na pohadku jsem se tesila, dobre naladena jsem byla nekolika okolnostmi : Jiri Strach, o kterem si jiz dovoluji tvrdit, ze patri k reziserske spicce u nas; dale pak scenar Marka Epsteina, o jehoz umeleckych kvalitach netreba polemizovat. A v neposledni rade take kvalitni herecke obsazeni, a to i na tech nejmensich postech. Rovnez i komentare tech, co pohadku videli v predstihu. Prvni sceny, dialogy, vyprava, ..., davaly tusit, ze se bude jednat o dobrou podivanou. Ale - s postupem casu to upadalo a ja se nudila. Nektere sekvence byly zbytecne(s matcinou schrankou), stejne jako urcite dejove linie (matka v podani Jiriny Bohdalove). Nektere dialogy navic, zdlouhave, ... Herecke obsazeni bylo velmi dobre, vcetne mlade dvojice. Nezaprela se zde vsak "Strachovina", tedy vyber jeho oblibenych hercu do hlavnich roli (Trojan, Dvorak). Musim vsak vystihnout kvalitni praci kamery ci hudebniho doprovodu. S odstupem casu bych se vsak jeste na tuto pohadku rada podivala. 57% ()

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

Pohádka na kterou lákal určitě ve své roli Trojan.. takže Trojan jako lhář a Cíl jako smolař - tyhle dva to dali dohromady a byla z toho celkem slušná pohádka, která nemohla dopadnout jinak než dobře :) Za mě 4* a 75% ()

Nail 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka, ani sem nečekal, že v dnešní době se dá něco tak nápaditého a humorného natočit. Trojan nikdy nezklame :-) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Tak jako v roce 2011, tak i o loňských Vánocích porazila pohádka, vysílaná na Boží hod, pohádku vysílanou na Štědrý den. Sice to pohádka moc nebyla, spíše film pro starší děti a dospělé. Oproti uřvaných a chaotických "Měsíčků", má "Smolař" vtip (hlavně zásluhou Ivana Trojana) a jistou dávku originality. Už jen umístit Carlosovo sídlo a vlastně hráčské doupě na Pernštejn a nazvat jej Monte Carlos je nápadité. Jezdí se tu na motorce a nejsou tu žádní králové a princové, jen jeden smolař a jeden notorický lhář. Takže jsem celkem spokojen, ikdyž zase žádný zázrak to nebyl. 3 a půl *. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Konečně veselá pohádka, která se mi po dlouhé době líbila. Sice trošku bojuje se slabším scénářem, ale dvojice smolař Cil a lhář Trojan tomu dost pomohla. 3,5* ()

ZackSawyer 

všechny recenze uživatele

Strachovská poetika, plno narážek na dnešní dobu a mnoho životních mouder a pranostik přetavených v pohodový pohádkový příběh o štěstí s výborným (jako vždy) Trojanem. ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

Já jsem byla velmi mile překvapena - výborné herecké obsazení, netradiční, orginální zpracování a chytrý humor. Jedinečný Ivan Trojan perlil, celkově herci byli vybráni špičkově, Ondra Vetchý, Ivan Trojan, Jiří Dvořák - to je snad sama o sobě záruka kvalitní podívané - tedy až na nepřirozenou Haničku, tu bych vyměnila. Jsem moc ráda, že jsem na tuto pohádku úplně náhodou narazila, zvedla mi náladu a naladila mě předvánočně:-). ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaká zábavná orignální pohádka, která na to jde trochu jinak, než klasické ufňukané princezny a uvzdychaní princové, a na ČSFD to zaříznou jak svatomartinskou husu. Koukejte to poslat do červených, syčáci. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Byl jsem velice rozpačitý...Kdyby tam v první půlce nebyla spousta nesmyslů (motocykl, cesta kolem světa), dal bych plný počet.První půle celkem zbytečně rádobyvtipná slátanina.Ovšem druhá půle měla punc pravé pohádky a díky dojemnému a úsměvnému závěru dávám nakonec čtyři hvězdy. Edit: Po shlédnutí Anděla Páně 2 už se blížím odpadu, je to stále totéž, i ten Krumlov, pitvořící se a kraviny chrlící Trojan devastuje české pohádky.Pane Strachu, vraťte se do historie, navažte na skvělý film Operace Silver A a na pohádky už se vyserte ()

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama