Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak dobře sem se už dlouho nepobavil u žádnýho filmu. Samozřejmě dějově to je děsná blbost, ale jelikož je Jack Black neskutečnej mega kruťák, tak se vmžiku z blbýho příběhu stává neskutečně masakrující jízda. Krom toho ty písníčky jsou fakt pekelně drsný a hlavně super svižný a kupodivu i výborně od Blacka zazpívaný. Sice se pár slabších chvil najde, ale souboj se satanem je kulervoucí a to prostě musim nejak odměnit ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Úvodní čtvrthodinka je gejzír humoru, oslavy rocku, odkazů pro znalé a... A vůbec všeho. Jenže v tom je kámen úrazu. Začátek nasazuje laťku kvality tak vysoko, že šla jen stěží udržet. Což by až tak nevadilo, kdyby se to nepropadlo až do zoufale průměrné jízdy bez nápadů a vtipu. Nad vodou to drží jen ústřední "D" duo a hudební vsuvky, kterých je však překvapivě (a zoufale!) pomálu. Lépe kdyby to tvůrci od začátku stylizovali do rockové opery než buddy komedie. Když je však nejhůře, přijde "jamovací" závěr se Satanem a tam snímek "dorockuje" až do sympaticky ujetého finiše. Jack Black je rocker až do morku kostí a jeho charisma i velmi dobrý zpěv jsou po hříchu tím jediným, co je nadstandardní po celou stopáž. Než to podruhé sledovat lépe pustit si rovnou soundtrack. Škoda promarněné šance, jelikož film měl výrazně nakročeno ke kultu (nejen) pro rockem posedlé. Výsledek takový sice není, ale minimálně začátek tohoto statusu dosahuje. Což není zase tak málo. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbily naprosto všechny zpívané pasáže a moc se mi nelíbil zbytek. Ústřední duo je docela fajn, ale přesto jsem očekával, že se alespoň jednou zasměju. Ničeho takového se mi nedostalo. Takže doufám, že se fanklub neurazí, ale já více než 1* dát prostě nemohu, jako komedie film naprosto selhal. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jacka Blacka jsem až do tohohle filmu považoval za idiota. Neprávem. Tohle je hodně povedená hudební komedie. Ne, že bych se pořád tlemil, ale tak nějak jsem se celou dobu usmíval a bavilo mě to. A třeba laskavý dialog o tom, že ďábel je v každém z nás, v srdci, mě odrovnal. Když se k tomu přidají ještě camea Bena Stillera (luxusní převlek!), Meatloafa a hlavně Tima Robbinse, je z toho asi nejpovedenější hudební komedie, co jsem viděl. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pravdomluvných výkřiků "první rockový hollywoodský muzikál" se v případě této šílené komediální jízdy s Jackem Blackem povaluje po nejrůznějších internetových databázích až příliš mnoho na to, aby jste mohli snímek z roku 2006 s klidem ignorovat. Tahle svěží výprava za magickým "trsátkem osudu" je neskutečně návyková, zábavná a pekelně ostrá. Nikde jinde navíc bubeníka Nirvany převlečeného za Satana neuvidíte! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy JB (Jack Black) poslouchá, jak KG (Kyle Gass) hraje na kytaru, je možné si všimnout, že za ním projde dvakrát stejná dvojice. (Fifan)
  • Z filmu bola vystrihnutá takmer päťminútová scéna, kedy JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) nakupujú v armyshope výbavu pre krádež "Pick of Destiny". Počas tejto scény odznela aj pesnička "The Government Totally Sucks", ktorá sa však na albume so soundtrackmi objavila. (Lukoh)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama