Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jack Black nie je zrovna môj obľúbený komik, ale za to som už dlhé roky fanúšikom rockovej hudby, preto ma s týmto titulom celom zaujal a pobavil. Vtipné narážky na hudobné legendy, Clockwork Orange partička, skvelý Ben Stiller v malej úlohe majiteľa odbchodu s hudobnými nástrojmi, trip s Yettim a nakonec súboj so samotným vládcom pekiel, so Satanom. Do toho po celý čas našlapaná, energická gitarová muzika. Rock´n´Roll forever! *** ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hlavně díky skvělé muzice patří filmu vysoké hodnocení. U mě, jakožto rockového fandy bylo asi předem jasné, že film chytí. O českém dabingu jsem neslyšel nijak lichotivé věci, proto jsem velmi rád, že jsem mohl toto dílo shlédnout v originále. Perfetkní úvod a finále + scéna s Yettim. Škola Ro(c)ku byl fajn rodiný film, ale tohle je neuvěřtelná jízda. Soundtrack je klenotem. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rock je v Králích ro(c)ku sice redukován jen na heavy metal, ale budiž, tenhle ,,největší film všech dob" dle přebalu DVD je mixem klasicky podané teenagerské komedie s parodujícími vsuvkami a jakési soft verze rockové opery, škoda, že to prvé nakonec převažuje, neboť hudební čísla jsou více než povedená (tedy v intencích metalu) a k zvolenému žánru dobře sedí. Jinak je ale tenhla komedie spíše průměrnou zábavou, neboť situačního humoru není zdaleka tolik, aby sám unesl váhu filmu a mimo nadšení metalovou hudbou vlastně tenhle snímek už nic jiného nenabízí. Většina komentujících se sice rozplývá nad aluzí ke Kubrickovu Mechanickému pomeranči (a ještě taky k Dobyvatelům ztracené archy či k Pasti), ale popravdě, průměrný metalový fanda ji přejde bez povšimnutí a artový divák zase přejde bez většího zájmu zbytek filmu... Suma sumárum - nutno ocenit zapálení Jacka Blacka pro svůj oblíbený hudební žánr, nelze nepochválit hudební čísla, je vidět, že film je koncipován coby svého druhu (hodně nekonvenční) pocta... Podobné filmy: Wayneův svět, Waynův svět 2, Škola ro(c)ku ()

movie 

všechny recenze uživatele

Wow! Jack Black je génius. TENANCIOUS D je salva parádních vtipů a "skvělých" písniček od začátku do konce. Sice se do toho vloudí dva tři trochu záchodové fórky, ale jinak je to velká švanda. A skvěle obsazená, mimo Blacka jsou tu parádní mini role Tima Robbinse jako zatraceně zkrachováleho beznohého rockera nebo Bena Stillera, odborníka přes trsátko osudu. Mj. v roli Satana se tu objeví Dave Grohl, šéf Probotu! .) Doporučuju. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sakra nářez, samé cameo (ať už hudební, nebo herecké, jako u geniální roličky Bena Stillera), výborné, ujeté písničky, skvělé narážky (jakožto obdivovatel mechanickýho pomeranče sem byl v sedmém nebi). Ale.... Mezi skvostným začátkem a koncem byla sem tam relativně nudnější pasáž, které by pomohlo víc písniček, které dodávají celému filmu náboj, rozhodně to ani tak není špatná část, jen nedosahuje kvalit začátku a kulervoucího konce. " I´m the devil, i love metal!! " ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Z filmu bola vystrihnutá takmer päťminútová scéna, kedy JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) nakupujú v armyshope výbavu pre krádež "Pick of Destiny". Počas tejto scény odznela aj pesnička "The Government Totally Sucks", ktorá sa však na albume so soundtrackmi objavila. (Lukoh)
  • Název části expozice v muzeu - Guitarway to Heaven - je odkazem na píseň Led Zeppelin "Stairway to Heaven". (zigot7)
  • Soundtrack filmu vyšel na albu pod názvem ''Pick Of Destiny'' od Tenacious D, které vyšlo týden před uvedením filmu. Ve snímku také vystupují v různých rolích i slavní hudebníci, kteří se na albu podíleli, a to ve scénách, kde hraje právě hudba, kterou nahráli. (GreatestFan)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama