Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jacka Blacka jsem až do tohohle filmu považoval za idiota. Neprávem. Tohle je hodně povedená hudební komedie. Ne, že bych se pořád tlemil, ale tak nějak jsem se celou dobu usmíval a bavilo mě to. A třeba laskavý dialog o tom, že ďábel je v každém z nás, v srdci, mě odrovnal. Když se k tomu přidají ještě camea Bena Stillera (luxusní převlek!), Meatloafa a hlavně Tima Robbinse, je z toho asi nejpovedenější hudební komedie, co jsem viděl. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jack Black s kamošom sa snažia uchytiť v Hollywoode ako rocková skupina Tenacious D, ale na to aby boli najlepší musia získať brnkátko vyrobené zo samotného satana uloženého v rockovom múzeu. Opäť potešia malé úlohy vedľajších štýlovo voháknutých postáv Tima Robbinsa a Bena Stillera. Uvoľnená komédia pre rokových fandov. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Úvodní čtvrthodinka je gejzír humoru, oslavy rocku, odkazů pro znalé a... A vůbec všeho. Jenže v tom je kámen úrazu. Začátek nasazuje laťku kvality tak vysoko, že šla jen stěží udržet. Což by až tak nevadilo, kdyby se to nepropadlo až do zoufale průměrné jízdy bez nápadů a vtipu. Nad vodou to drží jen ústřední "D" duo a hudební vsuvky, kterých je však překvapivě (a zoufale!) pomálu. Lépe kdyby to tvůrci od začátku stylizovali do rockové opery než buddy komedie. Když je však nejhůře, přijde "jamovací" závěr se Satanem a tam snímek "dorockuje" až do sympaticky ujetého finiše. Jack Black je rocker až do morku kostí a jeho charisma i velmi dobrý zpěv jsou po hříchu tím jediným, co je nadstandardní po celou stopáž. Než to podruhé sledovat lépe pustit si rovnou soundtrack. Škoda promarněné šance, jelikož film měl výrazně nakročeno ke kultu (nejen) pro rockem posedlé. Výsledek takový sice není, ale minimálně začátek tohoto statusu dosahuje. Což není zase tak málo. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

No, největší film všech dob to tedy rozhodně nebyl, dokonce mnohem horší než Škola ro(c)ku, přesto jsem vydržela a nelituji - už kvůli scéně se Satanem, loupeži trsátka a dalším chuťovkám mně stojí za to, dát si ho někdy ještě jednou, i když, přiznávám - bez J. Blacka by tento druh komedie klesl až na dno žabomyších sraček močálu v New Jersey, nicméně, Jack byl přítomen a mě tak může těšit, že opět nepodcenil sílu svého obočí :-) ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

s jackem blackem jsem měla vždycky trošku problém.. nedávno jsem viděla tropickou bouři a po jeho honbě za zfetovanym netopejrem jsem ho vzala na milost.. jaké ale bylo pro mě překvapení, když jsem pár dní poté sledovala na mtv pořad o davidu grohlovi a tam objevila zázrak jménem tenacious d!!! rock až do morku kostí.. (slibuju, že teď už přestanu ignorovat školu ro(c)ku).. mimochodem, věděli jste, že po cestě z kickapoo je pět hollywoodů, kde se oceán potkává s pískem??:-))) takže: now go my son and roooooooooooooock!!!!:-))) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Skupina Tenacious D opravdu existuje, dodnes vydala dvě studiová alba. Mezi její fanoušky patří například Beck, Dave Grohl nebo kapela Pearl Jam. (zigot7)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama