Reklama

Reklama

VOD (1)

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

Heero 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený vánoční film, na konci tekly trochu i slzy. Já mám prostě pro tyhle vánoční filmy slabost. Santa mě bavil a i Elizabeth Banks stála za to. Jen mě trošku překvapilo, že Santa doručuje dárky dětem i do Indie a Egypta, jak to ten Santa stíhá za jednu noc? Já to nechápu. ()

hakon 

všechny recenze uživatele

Utahany, nevyrazny pribeh, ktery nikoho a nicim neprekvapi. Jedine co snad stoji za to, jsou herci ve vedlejsich rolich, kteri sem tam prispeji do kotliku. Velka skoda, ze neubrzditelny Vince se nemuze prosadit na plno a jen opakuje svoje nudne repliky. Snad se nenecha ve vanocnich skatulkach nadobro odoperovat od Willsona a spol. 5/10 ()

Mary19 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k hereckému obsazení to nemohlo dopadnout špatně, takže vás možná zarazí pouze hodně průměrný scénář. Vánočních komediíí ale není nikdy dost a tahle na mě celkem zapůsobila. Už jen scéna se skupinovou terapií stojí za shlédnutí filmu :) ... 60% ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Pro mě strašně příjemná vánoční záležitost,kterou jsem si náležitě vychutnal.Napoprvé to mohla být náhoda,ale když se skvěle bavím i napotřetí,už je to tak.Fred Claus je dobrá komedie! ()

alambert 

všechny recenze uživatele

V podstatě nudný až trapný film, jenže doplněný několika skvělými komponenty, jako je Vince Vaughn a Kevin Spacey, analýza produktivity severního pólu, kroužek opomíjených bratrů atd. Jednu hvězdičku ještě musím přidat za Elizabeth Banks v červeném kostýmku... :-) ()

Ham.and.eggs 

všechny recenze uživatele

"Pokazil si celé Vánoce! Děti v Africe, v Litvě, na celém světě teď nedostanou od Santy dárky..." Takovýhle filmy bych zakázal... ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to typická vánoční pohádka, ale poslední půlhodina byla ta nejlepší, kterou jsem mohl v podobných filmech shlédnout. Giamatti opravdu v tomto filmu zaválel. 75%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Santa Claus. Ikona amerických vánoc vzniklá reklamní figurkou firmy Coca-cola. Kolik už bylo o něm natočeno filmů. Lze ještě vůbec vymyslet něco originálního? Ale jo, jeho bratra. A je to. A sled různých událostí může pokračovat. Vánoční duch na snímku je příznačný, zábavnost je snaživá, ale místy nudná. Ono ukázat, že příprava a rozdávání dárků je ohromný byznys jako každý jiný, není hlavně pro děti, to pravé ořechové a mnohé vtípky tak zapadají vniveč. Nevím jak pro Ameriku, ale pro českého diváka tak snímek padá do průměrnosti, i když je natočen zručně. Tady se hlavně naráží na mezinárodnostmi kulturní rozdílnost, a v tom je ten základní problém. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Výborně. Další film ( ještě navíc vánoční ) kde se neděje nic jiného než hádky a urážení. Bezva navodí vánoční atmosféru ( A nejlepší dárek pro všechny kluky je basebalová pálka - no to mě poser ) ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Máme tady klaďase Santu, jeho zahořklého bráchu a zloducha Spaceyho, který je mimochodem hereckou ozdobou filmu. Ten zahořklý humor je chvílema fajn, ale většinu času mi příliš po chuti nebyl, Vaughn je až příliš ukecaný a stereotypní. Severní pól a celkově výprava mohla být lepší včetně triků se sáňkami. Něco mi v tomhle filmu chybí. Skřítkové se drží docela při zemi a nemá to tu správnou pohádkovou atmosféru. Humoru, kdy ze sebe prskáte jeden výbuch smíchu za druhým se mi nedostává a nebýt toho, že film až nečekaně příjemně odsejpá a má fajn konec, tak bych ho možná ani nedoporučil. Takhle je to celkem fajn záležitost, ale v ničem nenadchne. Mnohem zdařilejší variantou je pro mě Vánoční skřítek s neodolatelným Ferrellem. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsia z vianocnych komedii,ktore potesia hlavne vo vianocnom obdobi,clovek si pri sledovani oddychne,pride na ine myslienky a aspon na chvilu zabudne na problemy,no a Vince Vaughn sa velmi dobre hodi na tento zaner...:-) ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct ale musím prostě dát pět hvězdiček. Tu Vánoční atmosféru jsem z tohodle snímku tak krásně nasál, že se mi při konci i chtělo trošku brečet...je to skvělá Vánoční komedie s naprosto úžasným obsazením.Vince Vaughn, Paul Giamatti, Kevin Spacey, Rachel Weisz nebo Elizabeth Banks....a mnozí další dělají z této Vánoční komedie jasný nadprůměr ! ()

Harts 

všechny recenze uživatele

Vtipne pojaty vanocni pribeh, dekuji za nej, bavil jsem se skvele. A co u nas? je Klaus nejaky bratr Santy:-) ()

Pezza 

všechny recenze uživatele

Pár moc dobrých částí...asi nejlepší je psychoterapie slavných sourozenců ala Frank Stallone. Super nápad ! ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Velmi dlho som sa rozhodoval či dať dve alebo tri. No nakoniec musím dať dve. Vince ma prekvapil svojím jazykom no sklamal svojím herectvom. Neviem prečo, ale ani Paul mi nesadol ako santa sa mi proste nehodil. film je celkovo až pravdu povediac nerozprávkový! totiž neni nijako moc vtipný, ani poučný, ani taký veselý ako rozprávka má byť. Proste nič mi nepripadalo ako vo filme pre deti. Ale ani pre staršie publikum film neni vhodný vzhľadom na samotný príbeh. Proste santa a jeho nemotorný brat. Bleeeee :-! 41% ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Možná kdybych to viděla před deseti lety, tak bych hodnotila výš. Ale dnes mě prostě sobecký starší bratr velmi podivného Santy za srdce nevzal a nezachránila to ani nesympatická paní Santová s celou pitomoučkou vánoční vesničkou. Plus aspoň za dobrého záporáka. Viděla bych to tak mezi dvěma a třema *. ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Slabota, těžká slabota. Amerika už neumí točit vánoční komedie. Skončilo to někde u Sám Doma 2, pak už jen samý brak, polystyren, nuda. Tři čtvrtiny tohoto filmu byly na "odpad". Jedna hvězdička je za závěr. ()

Reklama

Reklama